Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 05, 2007 21:30

Czyli ważne jest jak łatwo odpina się górną część, ponieważ - w przypadku moich kotów - będzie potrzeba robienia tego - minimum raz dziennie...
Jakiej masz firmy?

Ja dziś zrobiłam rekonensans w okolicy i ...znalazłam jedną ferplasta Bella, za jedyne 113 zł...chyba pozostanie mi Internet...zwymairowałam też potencjalne miejsce postoju w łazience i cóż, nie wygląda to zbyt różowo - kocia łazienka to w zasadzie mała toaleta - na srodku ścianki stoi tron...i mam wątpliwości czy zmieści sie obok niego tron dla kota...mam wymagania, wysoka, ale nie szeroka i jeszcze w odcieniach szarości z zielenią - najchętniej...oczywiście nie za droga 8) Robi się ciekawie...czekam na dalsze opinie...plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon lut 05, 2007 21:40

Kuweta jest produkcji wloskiej - musialam wyczekac az Ptys z niej wyjdzie i sprawdzic czy cos tam jest napisane na temat firmy bo nie pamietam. Bylo napisane: made in italia i firplast czy cos takiego :roll: Z tym ze dzwiczki sie niestety zepsuly i non stop spadaly na delikwenta w środku :lol: No wiec dzwiczki poszly aut. poza tym niektore koty nie lubia sie z nimi zmagac przy wchodzeniu 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lut 05, 2007 21:43

Acha, w mojej lazieneczce kuweta kryta sie nie mieści wiec w lazience pod wanna mam normalna a w przedpokoju ktory u mnie jest zaraz przed łazienka stoi ta kryta 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lut 05, 2007 21:46

No właśnie...wolałabym, żeby zmieściła się w łazience mimo wszystko :lol: Normalna mieści się w kąciku przy kibelku, ale żwirek zamiatam dwa razy dziennie - minimum...mimo atrakcyjności drewienka (cena, pochłanianie zapachów, umiarkowane pylenie) jego wszechobecność nadal mnie przytłacza...no nie umiem się przyzwyczaić..

izaA

Post » Pon lut 05, 2007 21:54

Przy kuwecie krytej nic nie wysypuje się na boki. Na zewnątrz znajduje sie to, co przyklei się do kocich łapek. :?
Ja mam taką http://animalia.pl/produkt.php?id=992 ma 40 cm wysokości. Jeż mieści się tam bez problemu. CZasem wystawi sobie łepek załatwiając się. Wygląda wtedy rozkosznie :1luvu: :wink:
Kuweta ma z przodu dwa zaczepy, na które wsuwa się górę i zapina sie całość z tyłu. Czyli górę zakłada się od przodu do tyłu. Nie jest to trudne. Ja też sprzątam kuwetę 2 razy dziennie zupełnie ją demontując.
Górę tez trzeba czasem myć, przynajmniej przy Benku, bo się kurzy po prostu.
No i już. Jest duża, funkcjonalna..
AAA, duuuży plus: zdecydowanie ogranicza roznoszenie się "zapachów" z toalety po mieszkaniu. Jeszcze nie doszłam do tego, kiedy trzeba wymieniać filtr węglowy, jak szybko się on zużywa, a kuwetę mam od połowy marca ub. roku. Ale, może kiedyś najdzie mnie ochota na wymianę filtra.
Drzwiczki w kuwecie zdjęłam, bo Kreska nie umiała z nich korzystać. Generalnie kuwetom krytym mówimy "tak" :)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Pon lut 05, 2007 22:02

Dzięki Agatko, myślałam o tej właśnie i jeszcze o Macchioro Bill 1 podobno Mercedes wśród kuwet :wink: http://animalia.pl/produkt.php?id=2688 , a ta o której pisałam, że znalazałam w naszym zoologiku - nowy na osiedlu...kosztuje w animalii: http://animalia.pl/produkt.php?id=994 - 89 zł 8O

A może ktoś jeszcze się wypowie...

izaA

Post » Pon lut 05, 2007 23:05

Moje maja takie cos:
Szer 56 x Gleb 70 x Wys 46 cm
Obrazek
Kosztuje kolo 22 euro plus przesylka na ebay
Wielki statek kosmiczny :) Musialam tylko wyjac drzwi, zeby mi sie sierotka Chilli nie przyciela :roll:

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Pon lut 05, 2007 23:15

Podobno te otwierane po bokach są wygodniejsze, ale jak dla mnie żadna różnica.. tylko ja to potrafię się do wielu rzeczy przyzwyczaić, więc może nie jestem tu miarodajna :)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Pon lut 05, 2007 23:59

Moja super wygodna - piec zatrzaskow i pokrywa zdjeta. Trwa kilka sekund

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Wto lut 06, 2007 10:42

Dzięki za rady...właśnie wymierzyłam łazienkę i wychodzi na to, że najlepsza byłaby szerokość 38, 40 ujdzie, jeśli jest zwężana ku górze, bo musi zmieścić się pomiędzy ścianą a kibelkiem. Wysokość 40 wypada na wysokości naszej deski klozetowej...swoją drogą to niezły mebel jest 8O

Czyli podsumowując - na pewno nie taki kosmos jak mają ulubieńcy Chilli :lol: , w grę wchodzi kuweta taka jaką ma Agaciorek, lub Imac ewentualnie Macchioro - pod warunkiem, że się zwężają na górze - i to muszę sprawdzić...góra musi być co najmniej 2 cm odchylona od pionu - wtedy wejdzie...i wiecie co - tu właśnie odkrywam przewagę sklepu "zwykłego" nad internetowym, bo mogę sobie taki mebel wziąć warunkowo i przymierzyć, a nie pod "mebel" przebudowywać łazienkę :wink:

Oczywiście czekam na dalsze uwagi typu - czyszczenie, zapinanie, jakość plastiku, łatwość odlepiania od podłoża itp...

izaA

Post » Wto lut 06, 2007 10:42

w tej catit jest tylko jeden zastrzask: z tyłu, odpina się go, górę kuwety przechyla do przodu i zsuwa górę z zaczepów z przodu. Robi się to w czasie niepoliczalnie krótkim :wink:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto lut 06, 2007 10:51

Ktoś pisał, że Cat It jest płytka i się wysypuje żwirek - jak się zdejmie drzwiczki i, że jak koty siusiają po ściance - to przecieka przez ten tylny zaczep. Nie zauważyłam, żeby moje koty siusiały po ściance, ale kwestia żwirku - jako żywo mnie interesuje :P Są dwa poważne argumenty za Cat It: szerokość - 38 cm i cena około 50 zł. choć z drugiej strony - Macchioro z transportem na animalii będzie za 65.50 :P

Kurde, krócej suknię ślubną kupowałam, chyba się starzeję 8)

izaA

Post » Wto lut 06, 2007 10:53

CatIt jest płytka??? 8O Kuweta ma 13 cm głębokości..
IzaA, a która ci się najbardziej podoba??? 8) :lol:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Post » Wto lut 06, 2007 10:58

Odpowiem jak blondynka...mnie najbardziej podobałaby się szaro-zielona, zielony w wersji morsko-niebieskiej :wink: Wrócę do netu za jakieś 3-4 godzinki, wychodzę z domu teraz...

izaA

Post » Wto lut 06, 2007 11:12

piękne kotuchy :D
A co do kuwety to polecam Imac easy cat z filtrem. W klapce na filtr ma schowek na łopatke (łopatka w komplecie) otwiera sie łatwo - na dwa zatrzaski po bokach. I wyglada dosyć estetycznie.

estka

Od: Pt sty 12, 2007 14:39

[poprzednia][następna]