Czterej Futrzani i Pies :-) - nowy domownik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 23, 2007 22:38

Kocurro pisze:Bonkreta, jaki podpis!!!!
Będzie moim ulubionym podpisem.
Wszedł do kolekcji jotpegów.
Czujemy się zaszczyceni :D
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Wto sty 23, 2007 22:43

Beata pisze:ja trzymam za zdrowko :ok:
i pomyslec, ze ja sie ciesze, ze Bajka ma leukocyty na poziomie 20 000, to uczy pokory :wink:

No Twoja Bajeczka to specjalny przypadek :wink:
Obrazek

Bonkreta

Post » Śro sty 24, 2007 0:26

Bonkreta pisze:
Kocurro pisze:Bonkreta, jaki podpis!!!!
Będzie moim ulubionym podpisem.
Wszedł do kolekcji jotpegów.
Czujemy się zaszczyceni :D

Boski jest!

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro sty 24, 2007 11:43

Bonkreta, siade sobie kacikiem u Ciebie i Wasze problemy (oby poszly precz!) trzustkowe poobserwuje. Tym bardziej, ze Tobie tez z Barfem po drodze :)
Prawde powiedziawszy bardzo stresuje mnie chora trzustka, najbardziej mnie meczy to, ze tak niewiele o niej wiem.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro sty 24, 2007 12:08

Właśnie jedziemy do weta zakładać nowy wenflon... Wczoraj kroplówki nie było, w wenflonie wielki skrzep, a co gorsza, łapa nad miejscem wkłucia obrzęknięta i bolesna. Przy tej okazji znów pobierzemy krew, może nowe badanie coś wyjaśni w kwestii tych dziwnych wyników.
Obrazek

Bonkreta

Post » Śro sty 24, 2007 21:09

A taki miałem puszysty, futrzany brzuszek... I co mi zrobili?
Obrazek
Obrazek

Bonkreta

Post » Śro sty 24, 2007 23:07

Biedny Madżonguś malutki :wink:
Jak było u weta?

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Śro sty 24, 2007 23:36

U weta skłuli biednego Madżongusia malutkiego, wyniki tradycyjnie jutro. Nowy wenflon założony, mam nadzieję, że na dłużej niż ten ostatni. No i ogolili puchaty brzuszek, żeby USG zrobić. Na USG w sumie nic nie wyszło poza tym, co już wiemy. Watroba wydaje się ok, nerki prawidłowe, w jelitach gazu jak w gazowni, okolice trzustki wskazują na stan zapalny... Żadnych guzów czy innych paskudnych rzeczy (co w sumie najważniejsze, to głównie chcieliśmy sprawdzić). Madżongowi bardzo nie podobało się badanie i bardzo chciał uciec, o. Wetka sugeruje jeszcze ew. RTG, ale dziś nie mogliśmy zrobić, bo nie było komu kota trzymać, a na narkozę w tym celu się nie zgodziłam.
Obrazek

Bonkreta

Post » Czw sty 25, 2007 17:07

Mamy nowe wyniki krwi. Trochę się załamałam. Nie jest nic lepiej, a nawet jest gorzej :( :( :(
Leukocyty ok. 25 tys.
Amylaza ok. 3000

Próby wątrobowe i glukoza nadal w normie, co jest pozytywne...
Trochę wzrosły krwinki czerwone, które były w normie, ale teraz jest ich więcej. W rozmazie b.dużo eozynofilnych.
Obrazek

Bonkreta

Post » Czw sty 25, 2007 17:17

co wetka na to?
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Post » Czw sty 25, 2007 17:21

Liwia pisze:co wetka na to?
Kontynuujemy to, co dotychczas. Dołączamy jeszcze Metronidazol. I tak naprawdę to nie wiem, co poza tym. Jutro mam z nią dłużej rozmawiać...
Obrazek

Bonkreta

Post » Czw sty 25, 2007 17:29

Bonkreta pisze:
Kontynuujemy to, co dotychczas. Dołączamy jeszcze Metronidazol. I tak naprawdę to nie wiem, co poza tym. Jutro mam z nią dłużej rozmawiać...

w ciemno ten metronidazol czy kupe tez badaliscie? Korek tez bral, wlasciwie na moje zyczenie ale efektow nie mielismy :(
Obrazek

Liwia

Post » Czw sty 25, 2007 17:32

Liwia pisze:
Bonkreta pisze:

w ciemno ten metronidazol czy kupe tez badaliscie? Korek tez bral, wlasciwie na moje zyczenie ale efektow nie mielismy :(
Właściwie w ciemno. Kupę badaliśmy, nic nie wyszło, ale jak wiadomo to może być przekłamanie, bo nie zawsze wychodzi...
Obrazek

Bonkreta

Post » Czw sty 25, 2007 17:36

tak jak i u nas, kupa czysta. Dostawal tez lakcid przez 6 tygodni, ech szkoda gadac normalnie czym ja juz tego kota meczylam :(
Z innej paczki - wiesz ile tluszczu jest w kosciach?
Obrazek

Liwia

Post » Czw sty 25, 2007 17:48

Liwia pisze:tak jak i u nas, kupa czysta. Dostawal tez lakcid przez 6 tygodni, ech szkoda gadac normalnie czym ja juz tego kota meczylam :(
Z innej paczki - wiesz ile tluszczu jest w kosciach?
Madżong dostaje trilac, na razie trochę ponad tydzień. Podwyższenie eozynofilnych może sugerować, że jednak coś w tych jelitach siedzi...
Do tłuszczu w kościach jeszcze nie doszłam :wink:
Obrazek

Bonkreta

[poprzednia][następna]