Kocie nieszczęście 2 - dołączył braciszek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2003 22:08 Kocie nieszczęście 2 - dołączył braciszek

Nieszczęście ma ok. 10dni, ciemnoszare futerko w prążki, dopiero co otware niebieski oczęta i jest dziewczynką.

A było to tak:

od 2 -ch tygodni mam jeszcze jeden punkt karmienia na osiedlu. Na tyłach naszej @#$%^ej administracji.
Dokarmia tez pewna kobieta,która poprosiła LSOZ o pomoc bo sama ponoć nie daje rady.
Z jednej strony budynku karmi sie koty a z drugiej jest duży plac i schody oraz podjazdy dla wózków inwalidzkich. Takie slimaki.
Dzisiaj gdy przyjechałam z jedzeniem, ta pani na mnie czekała a na podjazdach stała trójka dzieci w wieku 12-13 lat.
Kobieta zaczęła wykrzykiwac, że wyciągaja kociaki z gniazda i nosza po osiedlu , etc. Dzieci twierdziły, że tam żadnych kotów już nie ma a kocicę , ich matkę, zabił w niedzielę samochód.
Po chwili dzieci znikneły mi z oczu a potem usłyszałam pisk kociaka. Jednak był! Miedzy balustradami podjazdu , na samym dole , pod schodami jest spora przestrzeń ze stertą śmieci i piachu. Tam kotka sie okociła. Niestety, dół nie był zabezpieczony od góry i dzieci mogły tam swobodnie skakiwać. No i tak robiły. Wyciągały maleńkie, nowonarodzone kocieta i roznosiły po osiedlu. Niektóre zabierały do domów ale przynosiły z powrotem , po, jak sadzę, interwencji rodziców ( karmienie pipetą, etc).
Nakrzyczałam na nie , odebrałam kociaka i zaniosłam kotom, które jadły z drugiej strony budynku. Na głos malucha przybiegły wszystkie a jedna z kotek wzieła go w pyszczek i wskoczyła z nim oknem do pobliskiej komórki. Nie upłyneła i minuta jak druga z kotek wskoczyła tam , zabrała małego i zaniosła W POPRZEDNIE MIEJSCE, POD SCHODY!!!
Postanowiłam działać. Poniewaz było juz po 17-tej i wszystkie bramy były zamkniete, zaczęłam przełazić górą, po ogrodzeniu i balustradzie. Wskoczyłam do dołu gdzie był kociak. Na piachu , miedzy deskami i papierami w duzym kartonowym pudle leżącym na boku, pełzał maluch. Wziełam go i wyniosłam do góry. Ponownie odbyłam wspinaczkę godną MacGyvera ( chyba tak sie pisze...) tyle , że z maluchem w kieszeni kurtki.
Od razu pojechałam do kliniki. W zamysle po to aby dołozyc go do kociaków ze spóźnionej sterylki.
Poprosiłam wetke aby zabrac tamte od matki i potrzymac je razem z tym malcem , zeby przeszedł ich zapachem.
Asia (wetka) nakarmiła maluszka mlekiem kocim, wymasowała brzuszek i zapakowała go pudła razem z przyszywanym mlecznym rodzeństwem.
Mysle, że za godzinke, ok 23-ciej, pójdą wszystkie do kocicy.
Nakazałam surowo aby pilnowano całej gromady przez kilkanascie pierwszych minut. Jesli kotka bedzie agresywna w stosunku do nowego kociaka to maja natychmiast go odebrac i dzwonic do mnie nawet późno w nocy. Jade i zabieram do siebie. Pójdzie w ruch butelka ze smoczkiem.
Mam nadzieję, że nie bedzie takiej potrzeby...
W tejże intencji proszę wszystkich o kciuki
Ostatnio edytowano Pon maja 12, 2003 18:13 przez Kasia D., łącznie edytowano 4 razy
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto kwi 29, 2003 22:12 kotki

Kasiu super a co z pozostałymi kotkami?

