Mała Mi ma domek. Filomatka też :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 09, 2007 20:05 Mała Mi ma domek. Filomatka też :))

Uznałam, że już czas, aby dwie panienki wzięte na tymczas ze schoniska w Sopocie zaczęły oficjalnie szukać super domku(ów). Chcę je wyadoptować właśn ie jako dwupaczek. Tak się składa, że jedna z dziewczynek jest czarna z białymi dodatkami, a druga biała z czarnymi dodatkami. Razem - całość doskonała :D .
A oto one:

FILOMATKA (po domowemu FILUSIA)

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 916f235f41

Dziewczynka ma około 9 miesięcy. Została oddana do w czerwcu przez dziewczynę, która wzięła ją do akademika, a po końcu roku akademickiego pozbyła się w najprostszy sposób oddając do schroniska :evil:
Filunia początkowo była podobno bardzo miziasta i proczłowiecza, ale w schronisku zaczęła tracić ufność do ludzi. Wzięłam ją przed samymi Świętami mocno nieufną, zakatarzoną i bardzo chudziutką.
W tej chwili katar prawie minął, Filusia ma świetny apetyt i bardzo chętnie pozwala się głaskać. Tylko brana na ręce wpada w panikę.
Filusia jest dość nieśmiała, lekko wycofana, pozwalała np. Małej Mi odpychać się od miseczki (może dlatego w schronisku była aż tak chudziutka, że inne koty ją odpychały). Nie lubi głośnych dźwięków ani gwałtownych ruchów. Mam wrażenie że najszczęśliwsza jest będąc ze mną sam na sam w kuchni.
Z wyglądu wysmukła, na długich, szczupłych nóżkach. Na tylnych ma białe skarpetki, a na przednich lekko muśnięte białym paluszki.

MAŁA MI

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 5ff2c9a5cf

Mała Mi to przeciwieństwo Filusi. Jest śmiała i przebojowa. Chociaż ma dopiero około 6 miesięcy (podrzucona do schroniska w kartonie z siostrzyczką Migotką która już ma dom), wielkością dorównuje Filusi i jest od niej mocniejszej budowy. Przebojowo domaga się swojego. Chce wszystkiego naraz, np. próbuje jeść naraz z trzech misek. Początkowo musiałam pilnować, żeby nie zjadała wszystkiego Filusi. Jest inicjatorką zabaw, uwielbia mocowanie się i gonitwy, potrafi bawić się dosłownie wszystkim.
Do człowieka bardzo lgnie, kocha być miziana, brana na ręce, ale nie ze długo bo stale musi gdzieś lecieć, ma mnóstwo kocich spraw na głowie :wink: . Filusia odwrotnie, może być głaskana godzinami.
Mała Mi jest biała, ma czarną czapeczkę i ogonek oraz kilka czarnych łatek na boczkach. Aha, i jedną czarną piętkę :)

Mała Mi będzie prawdopodobnie kotem bardzo "łatwym w obsłudze" i poradzi z nią sobie każdy kto będzie miał tylko dobrą wolę. Filusia to już pewne wyzwanie. Jej zaufanie trzeba sobie zaskarbić. Myślę, że nie powinna trafić do domu zbyt hałaśliwego, pełnego dzieci, chociażby i najlepiej wychowanych do postępowania z kotem. Chodzi o hałas. Natomiast będzie cudownym przyjacielem dla spokojnej osoby która obdarzy ją sercem. Oczywiście może to być i rodzina.

Dziewczynki są ze sobą od wielu miesięcy (w schronisku większość czasu przebywały w jednej klatce) i są bardzo zżyte, świetnie się ze sobą dogadują i bawią mimo różnic w charakterze. Dlatego gdyby ktoś chciał odrazu podwójnie zakocić się (czy dokocić), to wzięcie obu dziewczynek będzie świetnym pomysłem, odpadnie problem dogadywania kotów ze sobą.
Ostatnio edytowano Czw lip 05, 2007 21:41 przez Anka, łącznie edytowano 15 razy

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro sty 10, 2007 18:47

Niech się ktoś nami przynajmniej zachwyci, nooo... :cat3:

Anka

Post » Śro sty 10, 2007 19:23

no śliczności fajne:) a ta czarna jaki ma piękny nosek:)

Line

Od: Pt paź 28, 2005 11:40

Post » Czw sty 11, 2007 12:25

zachwyciłam się oj zachwyciłam
ObrazekObrazek

irma_g

Od: Pt gru 09, 2005 20:23

Post » Czw sty 11, 2007 13:18

Ja niedawno znalazłam swoje "Szczęście"...

