Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 14, 2007 9:30

moś pisze:Własnie weszlam na strone Acany i zamowilam Orijen ale ciekawa jestem dlaczego nie ma tam podzialu na karme dla kociat i kotow doroslych czy kastratow :roll: Przeciez potrzebuja odmiennie innego skladu karmy.A gdzie sjkladniki zapobiegajace krysztalkom w moczu u kotow doroslych/ Juz po ptakach bo zamowilam ale nie wiem czy nie za duzo tego bialka dla moich dwoch 9 letnich lkotow i czy przy tak wysokobialkowej diecie nie beda mialy problemow z krysztalkami :roll:

No właśnie, to do mnie nie przemawia, że dla każdego kota pasuje...aczkolwiek...nie wiadomo, czy to, co na torbie to i w środku, prawda? Poza tym, tak daleko doprowadzona "specjalizacja" karm jak np. w RC to typowy chwyt marketingowy...wiemy doskonale, że persy po karmie dla persów nadal wymiotują kłakami...czyli taka ona specjalistyczna jak ze mnie no coś tam...
A ja na próbę kupiłam Nutram dla grubasów...no i nie powaliła mnie na nogi...niby skład akceptowalny - ale koty po niej głodne łaziły prawie cały czas, a w kuwecie dużo więcej urobku - czyli wypełniaczy więcej niż w Acanie. Teraz mieszamy - żeby skarmić i ... więcej tego nie zamówię, tylko Nutram Oral - bo to jako przysmak na noc...a z gąbek nie jedzie - więc się sprawdza...cenowo - bardzo korzystnie w porównaniu z innymi oralami.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie sty 14, 2007 10:43

Właśnie zastanawiałam się nad zamówieniem karmy Nutram Indoor, ale nie mają małych paczek w krakvecie, a w ciemno zamawiać nie chcę, poproszę raczej o próbkę przy zamówieniu.

Miałam od dawna też ochotę na Nutram Oral i chyba go wezmę, bo jak pisze izaA sprawdza się.

Kiedyś była w krakvecie taka karma Nutrience czy ktoś z Was ją kupował? Ja dostałam paczkę 1,5 kg Diet, ale moje koty nawet wąchać tego nie chciały :?

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Nie sty 14, 2007 11:25

Izo,moj ko faktycznie nad wymiotował klakami po rc dla persow,wiec w niego nie wierze,ale odkad je sanabelle sensitive-dla dlugowłosych kotow to ten problem sie skonczył 8) cos w tym jest

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Nie sty 14, 2007 13:47

jesli moge cos doradzic w kwestii przekonania rodziców do kupna czegos lepszego niz wh/kk ;)
powinno podziałac na ojców ;) - to jakby dłuuugo kupowac najtansza benzyne: owszem samochód jedzie, ale zaraz sie zaciera silnik, trzeba czesciej tankowac itd
ale jakby jezdzic po tansza beznyne wiele, wiele kilometrów by zaoszczedzic ;)

są to po prostu pozorne oszczednosci
a i warto dodac, ze wy tez nie jecie codziennie w Mcdonaldzie lub zarcia z "jedynki", bo najtansze
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie sty 14, 2007 20:03

NOm,ja prędzej przekonałam mojego tate niż mamę ;)
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Nie sty 14, 2007 20:11

A ja tacie wymieniałam cechy kota, które stwierdzają, że jest on mięsożercą i podałam ile mięsa ma wh/kk. I tata powiedział, że rzeczywiście te karmy z supermarketu nie są najlepsze dla mięsożernego kota.
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Nie sty 14, 2007 20:29

nie czytałam całego wątku - od razu mówię :oops:

nigdy nie byłam za whiskasami i kitiketami - są niezdrowe, nie mają prawie wcale witamin i mikroelementów, zapychają jedynie zwierzakowi żołądek. porównuję to do ludzkiego chleba i słodyczy... zresztą nie raz czytałam i słyszałam od weterynarzy , że nie powinno się tym karmić kota na co dzień, aczkolwiek od czasu do czau nie zaszkodzi kotkowi taki przysmak :)

aoife

Od: Czw sty 11, 2007 16:33

Post » Nie sty 14, 2007 21:28

Jasne, od czasu do czasu nie zaszkodzi. My tez mozemy sie wybrac do MacDonalda i gdy zjemy chiza czy inna kanapke, raczej z tego powodu nie umrzemy:) Ale w ramach zadkiego przysmaku, wolabym podac juz Wiskacza niz KK :P

Mam do Was pytanie- co polecacie na odchudzanie kotow? Narazie jestem w trakcie uzywania RC FIT 32, ale koty chodza strasznie glodne, a i kuweta jest zapelniana zawartoscia czesciej niz zawsze. Znacie moze cos skuteczniejszego i bardziej "zapychajacego"? Czy gdy od czasu do czasu podam im ugotowanego kurczaka z ryzem, nie przeszkodze im w diecie?
Szukalem watku z poradami jak ochudzic kota, ale nie znalazlem. Wiec jezeli taki temat istnieje, i powtarzam wlasnie moje pytania, podajcie mi link tutaj lub na pw. Z gory dziekuje

FreEp

Od: Śro wrz 20, 2006 1:27

Post » Nie sty 14, 2007 22:35

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt sty 19, 2007 20:39

Mam pytanie czy ktoś spotkał z karmą dal kotów PRO PAC Cat http://www.propac.pl/cadultpremium.htm. Dzisiaj byłam w zoologicznym i docelowo kupowałam jedzenie dla psów, ale okazało się, że kotom też muszę coś kupić. Wybrałam więc tą karmę.

Swoją drogą mają okrojony asortyment, jeśli chodzi o karmy dla kotów.
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Nie sty 21, 2007 9:56

Pytanie! Czy ktoś z was ( wasz kot ;-P)próbował już karmy EdelCat? Czy to jest dobra karma? Teraz mówię o mokrej. Albo Animonda? Też mokra
Obrazek
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu.

ciumek14

Od: Pt gru 22, 2006 12:52

Post » Nie sty 21, 2007 10:06

moje chetnie jedza mokra animonde
ma dobra zawartosc miesa w stosunku do ceny, z mokrych teraz daje im tylko to

xandra

Post » Nie sty 21, 2007 17:02

A wiecie coś może o EdelCat :?:
Obrazek
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu.

ciumek14

Od: Pt gru 22, 2006 12:52

Post » Pon sty 22, 2007 3:35

ciumek14 pisze:A wiecie coś może o EdelCat :?:

Ososbiscie nie. Moze ktos inny.
Jesli widzialas to w sklepie - zerknij na sklad. Jesli nie ma skladu - zapytaj sprzedawce o sklad lub o dane producenta.
Jesli widzialas to w sklepie internetowym - po prostu wyslij maila z pytaniem o sklad i/lub o producenta i szczegolow szukaj na stronie producenta lub wysylajac maila do producenta.

Animonda jest ok ale nie kazda - zawsze patrz na sklad. Nie wiem czy dobrze pamietam nazwe ale zdaje sie A. cousine zbyt imponujacego skladu nie miala. Z tanich a dobrych polecam tez Leonardo.

nomiczek

Od: Czw wrz 21, 2006 15:26

Post » Pon sty 22, 2007 8:03

A. rafine soup tez chyba nie jest powalająca składem
ja daję Carny Adult i jestem zadowolona
sucha karma ma chyba 16% wiec naprawde bez rewelacji

xandra

[poprzednia][następna]