Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 05, 2007 13:10

probowałam im polewac i mieszac z olejem z łososia,tłuszcze nienasycone dostaja codziennie ze wzgledu na futro,własnie razem z olejem z łososia i olejem z winogron,kiedys baks wcinał animonde cousine,wtedy moglam w niej przemycic kawałki kurczaka albo wołowiny,teraz nawet to jest be :?

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sty 10, 2007 19:24

A ja mam pytanie co do past !
Czy koty je zjadają z własnej woli, czy raczej trzeba siłą im je dawać?
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Śro sty 10, 2007 20:29

To zależy od kota. Moim 2 kotkom dodaje do jedzenia mokrego i zjadają, a kocurowi muszę siłą wpychać, bo sosik wyliże z żarcia, a pastę zostawi :evil:

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Śro sty 10, 2007 20:36

Zuza-Figa pisze:A ja mam pytanie co do past !
Czy koty je zjadają z własnej woli, czy raczej trzeba siłą im je dawać?

zalezy od kota :wink:

Wiedźmak pasty (wszystkie Gimpeta - MaltSoft, Junior i serowa) kocha miłością głeboką i namiętną, ciamka prosto z tubki, oderwać go nie można, jedną tubkę podziurawił zębami z nadmiaru entuzjazmu :twisted:
Vixen i Najlepszy Czarny Kot

Vixen

Od: Pon sie 28, 2006 21:48

Post » Śro sty 10, 2007 21:04

Moje jedza wszystkie pasty tak zachłannie ze o malo mi reki nie odgryza 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Śro sty 10, 2007 22:05

Początkowo moje musiałam pastą smarować...lapki, policzki itp. Teraz do pasty jest kolejka i nie zawsze stoją grzecznie :lol: Podaję Bezopet.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw sty 11, 2007 13:08

Kacper nie mógł się przekonać do pasty. Powąchał i uciekł. Umazałam mu pyszczek, tylko raz. Teraz sam się domaga i chce więcej ;) je prosto z tubki ;)

a wracając do tematu. Kacper długo, długo jadł Whiskasa. Nie wiedziałam o isntnieniu innych dobrych karm. I nie wiedziałam,że to jest złe.
Dzisiaj dostaje różne karmy do jedzenia. Najczęściej jest to RC dla persów, lub PPP Delicate. Ponieważ pojawil się problemu z kłaczkami kupilam mu RC hairball. Przekonał sie też do PPP Adult ;)
Tak więc mój kot je różne rzeczy. Z puszek raz na jakiś czas dostanie Animonde Carny. No i je mięsko.
Kacper gdy zasmakował RC persian nie chciał nawet spojrzeć na puszki Whiskasa. Jadł tylko to suche, i suche. I zrobił się wybredny bo oprócz RC persian nic nie chciał jeśc ;) Teraz zauważyłam, że jest już lepiej. Zje inne karmy, chociaż kiedyś pamiętam dostałam próbki Nutry Nuggets i Nutry Gold, to podszedł do miski powąchał i spojrzał na mnie, jakby chciał powiedzieć" Sama sobie to żryj :evil: "
Teraz niestety muszę przestawic go na jakąs tańszą karmę, ponieważ mam bardzo chorą psicę i ledwo co jest na leczenie.
A z tego co wyczytałam na ulotkach Acany, Kacper musiałby zjeść jej mniej niż RC. A cena też dużo fajniejsza. No i widzę, że jest polecana.
Obrazek

Esti

Od: Sob maja 21, 2005 17:33

Post » Czw sty 11, 2007 13:16

Hmm takie małe pytanko co do past. Co to jest? 8O Koty powinne to jeść? Do czego to służy? Smarować łapki i pyszczek? Wow pierwszy raz o tym słyszę :) Opowiedzcie mi dokładnie o tym :)
Obrazek
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu.

ciumek14

Od: Pt gru 22, 2006 12:52

Post » Czw sty 11, 2007 13:23

ciumek ja mam persa, który jest strasznym czyściochem. Kupiłam mu pastę, która rozpuszcza "kulki" powstałe z sierści. :) aby kot ich nie wymiotował i nie zapchał sobie jelit.
Obrazek

Esti

Post » Czw sty 11, 2007 13:35

Ahaaaa! To o to chodzi! Ja raczej mojemu nie muszę takiego czekoś kupować, prawda? Mój jest zwyczajnym/nadzwyczajnym dachowcem o krótkiej sierści :)
Obrazek
Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu.

ciumek14

Post » Czw sty 11, 2007 13:37

Mój Tygrys też jest zwykłym burasem i dziś wymiotował włosami-zapomniałam mu podać pastę przez kilka dni :oops: . Lepiej będzie jak zaczniesz podawać
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Czw sty 11, 2007 13:39

pasty odkłaczające mają za zadanie ułatwienie tranzytu sierści przez układ pokarmowy - takie zalegające włosy mogą spowodować zatkanie kota, utrudniać trawienie, mogą się na nich namnożyć bakterie i doprowadzić do poważnego rozstroju albo i zatrucia...

bardzo wskazane u kotów długowłosych lub silnie gubiących sierść, chcociaż u krótkowłosych dobrze jest podawać raz w tygodniu w ramach profilaktyki, bo lepiej zapobiegać niż leczyć... a wszystkie koty podczas mycia połykają swoją sierść...

ja podawałam pastę na siłę - małą strzykawką do pysia - po takim zatkaniu i namnożeniu bakterii u Fridy - z pół roku trwało: gonienie kota, obezwładnienie kota, rozwarcie kotu szczeny, wstrzyknięcie BezoPetu, wycieranie ze ścian wyplucin... zanim się przekonałam, że to przymus i widok strzykawki działa na kota jak płachta na byka, samą pastę wyciśniętą na dłoń zlizywał jak szalony, a potem wystarczyło już tylko odkręcić tubkę - a przysysał się do niej jak do cyca mamy... :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw sty 11, 2007 13:43

Napiszcie czy Malt-Soft to dobra pasta? Kupiłam największą tubkę :? i nie wiem czy odstawić czy niech wetną do końca. Bezo-pet jest pewnie lepszy?
Obrazek
Obrazek

aja1974

Od: Wto lis 21, 2006 16:24

Post » Czw sty 11, 2007 13:46

Ile kosztuje tak ok. jakaś bdb pasta? I jaką najlepiej kupić?
Obrazek

ciumek14

Post » Czw sty 11, 2007 13:46

Ja również kupiłam Malt- Soft. Kot wcina, odkąd zaczęłam podawać wymiotów brak,kotu smakuje, dlatego nie widzę przeciwskazań.
Tylko zastanawia mnie jak często mogę mu podwać...Na tubce jest napisane, że codziennie, ale czy to nie za często? :roll:
Obrazek

Esti

[poprzednia][następna]