POKAZ KOTÓW RASOWYCH BYDGOSZCZ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 30, 2003 21:34

Będziemy o 11.30 :)
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Czw maja 01, 2003 21:16

Melduję, że byliśmy :D Z Keskese i jej TŻten spotkaliśmy sie przy wyjściu: oni wychodzili, my wchodziliśmy (wraz z WiMarą :D ). Koty były bardzo piękne, chociaż ciut zestresowane, zwłaszcza niektóre. Ja oczywiście od razu wypatrywałam norwegów: wpadł mi w oczy jeden przepiękny pręgus, a po chwili rozmowy z właścicielką okazało się, że ją znam z listy dyskusyjnej KOTY :D Była też starsza kuzynka Hackera, a siostra Drakuli - Diva.
Dobry nastrój zepsuł nam smrodek pseudohodowli - kobieta oferowała na sprzedaż kocięta "z przypadkowego eksperymentu" po cornishce i persie. Kociaki były śliczne, jak to małe kociaki, więc przy tej klatce kłębiło sie sporo ludzi. Ech... :?
Była tez przecudna balijka i jej dzieciaki - jedyne niezestresowane koty na całej sali. I absolutnie przecudowny srebrzysty cętkowany kot domowy :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw maja 01, 2003 21:22

No a Hacker z mojej wyprawy ma nowe myszki grzechoczące do zabawy i szaleje z nimi już prawie dwie godziny :D

Oberhexe

Post » Czw maja 01, 2003 21:28

A ja dostałam dwie próbki RC :D
Koty jeszcze o tym nie wiedzą, rano im nasypię ;)
Obrazek
Obrazek

Keskese

Post » Czw maja 01, 2003 23:07

Sliczne balijskie szczegolnie Aneczka z ktora miałam wrocic do domu a wrocilam sama :( widzialam tez Dive U Lidy od razu skojarzylam z Drakula :) Moja klatka cala niebieska z niebiesko-kremowym egzotykiem, obok byly dwaa rude exo kastraty ktorych nie mozna bylo nie zauwazyc, ogolnie mila atmosfera, duzo zwiedzajacych, duzo bylo ludzi z pokazu z tamtego roku, ku mojemu zaskoczeniu 98% pytalo sie czy moze poglaskac kota, czy zrobic sobie zdjecie, byl tez lekarz weterynari nie zauwazylam kota z objawami jakies choroby, najwiecej bylo egzotykow, persow pozniej norwegow, kilka maine, 4 balijskie 2 rexy, rosyjskie brytyjskie i kot domowy, co do tamtego eksperymentu, koty bez rod mogly byc na pokazie tak samo jak ten piekny dachowiec srebrzysty tabby u ktorego jedno z rodzcow bylo persem.

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Czw maja 01, 2003 23:39

Gina, noż kurcze, trzeba było logo Rokcafe wywiesić, albo co :evil:
Przyznam szczerze, że persy i exo raczej omijaliśmy z TŻtem, bo nie przepadam za kiciorkami z płaskimi mordkami :oops: :oops:
Jeśli chodzi o dzieci po cornishce i persie, to trzepnęły mnie właśnie te słowa o "przypadkowym eksperymencie" w połączeniu z ceną, niewiele ustepującej cenie MCO :roll:

Oberhexe

Post » Czw maja 01, 2003 23:53

heh....nie miałam czasu zrobic loga nawet dla swojego kota i nie bylam pewna czy w ogole pojade.

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Pt maja 02, 2003 8:22

No to Cię Gina widziałam! wyjęłas nawet kotkę z klatki, kiedy robiłam jej zdjęcie ;)
Pytałaś się też o rodowód balijskich? zaraz na poczatku?
Ja byłam z TŻ od poczatku, jak się wszyscy rozkładali...
To Twoja kota?
http://koty.rokcafe.pl/upload/SSCN1267.JPG
http://koty.rokcafe.pl/upload/SSCN1266.JPG
Obrazek
Obrazek

Keskese

Post » Pt maja 02, 2003 10:02

Szkoda , ze się nie spotkałayśmy, bo ja też byłam :(

mini2

Od: Sob lut 01, 2003 9:35

Post » Pt maja 02, 2003 10:11

To faktycznie szkoda :(

Oberhexe

Post » Pt maja 02, 2003 22:19

ja też chętnie się dowiem....
zauwazyłam też, że koty brytyjskie miały bardzo plaskie pyszczki.... Hodowczyni powiedziala, ze tak powinno być, ale ja widzialam brytyjczyki z normalnymi noskami....
http://koty.rokcafe.pl/upload/SSCN1290.JPG

a to kot balijski, zdjęcie znalazłam w sieci...
http://cat.fs.com.pl/koty/rasy/orient/bal/bal.jpg
Obrazek
Obrazek

Keskese

Post » Sob maja 03, 2003 8:20

Keskese pisze:ja też chętnie się dowiem....
zauwazyłam też, że koty brytyjskie miały bardzo plaskie pyszczki.... Hodowczyni powiedziala, ze tak powinno być, ale ja widzialam brytyjczyki z normalnymi noskami....
http://koty.rokcafe.pl/upload/SSCN1290.JPG

a to kot balijski, zdjęcie znalazłam w sieci...
http://cat.fs.com.pl/koty/rasy/orient/bal/bal.jpg

Wlaśnie slyszalam, że znowu poprawiają nature w przypadku brytyjczyków kalecząc im nosy :? Brytyjczyk to brytyjczyk i naprawde nie widze powodu, żeby robić z niego egzotyka. A swoją drogą tak po cichu uważam również, że z persami i egzotykami tez przegięli i powinni znowu wydłuzyć im nosy :roll:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Sob maja 03, 2003 15:45

Witch no nie strasz mnie, ja się tak nie bawię, nie chcę brytyjczyków z płaskim pyskiem, po jakiego grzyba oni to robią :( przecież jest tyle przeci, żeby tego nie robic eh...
pokaza podobał mi się, w porównaniu z ubiegłorocznym, ten wypadł doskonale, warunki dla kotów super, ale jakos mniej ich była, być może ze względu na ubiegłoroczną złą organizację, wspomnę tylko, że pokaz był zorganizowany w czymś jakby stajni, na terenie statniny koni, był upał w środku nie była nawet przeciągu, spociłam się tam jak wieprz, więc wole nie myśleć jak męczyły się te biedne kociaki, pani z młodymi musiała nawet jednemu robić okłady z mokrego ręcznika :( , eh było to karygodne, nie wiem kto wpadł na pomysł, żeby tam zorganizować ten pokaz, grunt, że w tym roku było OK ;)
ja oczywiście miałam nos przykeljony do brytyjczyków, a balijki były cudowne ,, w ogóle wszystkie kociaki były superowe
gina zdaje sie, że zamieniłam z tobą kilka słów hihih pytałam się jak nazywa się ta mieszanka kolorów twojego kota, byłam w czerwonej kurtce, ale tam przewinęło się sporo ludzi i możesz niepamiętać ;)
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Sob maja 03, 2003 16:00

Juz od kilku osób słyszałam, że spłaszczaja pyszczki brytyjczykom :( Jak (jeśli) pojadę na wystawe do Krakowa zwróce na to uwagę. Brytyjczyki są przecież takie cudne :love:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Pon maja 05, 2003 11:35

O wlaśnie, wiem,że ma być wystawa w Krakowie,7-8 06- tak? A może ktoś wie gdzie to będzie i jak tam dojechać?

Bursztynek

Od: Wto lut 25, 2003 14:38

[poprzednia][następna]