Mocno 3mam kciuki o najwspanialszy domek dla tych Uroczych Panienek!!!
I oby razem...!!!

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

Post » Pt sty 12, 2007 16:52

Komu, komu elegancką Filomatkę i przebojową Małą Mi?

millarca

Od: Pt wrz 29, 2006 22:43

Post » Pt sty 12, 2007 23:24

Hej :D !
Chyba musimy z Filką wziąć sprawy szukania domku w swoje łapki. Dużym jakoś powoli idzie 8)
Ja jestem Mała Mi. Baaardzo długo mieszkałam w schronie. Tak długo, że już myślałam, że tak po prostu wygląda kocie życie. Prawie nie pamiętam, jak ktoś podrzucił nas z moją siostrzyczką Migotką w to miejsce. Czasem moje koleżanki wspominały jakieś domki, ale nie bardzo wiedziałam co to jest. Teraz już wiem. Domek to dobra rzecz, po prostu super. Tylko, że duża mówi, że musimy znaleźć domek na stałe i zrobić miejsce następnym szukającym domków. No to się postaramy.
Filka miała w schronie gorzej ode mnie. Ona kiedyś miała domek i dobrze go pamięta. Dlatego bardziej tęskniła. Opowiadała mi, że miała dobrą dużą. Ale ja nie wierzę, co to za dobra duża, która do schronu zanosi :evil: . Oszukała Filkę i tyle :evil: .
Tu jest taki wielki pies Bambosz. Filka jeszcze się go trochę boi, ale ja już z nim rozmawiam. On mi powiedział, że gdyby dopadł tę dużą co Filkę wyrzuciła i tych, co mnie z Migotką do schronu w pudełku podrzucili, to byłoby im gorąco :twisted: . Wierzę mu, bo on jest duży i silny, i ma wielkie zęby. Duża mówiła, że by mu jeszcze pomogła, ale ona to tak tylko mówi, ani pazurów nie ma, tylko takie byle co, ani porządnych zębów, co ona tam zrobi.
No to czekamy na te domki. Proszę zgłaszać do dużej.

Mała Mi

Anka

Post » Sob sty 13, 2007 22:04

Jeszcze sobie popiszę :pisanie:
Tylko chyba nikt mnie nie czyta :crying: .
A jak nie czyta to nie wie, że szukam domku :(
I może domek jest tylko nie wie, że my z Filusią też jesteśmy.
A my sobie jesteśmy i jesteśmy.
I bardzo chcemy pokochać kogoś już na zawsze. Chcemy mieć swojego człowieka już na zawsze.
Domku, zajrzyj, prosimy!!!

Anka

Post » Sob sty 13, 2007 22:51

dziewczynki są piękne :)
Obrazek

Zuzia1

Od: Śro lip 05, 2006 12:43

Post » Sob sty 13, 2007 23:24

Slicznoty!!

8O
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie sty 14, 2007 0:03

Witajcie pięknotki :D

kaerjot

Od: Pon paź 30, 2006 14:41

Post » Nie sty 14, 2007 13:33

Hej :D
Filka zaczęła się wogóle wygłupiać. Gada w kółko, tyłkiem kręci i wogóle. Duża mówi, że ona ma jakąś ruję. I że ja też będę kiedyś miała, ale jeszcze mam czas. No nie wiem, jeśli też mam się tak głupio zachowywać :roll: , to wolę nie. Nawet nie wiem, o co jej chodzi. Duża mówi, że jestem na to za młoda 8) . Myślałam że chce się bawić, ale ona jakoś nie bardzo. A co tam. Poadłam i idę spać. Może jej minie.
Wasza Mała Mi

Anka

Post » Nie sty 14, 2007 15:07

Witamy kocie piękności i 3mamy za domki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sty 14, 2007 15:16

:ok:
Trzymamy za super domki dla super koteczek!!!
Obrazek

btusia

Od: Sob mar 18, 2006 18:10

Post » Pon sty 15, 2007 9:18

Droga Mała Mi!!!
Mam na imię Pesto, 7 tygodni i dwa tygodnie temu znalazłem swój domek. Miałem szczęście, że tak szybko i wierzę, że Wy jak najszybciej znajdziecie swój/swoje domki i 3mam za Was kciuki i życzę dużo zdrowia i szczęścia!

P.S. Pozdrawiam Was Piękne Panie baaaardzo serdecznie!!!

martaEG'a

Od: Czw gru 21, 2006 13:00

[następna]