Proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 15, 2007 11:30 Proszę o zamknięcie wątku

Zdałam sobie sprawę, że moje dziecko nie ma na kotach swojego wątku :)

Zacznę od kota :) Przedstawiam Wam Iwana, obecnie 14-miesięcznego kocurka rasy syberyjskiej w odmianie neva masquerade (kot z oznaczeniami point) w kolorze seal tabby point z białym. Oficjalnie Apis Ukulele * PL. Zamieszkał z nami w lutym i absolutnie podbił nasze serca. Jest kotem bardzo czułym i kochającym, skupionym na opiekunach. Śpi z nami w łóżku, czuwając nad naszym snem, towarzyszy nam niemal wszędzie (tylko hipermarkety sobie odpuszczamy), był już z nami w restauracji, na zakupach, u fryzjera, odwiedzamy znajomych i rodzinę. Iwan jest kotem wychodzącym na smyczy, codziennie po 2 godziny, podróżuje samochodem i komunikacją miejską. Chodzi przy nodze jak piesek i przyznam, że sporo ma z psa, np.: aportuje do upadłego myszki i papierki. Do ulubionych zabawek należą piórka (fajne, strusie udało mi się kupić w sklepie z materiałami zdobniczymi). Jada na spacerach muchy i stara się bardzo polować na ptaki, na co mu nie pozwalamy (ma obrażoną minę za każdym razem). Mieszkamy w spokojnej części Wrocławia, mamy więc możliwość wychodzenia na spacerki nawet nocą, kiedy to ślicznie lśnią mu oczka w ciemnościach. Iwan jest jedynakiem, więc ma w sobie całą związaną z tym zaborczość, nikt nie może podejść do moich kolan. Jako przedstawiciel rodu kociego, nie boi się psów i "goni im kota", niezależnie od wielkości psa.

Napiszę może troche o tym jak dbam o moje szczęście, z nadzieją, że komus się to przyda lub poprawicie mnie jeśli popełniam błędy. Iwan od małego jest na Biomillu Kitten oraz puszkach Miamora (seria Feine Filets oraz Pastete), puchy Almo Nature i Schmussy, okazyjnie mleko dla kotów, śmietanka ludzka, biały serek. Nie podaję mięsa, ponieważ Iwan nie lubi drobiu, ryby ma w puszkach, a do wołowiny mam mieszane uczucia. Z odżywek mamy Calo-Pet (Iwan jest notorycznym niejadkiem), Fellisimo (na stawy), Kerabol na zmianę z Elfa Olie, do tego Bezo-Pet. Jako iż Iwan wychodzi zaszczepiony jest kompletem szczepień wraz z białaczką i wścieklizną, oczywiście zaczipowany na tzw wszelki wypadek. Na odrobaczanie stosujemy Strongholda, na kleszcze Frontline. Nazębnie pasta Orozyme. Po wielu doswiadczeniach, kryta kuweta i żwirek silikonowy Kocie Sekrety.

Trochę o mnie, mam 27 lat (staroć ze mnie), mieszkam z moim wieloletnim partnerem Łukaszem, stadem koszatniczek (dzięki niepokalanemu poczęciu przez kastrowanego samca mam właście maluszki) szynszylem Stitchem vel Puchem. W planach cane corso i więcej kotów :) . Studiuję socjologię na UWr, na codzień zajmuję się behawiorystyką psów i kotów.

Właśnie zapisujemy się do zwiazku i planujemy pojawiać się na wystawach, by sprawdzić co sądzą sędziowie o naszym słoneczku :) bo dla nas jest absolutnie piekny :)

na spacerze

Obrazek
pogadamy?
Obrazek
weż ten aparat, kobieto

Obrazek

na spacerze
Obrazek

mrrrrr
Obrazek
maleńka 2-dniowa koszatniczka
Obrazek
Kacper za TM
Obrazek
po kąpieli
Obrazek

maleńki byłem
Obrazek

tulam się
Obrazek

na Rynku, podziwiam capoeirę
Obrazek

oglądam świat
Obrazek

tyci jestem, jeszcze u hodowcy
Obrazek
chodź na spacer
Obrazek
mój tunelik
Obrazek
wszędzie się wcisnę
Obrazek

Nadrabiam więc zaległości, najpierw będą zdjęcia :)

Facet w betach
Obrazek
Moich 2 mężczyzn :)
Obrazek
Słodziak
Obrazek
Chów klatkowy
Obrazek
Wampir
Obrazek
Wampir2
Obrazek
2 misie
Obrazek
spacer
Obrazek
spacer
Obrazek
popołudniowe lenistwo
Obrazek

Obrazek
groźny worek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Chów terraryjny
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw lip 31, 2008 13:02 przez iceangel, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

