Wesoła Krówka już w dojechała...Dziękuję za pomoc!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 09, 2007 21:41 Wesoła Krówka już w dojechała...Dziękuję za pomoc!!!

Szukam domu dla tej Słodkiej, rozmruczanej, bardzo wesołej i energicznej koteczki.
Kicia została zabrana w październikową noc z osiedlowego parkingu, gdzie błąkała się od paru godzin. Wyglądała na najwyżej 3 mies. Zamieszkała u mojej mamy, z zamiarem, że zostanie na stałe. Niestety, mama z czasem podjęła bardzo czasochłonną pracę, a kotka bardzo często zostaje zamknięta na całe dnie sama w małym pokoju. Kotka jest bardzo towarzyska, uwielbia zabawę, potrzebuje towarzystwa osoby, która będzie chciała się z nią bawić, a jeszcze lepiej drugiego kota. Od początku załatwia się do kuwety, jest zdrowa, czysta, zaszczepiona. Uwaga: wielka z niej psotka! Wszędzie musi wejść, obejrzeć, wdrapać się. Moja mama wraca bardzo zmęczona z pracy i nie ma siły bawić się z nią i ganiać za nią, poza tym mama ma małe, zagracone mieszkanie, które stanowi zagrożenie dla tej wszędobylskiej istotki. Kicia nie nadaje się do domu, w którym mieszkają pedanci:) Kotka radośnie mruczy na sam widok człowieka, a na widok zabawki-wędki w ręku człowieka dostaje z radości kociego szału, niemal fruwa w pogoni za zabawką. Polecam ją do domu, gdzie mieszkają duże dzieci lub energiczni dorośli, raczej nie jest to kotka dla starszej osoby. Kicia lubi spać w łóżku z człowiekiem. Na pewno szybko się zaaklimatyzuje w nowym miejscu, bo jest bardzo odważna i uwielbia ludzi.
Zapraszamy w odwiedziny do kotka do Mińska Maz.(40 km od Warszawy w stronę Siedlec). Telefon do mnie 0-606-450-268.
Oto foty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 21, 2007 21:09 przez Mimisia, łącznie edytowano 2 razy

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Czw sty 11, 2007 14:06

Piękna krówka :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt sty 12, 2007 21:47

kto pokocha cudo?:)
Obrazek

Syku

Od: Sob mar 04, 2006 9:54

Post » Pt sty 12, 2007 22:34

Dubelek, przepraszam :oops:
Ostatnio edytowano Pt sty 12, 2007 22:43 przez Mimisia, łącznie edytowano 1 raz

Mimisia

Post » Pt sty 12, 2007 22:40

Cudo na pewno odwdzięczy się niekończącym pasmem uciechy, radochy, gonitwy i zabawy:) Wiem coś o tym, bo staram się ją odwiedzać, kiedy mogę. Niestety, jest to o wiele za rzadko :(

Smutno mi, jak odchodzę i widzę zapatrzoną w przestrzeń buźkę Kitki w oknie...Niestety, moja mama wychodzi z domu około 6 rano a wraca o 21-ej. Ma tak dwa dni pod rząd, a potem 2 dni wolnego. Żeby tak miała 8-godzinny dzień pracy, to by było inaczej...Do tego mama zamyka Kicię w jednym pokoju, żeby Kicia przypadkiem jej czegoś nie zniszczyła, np. dyndającej z półki paprotki :evil: Ja mam akurat inne priorytety, ale muszę uszanować jej decyzję. Wczoraj się mnie dopytywała, czy ktoś nie pytał o Kicię. Niestety, nikt nie pytał...Mam wreszcie Kod na allegro, więc napiszę tam ogłoszenie, ale boję się jakichś psychopatów, nie mam tu doświadczenia, dlatego marzyłam o forumowym domku dla małej...
Pewnie pomyślicie, że mogłabym sama ją wziąć...Otóż nie bardzo, dopiero się dokociłam działkową Benią, mam więc 2 koty. Mój mąż na samo wspomnienie o kolejnym dokoceniu dostaje gorączki, bynajmniej nie z radości...Moja mama zaczęła mi się wyżalać, że chciałaby oddać Kicię w dobre ręce dopiero po moim dokoceniu. Mamy jednak nadzieję, że znajdzie się dobry domek...

