Rosie dawniej Kicia z Katowic-koniec wspólnej drogi ........

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 23, 2007 14:06

KaśkaGM pisze: Z radosnych wiesci - nasza Rosie faktycznie przytyla - wazy 3.20 kg :)

Ależ ona grubaśna :P
Super waga 8) i tak trzymać :lol:

Zdróweczka życze :D

Rosie a sioooo od mikroszczelinek okiennych :P

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt lut 02, 2007 21:48

U nas teraz "wszystko" nie tak ...

Ja i TZ w pracy od rana do nocy ... Futra w domu obrazone jak nie wiem co ... One nie pojmuja tego, ze "jedzenie samo do misek nie trafia ..." ;)
Dorosla Tosia jest strraszna kocica ... Zaczepia facetow, prowokuje, a przy jedzeniu grymasi jak nie wiem co ... RC Kitten ... nie. Leonardo ... nie, Orijen ... nie,Hill's .... nie ... Rece opadaja .. ona by jadla tylko Rosieterkowy Renal ... Dodatkowo caly czas ma lekko "zapaprana" jedna dziurke w nosiaku .... Mozna z nia oszalec ...

Chlopcy maja dosc zaczepek Tosi - tylko Hassan dzielnie znosi jej zaczepki .... Morfiemu zeszly migotki, ale za to Snowie grymasi przy jedzeniu i ma lekkie problemy z kupalami - co jakis czas ma luzne kupaki .... Nie moge namierzyc labu, ktory zrobilby testy na lamblie ....

Rosie jak to Rosie .....
Raz lepiej a raz gorzej ... Teraz znowu mamy ten "gorszy" czas ... Wiecej spimy, mniej lazimy po domu, z apetytem tak sobie ... Jada tylko Renal mokry ... Animonda jest bleeeee .... Hill's tez .... Na szczescie przeziebienie przeszlo .... Azodylu nie dostaje wiec boje sie kolejnych badan ... i to bardzo .....

Ogolnie chwytam "okresowe zalamanie", nic nie idzie tak jak powinno .... Oby do wiosny .... moze ta bedzie lepsza .....
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Sob lut 03, 2007 1:14

Kasiu będzie lepsza zobaczysz. :D

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Sob lut 03, 2007 9:39

Nie moge namierzyc labu, ktory zrobilby testy na lamblie ....

A pytałaś w ludzkich labach :?: , ja u siebie robiłam badanie w ludzkim labie, bo tylko tam mogłam zrobić test enzymatyczny. W zeszłe lato kilka miesięcy walczyłam z tym dziadostwem ale się udało :twisted:

Kciuki za wszystkie Twoje futrzaki potrzebujące wsparcia :ok: :ok: :ok:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Sob lut 03, 2007 9:51

Kał na lamblie (met. Elisa) 33,00 PLN

tu robia metoda Elisa - szukasz innej metody ?
http://www.analizy.zaprasza.net/
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Nie lut 04, 2007 8:07

Kasiu tej metody szukam ...
Wlazlam na strone, ale widze tylko godziny otwarcia, jesli moglabys podac mi adres .....
Moj komp padl, i siedze na kompie mojego TZ - on ma Linuxa, a to baaaardzo "uposledzony" system .... Nie mam FlashMedia ..... :(
Czy na ten test mam zbierac koopaki z 3 dni czy wystarczy z jednego ??

Rosie to strraszna kocica ... Swojego nie bedzie jesc, ale jak tylko ktos na nia nie patrzy "zasiada" do misek pozostalych futer ... :( Chyba ja ukatrupie, za lapki poprxybijam do drzwi wejsciowych, tak "dla przykladu" ..... Oczywiscie je tylko .... GRANULKI Leonardo .... bo miesa "nietyka" ... W desperacji probowalam podac jej saszetki AlmoNature z Ipakitine ... :evil:

Gagatku Dzieki za kciuki - sa potrzebne, jak czasem patrze na nasze futra to mam wrazenie, ze te kciuki sa najbardziej mi potrzebne .... Grozi mi definitywne szalenstwo .... :evil: :?
Obrazek

