Moje koteczki Maja i Stich

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 05, 2007 13:45

kasia essen pisze:ja to zawsze mowie ze koty to magiczne zwierzeta :D kazdego sobie owina wokol palca 8)

Owiną i to jak :D coraz częściej ludzie ,którzy nas odwiedzają się dziwią ,że koty reagują na imię i wołane przychodzą na kolana,też coś :wink: normalka :D
Ale już drugiej osobie tłumaczę ,że koty nie podgryzają gardła jak widzą puls :twisted: Przecież już bym była zjedzona dawno :wink:

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro lut 07, 2007 13:14

Arielka czasmi ma wpadkę z sikaniem ale nie jest najgorzej,zaczała pić wodę i urinala je z mojej ręki ,wczesnie nasmarowanej animondą i tak czynność powtarzam z 5 razy aż porcja zniknie.
Oj mówię Wam cieżko :( rano po zaprowadzeniu córki do szkoły mam godzinkę do wyjscia do pracy, która wpełni przeznaczona jest dla kotów, karmię ich osobno ,chowam miseczki ,dobrze ze dzieci sa o 12 to małego nakramią ,bo jak to mały kociak chce jeść często a po troszku.
Wczoraj koteczka miała 3 zastrzyki ,które bardzo dzielnie znosi, od dzisiaj mam jej dawać urosept.
A Stich dostaje witaminki ,które bardzo lubi :D
Kiedy Arielka wraca od wetki mały ją tak liże a ona jego ,sielanka mija kiedy Stich zaczyną ją podgryzać w uszy i pysia.
Cudak z niego straszny ale pocieszny :D
Pięknie bawi sie na drapaku ,skacze z półeczki na półeczke i zjedża jak małpka :D Czasmi na nim nawet przyśnie :D
Strasznie jest ciekawki ,gdzie zamieszanie w domu to on pierwszy i super reaguje na różne dźwięki.
Czasami widać ,że się boi ale ciekawość przezwycięża strach :D

Monika L

Post » Śro lut 07, 2007 13:21

wydaje mi sie jak stich spoważnieje to sielanka bedzie cały czas :D

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro lut 07, 2007 13:24

kasia essen pisze:wydaje mi sie jak stich spoważnieje to sielanka bedzie cały czas :D

Czasami też mam takie wrażenie bo ona widać ,że go lubi jak jest śpiący :) W poniedziałek kiedy kot przechodził tortury obcinania pazurków i strasznie się darł ,Arielka tak nerwowo go lizała i skrzeczała jak mamusia maleńkich kociaków :D

Monika L

Post » Śro lut 07, 2007 13:29

Arielka ma go czasami dosc,wiec sie jej nie dziwie :wink: Jest super,zazdroszcze ci tego spania kotow razem

kasia essen

Post » Śro lut 07, 2007 13:36

kasia essen pisze:Arielka ma go czasami dosc,wiec sie jej nie dziwie :wink: Jest super,zazdroszcze ci tego spania kotow razem

Ma dość i warczy prycha ,wali łapką to Stich szczęśliwy oddaje 8O
Ale kiedy syknie ,to on już przybiera barwy obronnę ,chowa się pod kwiatki do kuwety ,buty co popadnie i lata za nią .
Ale jest jedno miejsce gdzie go nie wpuszcza taki jej azyl,parapet u córci.
Bo inne miejca ciagle Stich testuje ona wstanie to on już tam jest i leży taki poważny ,tylko te oczeta takie słodkie i dziecięce 8)

Monika L

Post » Śro lut 07, 2007 14:30

mój Simbuś też czasami patrzy na wyczyny małej takim poważnym wzrokiem
ale na szczęście/nieszczęście* częściej wścieka się z nią z rozbawionym pysiem

* niepotrzebne skreślić :wink:
szczęście - poobserwować sobie , nieszczęście - kiedy odbywa się to na mojej głowie o 5tej rano
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro lut 07, 2007 14:40

czarna.wdowa pisze:mój Simbuś też czasami patrzy na wyczyny małej takim poważnym wzrokiem
ale na szczęście/nieszczęście* częściej wścieka się z nią z rozbawionym pysiem

* niepotrzebne skreślić :wink:
szczęście - poobserwować sobie , nieszczęście - kiedy odbywa się to na mojej głowie o 5tej rano

Super ,że tak się bawią :D
Mój Stich rano też jest przy mnie i próbuje czy może mnie pogryźć czy nie :wink:
Teraz sypiam w piżamie ,bo nogi jak po jeżynach :wink:
Mały uwielbia spać pod kołdrą ,sam sobie robi podkop :D

