moś pisze:Własnie weszlam na strone Acany i zamowilam Orijen ale ciekawa jestem dlaczego nie ma tam podzialu na karme dla kociat i kotow doroslych czy kastratowPrzeciez potrzebuja odmiennie innego skladu karmy.A gdzie sjkladniki zapobiegajace krysztalkom w moczu u kotow doroslych/ Juz po ptakach bo zamowilam ale nie wiem czy nie za duzo tego bialka dla moich dwoch 9 letnich lkotow i czy przy tak wysokobialkowej diecie nie beda mialy problemow z krysztalkami
No właśnie, to do mnie nie przemawia, że dla każdego kota pasuje...aczkolwiek...nie wiadomo, czy to, co na torbie to i w środku, prawda? Poza tym, tak daleko doprowadzona "specjalizacja" karm jak np. w RC to typowy chwyt marketingowy...wiemy doskonale, że persy po karmie dla persów nadal wymiotują kłakami...czyli taka ona specjalistyczna jak ze mnie no coś tam...
A ja na próbę kupiłam Nutram dla grubasów...no i nie powaliła mnie na nogi...niby skład akceptowalny - ale koty po niej głodne łaziły prawie cały czas, a w kuwecie dużo więcej urobku - czyli wypełniaczy więcej niż w Acanie. Teraz mieszamy - żeby skarmić i ... więcej tego nie zamówię, tylko Nutram Oral - bo to jako przysmak na noc...a z gąbek nie jedzie - więc się sprawdza...cenowo - bardzo korzystnie w porównaniu z innymi oralami.