Uratowane 4 mies. kocurki.Piękne foty z nowych domków s. 6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 14, 2007 15:44

Aha - Domek" Dolika zdecydowany jest na dwóch braciszków :)
Mamy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze. Bracia już zostali zaszczepieni, czują się dobrze... że choróbska są już historią a przed kociakami długie, szczęśliwe życie.

Uff - to rzeczywiście bardzo emocjonujący okres...

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Wto sty 16, 2007 11:57

to skoro domek to czyta to ja napiszę, że zdecydowanie odradzam branie Flapa :twisted: No chyba, że domek lubi być zacałowany na śmierć :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto sty 16, 2007 12:10

Dollo również zrobił się maksymalnie wylewny. Mruczy i rozkłada się na kolanach. No i w ramach obcałowywania oblizuje mój sweter tudzież dzinsy...

Bardzo podoba mu się mój monitor. Z upodobaniem ściga kursor na ekranie, gdy pracuję...

Ja zaryzykuję twierdzenie, że bracia są z natury identycznie wylewni, ale Dolik jest ostrożny.
Natomiast Nuno i prawdopodobnie Flap - mają naturę luzacką 8)

Agalenora

Post » Śro sty 17, 2007 11:41

Flapik od wczoraj już u nas. :D

Teraz trwa międzykocia integracja i odbywa braterski 'reunion'.

Minęło trochę czasu, kocurki prychają na siebie (a właściwie to Flap prycha i fuka na wszystko, co porusza się na czterech łapach)
To urodzony Wódz!
Ale mam nadzieję, że się jakoś dogadają.

Prosimy o kciuki za braciszków 8)
Domek przybywa jutro 8)

Agalenora

Post » Śro sty 17, 2007 16:49

A w międzyczasie przekazuje w skrócie najnowsze wieści z nowego domku Nuna.

Nuno jest cudowny i kochany.
Śpi razem z nowymi opiekunami. Apetyt dopisuje, domek szczęsliwy, ze kociak zdrow i rozbrykany...

Mam obiecane zdjęcia.

No i będzie miał na imię.. Pimpuś :D

Agalenora

Post » Śro sty 17, 2007 18:00

Agalenora pisze:No i będzie miał na imię.. Pimpuś :D

A za jakiś czas - przydomek "Sadełko" :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sty 18, 2007 9:52

Pimpuś, co prawda, jeszcze nie Sadełko, ale wszystko zmierza we właściwym kierunku. :D
Wczoraj dostałam foty z nowego domku Pimpusia. Chłopaczek wygląda na zadowolonego. Ma fajny drapaczek i własne łoże, chociaż w nocy z niego raczej nie korzysta. :twisted: 8)

Cieszę się przeogromnie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agalenora

Post » Czw sty 18, 2007 10:05

No a dzis wieczorem przyjeżdża Domek po Dolika i Flapsona.

Mamy małą tremę. Nadal kciuki potrzebne, bo kocurki wciąż trochę na siebie obrażone i lekko pofukują...
Dollo czuje się panem na włosciach i próbuje wypłoszyć Flapa.
Flap nie z tych, co się boją - o nie! On by tu wszystkich poustawiał...
Zobaczymy, jak nam pójdzie.

Agalenora

Post » Czw sty 18, 2007 10:11

Będzie dobrze - w nowym domku szybko się do siebie przekonają :D
No bo z kimś trzeba się w końcu bawić :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sty 18, 2007 13:29

Flap u mnie od razu wszystkich poustawiał do pionu, łącznie z 6,5 kilowym Łapkiem... Po kilku dniach syczenie i fukanie zamieniło się we wspólne cudowne gonitwy i zabawy. W nowym domku też tak będzie, tylko uprzedź nowy domek, że to może kilka dni potrwać.
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 18, 2007 19:38

No i braciszkowie pojechali... 8) Przed chwilą.
Umowy adopcyjne podpisane - jesteśmy z Domkiem w kontakcie.
Intuicja mi mówi, że wszystko będzie dobrze, że chłopaki mają szczęście
Ale..... z drugiej strony, bardzo za nimi tęsknię, szczególnie za nieśmiałym Dolikiem - bardzo, bardzo się do takich małych dzikunków przywiązuję :cry:

Kochane kocurki.