Domku, odezwij się, bo mam czasem wyrzuty sumienia, że ją wogóle wzięłam z tego parkingu, może by lepiej trafiła.
Ostatnio edytowano Pt sty 12, 2007 23:15 przez Mimisia, łącznie edytowano 1 raz

Mimisia

Post » Pt sty 12, 2007 23:07

Mimisia pisze:Domku, odezwij się, bo mam czasem wyrzuty sumienia, że ją wogóle wzięłam z tego parkingu, może by lepiej trafiła.

Mimisu nie myśl tak, nie miej wyrzutów sumienia, dzięki Tobie ona żyje, na parkingu takie maleństwo by sobie nie poradziło.
Znajdziemy jej dobry dom :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt sty 12, 2007 23:14

iwcia pisze:
Mimisia pisze:Domku, odezwij się, bo mam czasem wyrzuty sumienia, że ją wogóle wzięłam z tego parkingu, może by lepiej trafiła.

Mimisu nie myśl tak, nie miej wyrzutów sumienia, dzięki Tobie ona żyje, na parkingu takie maleństwo by sobie nie poradziło.
Znajdziemy jej dobry dom :D

Dzięki (za słowa pocieszenia) kochana jesteś:)

Mimisia

Post » Sob sty 13, 2007 23:37

Szalona Krówka już bryka po Allegro:)))

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=157693348

Macie jakieś uwagi? to moje pierwsze ogłoszenie na Allegro...

Mimisia

Post » Nie sty 14, 2007 1:53

Jako pierwsze dałabym ostatnie zdjęcie, żeby na miniaturce się pojawiło, tam najlepiej kicię widać, a tak to bardzo fajnie napisałaś :)

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie sty 14, 2007 20:45

Dzięki Ewick:)

Krówka na szczęście długo nie pobrykała po Allegro...

Dzisiaj miałam telefon od Iwci z Łodzi, że jest dla niej domek, aż w Katowicach. Najważniejsze, że dobry, już zakocony:)

Kicia najpierw spędzi parę dni w Łodzi, a później pojedzie do Katowic. Strasznie się cieszę, Dziewczyny, jesteście kochane!

Teraz mam gorącą prośbę o pomoc: czy ktoś z Was, w najbliższych dniach będzie jechał na trasie Warszawa Łódź i mógłby zabrać Kicię ze sobą?
Chętnie byśmy skorzystali z takiej "okazji"....
Zapytam jeszcze na wątku transportowym.

Mimisia

Post » Nie sty 14, 2007 20:49

jedziemy do Katowic, ale dopiero za miesiac, to za pozno, nie?
gratulacje :D bardzo sie ciesze!

ehhh, marze o kroweczce... :(
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie sty 14, 2007 20:51

xandra pisze:jedziemy do Katowic, ale dopiero za miesiac, to za pozno, nie?
gratulacje :D bardzo sie ciesze!

ehhh, marze o kroweczce... :(

Myślę, że da się szybciej, żeby się tylko domek nie rozmyślił, ale dziękujemy za chęci :)

Mimisia

Post » Śro sty 17, 2007 22:43

Daj info na pw, co i jak jest potrzebne.samochody z naszej (łódzkiej )firmy transportowej jeżdżą niemal codziennie na trasie ŁóDŹ- WAWA- LÓDŹ, więc moze mogłabym pomóc :oops: :D Buziaki :!:

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Sob sty 20, 2007 21:49

Mała już u Justyny, dziękujemy ninie b za przenocowanie potworka ;)
To nasza Mrówka bis 8O , umaszczenie bardzo podobne a charakter taki sam ona ma ADHD :twisted: .
W drodze w samochodzie zaczęła miauczeć i drapać w kontenerze, ale już prawie dojeżdżałyśmy, więc tylko pogadałam do niej i się uciszyła. Po chwili czuję, że ktoś mnie puka w rękę, odwracam się a tam Mrówka bis siedzi na zewnątrz kontenera i puka mnie 8O , całe szczęście, że nie prowadziłam, bo za kierownica siedziała annskr, złapałam małą i za pazuchę. Zaczęłam się zastanawiać jak wyszła z kontenerka, kratki nie otwierałam, była dobrze zamknięta, jak wstawiałam kontener do samochodu to sprawdzałam, górnej klapki w tym kontenerku nie ma, przez kratkę z przodu nie przeciśnie się. :?: Po dokładnych oględzinach kontenera wszystko się wyjaśniło, mała wyłamała plastikowe pręciki z boku kontenera 8O

iwcia

Post » Sob sty 20, 2007 22:17

Niezła łobuziara, ale to także świadczy o inteligencji :lol:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

[następna]