Post » Pon sty 15, 2007 11:42

śliczności!! :1luvu: zazdrość mnie bierze, jak czytam o takich kotkach. :oops: Chodzi przy nodze... , nie jest na granicy zawału serca na spacerze i podczas transportu...i jeszcze do fryzjera można go zabrać...coś niesamowitego! Gratuluje takiego cuda! :love:

Zuu

Od: Czw sty 04, 2007 12:28

Post » Pon sty 15, 2007 11:43

Witaj. Kot piękny! Syberyjczyki to także moja miłość :lol: Mam dwa widoczne w podpisie. A niedawno odkryłam,że nevy są tak samo śliczne. To,że są takie przytulaste to chyba cecha charakteru tej rasy. Pisz często o proszę o dużo zdjęć.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Pon sty 15, 2007 11:45

Co tu dużo gadać...poprostu boski :love:
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Pon sty 15, 2007 11:47 Iwan

Witaj ,
Fajnych masz chłopaków obu!!!
Duzo zdrówka i radosci zycze.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon sty 15, 2007 11:48

O rajuśku! :1luvu:
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Pon sty 15, 2007 11:50

cudowny...mam dziwne wrażenie, ze rasowce sa bardzoej podatne na chodzenie na smyczy, szczególnie SIBki i NFO...

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pon sty 15, 2007 11:54

Cudny jest :1luvu:

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon sty 15, 2007 11:56

Dziękuję wszystkim za komplementy :oops:

Ivette, moze dlatego, że los szczędzi im przykrych doświadczeń w dzieciństwie, są spokojniejsze, bardziej radosne i pewne siebie.

Też mi się zdaje, że ta czułość i miziactwo to cecha rasy :)

Kocham to moje futro nad życie i cieżko mi powstrzymywać się by o nim w kółko nie nawijać :)

iceangel

Post » Pon sty 15, 2007 11:59

mój kot nie miał przykrych doswiadczeń w dzieciństwie, (oprócz trafienia w moje ręce) a cos mu ze smyczą nie po drodze :twisted:
może dlatego, że i mi sie znudziło juz bieganie z nim po krzakach ...

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pon sty 15, 2007 12:03

w końcu wątek Iwanka :D
Piękny koccurro wyrósł z tej puchatej kuleczki i jaka wspaniała kryza :1luvu:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon sty 15, 2007 12:03

Pewnie to i kwestia cech osobniczych.

Iwan wychodzi odkad minęła kwarantanna poszczepienna, teraz wychodzi nam się nawet lepiej, bo iwan myśli tylko o znaczeniu terenu i szukaniu awantury, skończyło się więc fretkowanie, gania z wysoko zadartym ogonem, pomiałkując głośno :)

Ubaw mam nieziemski z gapiów, którzy po kilka razy się obracają i ze zdziwieniem pytają: to kot?

nooo, kryza nam wreszcie urosła :) już się martwiłam, że to będzie "egzemplarz" bezkryzowy :)

iceangel

Post » Pon sty 15, 2007 12:10

Jest przesliczny :lol:
SIBy to moja ukochana rasa i to sa naprawde wyjatkowo madre czule i oddane koty :lol:
Iwan kocha Was oboje tak samo?
Nasz Baltazar jest kotem jednego opiekna i cale poklady miosci zainwestowal we mnie :wink: Pawla uprzejmie toleruje, chyba ze mnie dluzej nie ma, wtedy pancio tez sie troche moze przydac. Z tym ze Balti jest SIBkiem po przejsciach.
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Pon sty 15, 2007 12:22

Kocha nas tak samo mocno, tyle, że inaczej, do mnie jest bardziej czuły i coż może to brzmi dziwnie, kiedy mówi się o kocie, ale bardziej opiekuńczy.

Zgadzam się, że i mądre i kochające, tak jakby realizowały się w miłości do człowieka. Niewyobrażam sobie takich kotów w hodowlach masowych, kiedy dla nich godzina bez pieszczot i podziwu właściciela jest godziną straconą :)

iceangel

Post » Pon sty 15, 2007 12:30

zgadzam się z tą miłością, opiekuńczością i potrzebą podziwu
Simbuś chociaż pseudoNFO opiekuje się Sari, przybiega na każdy jej głośniejszy miauk
Jak się namyśli zdecydowanie żąda głaskania i nie ma że jest 4 rano - różowy chce i tyle
Każdego gościa wita w drzwiach z napuszonym ogonem i będzie do tej pory spacerował
aż gość zacznie się nim zachwycać i głaskać wtedy może z godnością oddalić się :D

Co do spacerów - uwielbia i nieustennie zadziwia ludzi kiedy grzecznie idzie przy nodze
lub kiedy w lesie biega po drzewach z tą swoją wiewiórczą kitą
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

[następna]