Monika L

Post » Śro lut 07, 2007 15:16

U mnie Pysia równo fuka i prycha na małego. On sobie nic z tego nie robi i zaraz ja podgryza i wojna gotowa.
W ogóle Haker to taki mały cwaniaczek, przychodzi od Pysi jak ta śpi traktoruje przytula się, a kiedy ta zaczyna go wylizywać to przemienia się w rozbójnika i zaraz gryzie, bije.
Wspólne spanie należy już tylko do wspomnień

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro lut 07, 2007 15:21

Aga86 pisze:U mnie Pysia równo fuka i prycha na małego. On sobie nic z tego nie robi i zaraz ja podgryza i wojna gotowa.
W ogóle Haker to taki mały cwaniaczek, przychodzi od Pysi jak ta śpi traktoruje przytula się, a kiedy ta zaczyna go wylizywać to przemienia się w rozbójnika i zaraz gryzie, bije.
Wspólne spanie należy już tylko do wspomnień

U nas podobnie ale jak mały śpiący to lizanie Arielki działa jeszcze bardziej usypiająco.
Ale kiedy nie śpi to bitwy są ,czasmi widzę że Ariel ma dość to ich izoluje.
Chociaż z drugiej strony myślę ,gdyby nie mały to ona by tylko jadła i spała a już waży 5 kg.

Monika L

Post » Czw lut 08, 2007 10:25

Wczoraj Arielka miała kolejne zastrzyki ,jest taka cierpliwa.
Ale moczu nie dała sobie wycisnąć ,wetka mówi ,że nie często sie spotyka aby kot tak zaciskał cewekę :?
Złapałam mocz w nocy i czeka w lodówce na badanie.
Nie będzie to dokładne ale wetka chce zobaczyć czy krwi w moczu już nie ma,a na posiew będę łapać w poniedziałek gdyż mam urlop i od razu zawiozę.
Arielka już załapała ,że musi jeść karmę urinal i ładnie zjada saszetkę i suche.
Stich stał się smakoszem kurczaka , inne karmy je nie chętnie ,a najbardziej lubi pierś z kurczaka,kiedy się gotuję już czeka w kuchni.
Wracam z pracy wieczorem ,więc rodzina jest już po obiedzie ,nigdy nie lubię jeść sama ,teraz mam towarzystwo mój wierny kot Stich ,sprawdza co jem :wink: Wczoraj włożył pysia do zupy pomidorowej ale chyba nie miał na niĄ ochoty ,jest typowym mięsożercą.
Trochę mnie to martwi bo mało je nabiału ,troszę tylko pomlaska serka lub śmietanki.
Ale sierść ma piekną taką błyszczącą i zawsze tak cudnie pachnie :D
Dzisiaj jak wychodziłam usadowił się na wieszaku i spał w czapce syna (oczywiście częściowio bo jestem już sporym kotkiem :D ).

Monika L

Post » Czw lut 08, 2007 10:33

Jeśli dajesz mu dobrą karme to jedzenie nabiału wcale nie jest obowiązkowe - może po prostu nie lubić
Moje np jedzą różnie - Simbuś uwielbia jogurty, kefiry itp
a Sarabka nie bardzo - trochę pomlaska ale z apetytem zjada tylko śmietankę
którą dostają rzadko bo jest tłusts a różowy i tak wygląda ja Garfield :twisted:

czarna.wdowa

Post » Czw lut 08, 2007 10:37

czarna.wdowa pisze:Jeśli dajesz mu dobrą karme to jedzenie nabiału wcale nie jest obowiązkowe - może po prostu nie lubić
Moje np jedzą różnie - Simbuś uwielbia jogurty, kefiry itp
a Sarabka nie bardzo - trochę pomlaska ale z apetytem zjada tylko śmietankę
którą dostają rzadko bo jest tłusts a różowy i tak wygląda ja Garfield :twisted:

Daję mu animondę na tace i w saszetce bo puszka nie pasuje :?
Zauważyłam ,że koty nie lubią jeść karmy przechowywanej w lodówce.
Arielka bardzo lubi śmietanę jogurtową ,ale teraz jej nie wolno.

Monika L

Post » Czw lut 08, 2007 11:13

u mnie też puszki są niejadalne :roll: tylko tacki,
do tego domowy obiadek, około 100g suchego Rc i troszkę nabiału - wszystko znika a koty nadal głodne :roll:

czarna.wdowa

Post » Czw lut 08, 2007 11:15

u mnie tylko Maja uwielbia smietanki ale koniecznie musi byc slodka,daje jej 4 % 8) da sie za to pokroic :lol:

kasia essen

[poprzednia][następna]