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Wto kwi 29, 2003 22:13

:cry: Trzymam kciuki za sierotkę.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Wto kwi 29, 2003 22:15

dużo kciuków,

za całe stadko!
Amidala & Ferrari & Fionka & Mruczysław

amidala

Od: Czw lut 27, 2003 18:38

Post » Wto kwi 29, 2003 22:19

Trzymam mocno! :ok:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto kwi 29, 2003 22:21

Kciuki zaciśnięte, ogonki zawiązane w supełki
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A tak w ogóle, to wspaniała jesteś, Kasiu D!

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Wto kwi 29, 2003 22:21

Kasiu, trzymam mocno!!!!
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto kwi 29, 2003 22:23 Re: kotki

pini1 pisze:Kasiu super a co z pozostałymi kotkami?

No właśnie tu jest problem.
Kobieta twierdzi, że wszystkich było osiem ( skąd wie? przeciez do tego dołu by nie weszła za Chiny). Druga znajoma dokarmiajaca w tym miejscu widziała jednego maluszka martwego przy miejscu karmienia.
Jest jeszcze taka szczelina między murkiem a zjazdem z góry od garazy. Za murem z cegieł jest nisza i tam koty tez sie chowają,ale czy sa małe tego nikt nie może zobaczyc. Nie sposób włożyc tam ręki a co dopiero głowy.
Gdy wróciłam z kliniki, po odwiezieniu małego , drugi raz wdrapałam sie po ogrodzeniu i wskoczyłam do dołu. Rozgladałam sie po kątach ale bez latarki niewiele mogłam zobaczyc.
Na pewno zauważyłam dwa trupy kocie. Takich samych maluchów jak ten zabrany. Juz rozłozone.
Czy same zdechły czy dzieci im "pomogły" :twisted: tego nie wiem.
Jedno jest pewne: dzieci kłamały. Najpierw twierdziły, że nie ma tam ani jednego kota. Potem , że tylko ten jeden. A jak jechałam do kliniki i mijałam je na zakręcie przy administracji to twierdziły, że ten , którego wioze to jeszcze inny i że tam jest jeszcze jeden kociak.
Juz zgłupiałam. Nie wiem czy dzieci po moim odjeździe nie wróciły do dołu i nie zabrały tego , który miał tam byc. Chociaż ja nie widziałam juz żadnego opócz tego , kótrego wzięłam.
Jutro pójdę tam z latarką.
Ostatnio edytowano Śro kwi 30, 2003 7:41 przez Kasia D., łącznie edytowano 1 raz
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Wto kwi 29, 2003 22:38 kot

boze istny horor bidne maluchy :(

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Wto kwi 29, 2003 22:48

Nam kciuki dzisiaj pomogły, więc teraz my trzymamy mocno. Za maluchy i oczywiście za wspaniałe domy dla nich!!!

set

Od: Wto wrz 24, 2002 10:43

Post » Wto kwi 29, 2003 23:31

super akcja..... daj znac czy mlaucha przyjeli :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Śro kwi 30, 2003 0:07

Wiadomość sprzed minuty: malutki został zaakceptowany przez kotke!!!
Włozono wszystkie kocieta do klatki a ona wcale nie zareagowała na jeszcze jednego dzieciaczka!.
Mały łaził po niej a ona nic.
Przed chwila wetka , trzymajac mnie na linii, pobiegła zajrzec do nich i wszystkie spały przy brzuchu kocicy zwiniete w kłębki.
Mam nadzieję, że koteczek przepchnie sie do sutka bo pozostałe kotki sa ok. 3 tygodnie starsze i odpowiednio większe.
Ale i tak sukces!
No to teraz spac bo wrażeń i wyczynów kaskaderskich miałam dzisiaj az nadto!
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro kwi 30, 2003 0:10

dzien uwienczony sukcesem!!!!!
Cudowna 'nowa mama'!!
na prawde super! :D
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Śro kwi 30, 2003 0:10

:cry: Biedne te maluchy... Myślę, że dzieci mogą część z nich mieć jeszcze w domach... :( - zrób dokładne przesłuchanie.
Jesteś naprawdę dobrym człowiekiem... - brak mi słów uznania. :king:

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro kwi 30, 2003 0:19

niech się zdrowo chowa i znajdzie dobry domek
Obrazek Obrazek
Delen & Leo & coolor

coolor

Od: Pon gru 16, 2002 14:33

[następna]