Pozostaje mi mocno trzymać

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czarna.wdowa pisze:A masz zalecenia szefów na pismie - bo za sprawy karno-skarbowe w spółkach odpowiada prezes i gł. ksiegowa
może by zagrać że nie dokładnie rozumiesz ich polecenie i że prosisz o przesłanie ci mailem zaleceń żebyś mogła sobie na spokojnie przetłumaczyć
I druga sprawa przyszło mi do głowy żeby założyć konto do którego obsługi upoważnieni byliby tylko Szkoci a ty nie miałabyś żadnych uprawnień do obsługi
i nawet kody poprosić bank żeby wysłali bezpośrednio do Szkotów
Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej i karno-skarbowej ale jeśli chcesz mogę w poniedziałek podpytać prawnika i doradcy podatkowego
czarna.wdowa pisze: A najlepiej wg moich prawników szybko uciekać bo będziesz odpowiadać za wszystkie działania a co narobili możesz dowiedzieć się dopiero w sądzie
czarna.wdowa pisze: Beatko - sprawa nie wygląda dobrze- wg doradcy podatkowego i mecenasa odpowiadasz całym swoim majątkiem
Jako że macie biuro rachunkowe a nie Gł.Ksiegowego odpowiadasz tylko ty
Nawet jesli masz na piśmie polecenia właścicieli - nadal nie mają oni odpowiedzialności za twoje działania jako prezesa
to może cie tylko bronić w Sądzie Pracy kiedy zwolnią cie za niewykonanie polecenia
Jedynym podpowiadanym przez moich prawników rozwiązaniem jest próba wmówienia im że nie możesz załozyć sama konta i nieuczestniczenie w żaden sposób w zakładaniu go
tzn tylko ich podpisy w banku na wniosku o założenie konta, tylko ich podpisy na wzorach podpisów itp
A najlepiej wg moich prawników szybko uciekać bo będziesz odpowiadać za wszystkie działania a co narobili możesz dowiedzieć się dopiero w sądzie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Lifter, Sigrid i 10 gości