KaśkaGM

Post » Nie lut 04, 2007 9:58

sw Katarzyny 5 - boczna z Krakowskiej
012-430- 61-16
lab porzadny podobno - i na pewno badaja zwierzkowe probki - przynajmniej w grudniu jak Diagnostyka odmowila - bez problemu mi przyjeli opisujac starnnie Balbina "kotka" np Kowalska :wink:
Obrazek

Kaska

Post » Nie lut 04, 2007 22:13

Kasia dzieki ... W piatek mam wolne to zlapie koopale rosie - glownej podejzanej o przyniesienie lamblii i Snowka, ktorego meczy koopsko .... :)
Tylko czy mam zbierac z 3 dni, czy wystarczy z jednego ??
Obrazek

KaśkaGM

Post » Nie lut 04, 2007 22:14

Kasiu za zdróweczko całego stadka mocno trzymamy :ok:

Fredziolina

Post » Pon lut 05, 2007 7:57

012 430 60 70 - zadzwon moze i zapytaj - ja tego badania akurat nigdy tam nie robilam - tylko z 3 dni w Zakladzie Higieny Weterynaryjnej na Brodowicza

powodzenia

:D
Obrazek

Kaska

Post » Pon lut 05, 2007 8:05

Gooopia blondi ze mnie ...:) Nie mylic z blondynkami - nikogo nie chce obrazic ... przeca mialam telefon przez Ciebie podany ;)
Ale .... zadzwonilam i juz wiem ... :dance2: :dance: :dance2: :dance: lalalalala .... W piatek galopuje z koopalami ...... Dzieki Kasiu :D :1luvu:
Obrazek

KaśkaGM

Post » Pt lut 09, 2007 9:10

No i nadszedl piatek ... i dooopa zbita ... Dzis nie oblece wszystkiego, nie ma sily ..... W tej chwili Rosie wazniejsza, a nie jest dobrze .....
Jesc nie bardzo, pic nie bardzo, przez moja prace nawet nie wiem jak z kuweta ..... :crying: :conf: Kurde ... Kota siedzi w transporterku i ani mysli wysciubic nosa .... Pys blady, boje sie ... to chyba moje najczestsze stwierdzenie Musze biec na badania i do weta ..... A koopale zostawie na jutro albo na poniedzialek .....
Obrazek

KaśkaGM

Post » Pt lut 09, 2007 10:12

Kasiu, nie martw sie moze to tylko chwilowe niedomaganie Rosie, te typy tak mają.
Fil tez zaliczył dno,ale powolutku sie odbija.
Jak wrócisz proszę pisz co z Rosie.
Uściski i wytrwałości dla Ciebie.

Fredziolina

Post » Pt lut 09, 2007 20:17

Dzisiejsze wyniki mnie dobily .... :crying: :crying: :crying:
O ile morfologia sie poprawila - nie ma anemii, o tyle reszta zalamala mnie ...
Takich wynikow Rosie jeszcze nie miala ......

Mocznik 36,25 mmol/l ( norma do 11,62 )
Kreatynina 2,7 mg% (norma do 1,8 )

Mam nadzieje, ze plukanko pomoze .... I znowu bedzie lepiej ....
Dobrze, ze nie ma anemii, bo bylby dodatkowy problem .... Ale i tak czije sie fatalnie .... I jeszcze te testy na lamblie .....
Mam dola jak nie wiem co - czy nic dobrego mnie w zyciu nie czeka .... ???
Ostatnio edytowano Pt lut 09, 2007 22:38 przez KaśkaGM, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

KaśkaGM

Post » Pt lut 09, 2007 20:25

Kasiu, kilkudniowe dozylne płukanko ożywi Rosie.
Bedzie dobrze, musi!!!
Wytrwałości i dobrego samopoczucia.
Wyglaskaj Rosie.

Fredziolina

[poprzednia][następna]