Mam nadzieję, że w nowym domku szybko poczujecie się jak u siebie.

Agalenora

Post » Pt sty 19, 2007 18:35

gdzie wieści?
Obrazek

jopop

Post » Pt sty 19, 2007 19:40

Domek chłopaków przed chwilą przyjechał w odwiedziny - oddać transporter.

Noc minęła spokojnie. Dolik jest jeszcze wystraszony. Siedzi głównie schowany w kanapie / tapczanie, rzadko się pokazuje.
Podobno wieczorem przyszedł sam do opiekunów... do łóżka.
Biedny maluch, strasznie wrażliwy z niego chłopak. Ale jestem dobrej myśli. U mnie też początki były dość trudne, później za to miziak był z niego przeogromny.

Domek odwiedził już dziś weta.
Okazało się, że mały Flapik ma niestety grzybek na chrapce nochalka :cry:
Przyznam bez bicia, ze zanadto się nie przyjrzałam temu... mogło to być również uszkodzenie mechaniczne.
Poza tym nieszczęsnym grzybem, oględziny potwierdziły, iż na szczęscie wszystko gra a chlopak to okaz zdrowia i wulkan energii...
Na grzyba dostaje jakiś specyfik w postaci zastrzyków.
Ogólnie czuje się dobrze, ma ogromny apetyt.

A jeśli Domek Chłopaków nadal poczytuje forum? :wink: to serdecznie zapraszamy do zalogowania się i złożenia pełnych relacji...

Agalenora

Post » Pon sty 22, 2007 10:32

Może w międzyczasie zdam krótką relację.
Kocurki zmieniając dom, zmienily również imiona.

Flap ma na imię Lucjan a nieśmiały Dollo został Emilem.
No i nieśmiały wyszedł z kryjówki i co raz odważniej poczyna sobie w nowym domku. Kochany burasek, mam nadzieję, że niebawem zrobi się z niego
Flap - Lucjan jest nadal niesamowitym luzakiem.

Pozwalam sobie wkleić kilka najnowszych zdjęc, przesłanych z Domku kocurków:

Flap vel Lucjan
Obrazek
Obrazek

Emil niegdyś znany jako Dollo
Obrazek

Obrazek

Trzymam za Was mocne kciuki kocurki 8)

Agalenora

Post » Śro sty 24, 2007 0:59 Tu nowy Domek

Witamy!

Halo, halo!
Tu nowy domek Dollo i Flapa czyli Lucjanka i Emilka.

Oto garść niusów :)
Kociaki już się zaakceptowały i może nawet polubiły, nie tylko bawią się razem, ale również jedzą, siedzą na parapecie i grzejniku. Poruszają się również parami, gdzie idzie jeden zaraz leci za nim drugi. Poza tym mamy wrażenie, że kiedy Lucjan dłużej nie widzi Emilka to rozgląda się za nim z niepokojem, taki starszy brat :)
Dziś przyjechała kryta kuweta - zamiłowanie Emilka do wysypywania żwirku zdecydowanie nas przerosło..Zobaczymy, czy kociaki zaakceptują nową toaletę.

Dzisiaj kotki były pierwszy raz cały dzień same w domu. Bilans: zniszczenia: 0, liczba przytulanek Lucjanka: 3 256. Co więcej Emilek przyszedł dziś sam do mnie na kolana i domagał się pieszczotek! Po pieszczotkach położył się na klawiaturze laptopa, a że laptop był na wpół przymknięty to się wepchnął w szparkę między klawiaturą a ekranem..no w to to bym w życiu nie uwierzyła.

Od wczoraj oswajamy je z transporterem (może KIEDYŚ uda nam się zapakować do niego Emilka i zawieźć na kontrolę do weta :wink: ).
Oto kilka zdjęć z przedstawienia pt."Zapraszamy do transporterka" grupy teatralnej MarnyPopis :surprise:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ola_n

Od: Sob sty 13, 2007 9:00

[poprzednia][następna]