Czarne koty- ciąg dalszy o stereotypach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 27, 2003 18:44

kociamatka pisze:Gdzieś jej się do opowieści zakradł kot. Jak nigdy zaczęłam robić notatki. Otórz:
Pani P. była na jakiejś mszy w jakiejś katedrze. Kapłan odprawiał mszę a tu demonstracyjnie do kościoła wparował czarny kot. Wlazł na ołtarz(kot, nie ksiądz) i nie chciał zejść. kapłan był podobno w czasie najważniejszej ceremoni i nie mógł kota zgonić. W końcu ludzie kota wywalili. I to jest dobitny znak działalności szatana.... Komentarz: Trza było egzorcyste zawołać i egzorcyzmy odprawić...

To byl po prostu biedny czarny kot, ktory
* uciekal przed deszczem
* uciekal przed jakimis debilami ktorzy go gonili
* uciekal przed psami
* czegos sie przestraszyl
* zainteresowal sie zbiegowiskiem
* przyszedl sie ogrzac
(* wybrac najbardziej prawdopodobne). I poprostu czyn ludzi i ksiedza, ktorzy probowali kota wyrzucic, jest dobitnym znakiem dzialnosci szatana [vide: jesli taki wogole istnieje] - wlasnie o to chodzi, zeby ludzi oglupic, mozesz to katechetce powiedziec, ot co.

Kociamatko - moj xiadz w szkole jest jeszcze bardziej pogiety - jego zdaniem, uwaga kotow nie powinno trzymac sie w domu, poniewaz sa one wyslannikami szatana, i sam ich wzrok, a zwlaszcza obecnosc wyzwala w ludziach negatywne emocje - na moj, calkiem kulturalnie wypowiedziany, komentarz, ze mam w domu niesamowicie fajnego szatana publicznie zostalam zwyzywana od chamow etc (notabene - kocham te religie :roll: fajnych 'lacznikow miedzy Bogiem a ludzmi' maja) i dostalam urocza uwage, cytuje:
Ewelina zachowuje sie na lekcjach w sposob nazwijmy to skandaliczny, kpiac sobie z powaznych problemow i zagadnien Religii i Wiary

Uhhh :)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Nie kwi 27, 2003 18:49

kociamatka pisze:Podobno trzeba wierzyć nauczycielom. Szkoła wyplenia ciemnote...
Potem dziwimy się, że tyle kotów ginie jak Klif...

Wyplenia ciemnote... tak, teoretycznie Kosciol tez wyplenia ciemnote. Tylko ze swymi zabiegami staral sie ja podtrzymywac (rzucam przyklad: indeks ksiag zakazanych, btw byla tam min dziela Kopernika i paru innych, arghh)... A potem wysyla do szkol takich 'lacznikow miedzy Bogiem i ludzmi' ktorzy podaja takie a nie inne sredniowieczne poglady, przyczyniajac sie do ich szerzenia. BTW: Chyba wszystkie zwierzeta (rowniez ludzie ;) ) sa stworzeni przez Boga jako takiego, i co, nagle czarny kot, przez wzglad na swoj kolor - to wyslannik szatana? A co z ludzmi o czarnych wlosach, czarnymi konmi, czarnymi psami? I dlaczego wlasnie KOT??

Na szczescie ( :?: ) Klif nie zginal przez zabobony. Z nieznanych powodow zamordowali go ludzie, ktorym sie podobal i ktorzy chcieli go odkupic od jego prawowitego opiekuna. Zgroza poprostu.
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Nie kwi 27, 2003 18:53

Kiara pisze:Kociamatko - moj xiadz w szkole jest jeszcze bardziej pogiety - jego zdaniem, uwaga kotow nie powinno trzymac sie w domu, poniewaz sa one wyslannikami szatana, i sam ich wzrok, a zwlaszcza obecnosc wyzwala w ludziach negatywne emocje - na moj, calkiem kulturalnie wypowiedziany, komentarz, ze mam w domu niesamowicie fajnego szatana publicznie zostalam zwyzywana od chamow etc (notabene - kocham te religie :roll: fajnych 'lacznikow miedzy Bogiem a ludzmi' maja) i dostalam urocza uwage, cytuje:
Ewelina zachowuje sie na lekcjach w sposob nazwijmy to skandaliczny, kpiac sobie z powaznych problemow i zagadnien Religii i Wiary

Uhhh :)

8O Jestem szatanistką 8O
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Od: Pon lut 04, 2002 15:53

Post » Nie kwi 27, 2003 18:57

Witch, raczej jakas sekta - bo z tego co wiem zalozenia satanizmu jako takiego byly nieco inne... No ale ja bezposrednio nie naleze ;) wiec nie mam pewnosci :lol:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Nie kwi 27, 2003 18:59

Notabene posiadanie w domu szatana :twisted: bardzo mi odpowiada, poprosze o nastepnego :lol:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Nie kwi 27, 2003 19:00

A ja sobie szczegónie ukochalam czornie diobły :twisted: :twisted: :twisted:
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. (Albert Schweitzer)

Witch

Post » Nie kwi 27, 2003 19:53

Z tego wszystkiego wychodzi, ze my tu jakaś sekta bardzo groźna jesteśmy :lol:
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Nie kwi 27, 2003 20:14

Wiesz co,Kiaro? Nie wierzę w ani jedno Twoje słowo :evil:
No,może tylko,że w to, że na lekcjach zachowujesz sie skandalicznie

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Nie kwi 27, 2003 20:19

Kiaro... Paczus na tym zdjeciu (ktore mi sie straszliwie zreszta podoba) to nawet wyglada ;-)
Ostatnio edytowano Nie kwi 27, 2003 22:20 przez zuza, łącznie edytowano 1 raz
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie kwi 27, 2003 20:33

Prawda jest taka że,w każdym domu powinien być czarny kot - obojętnie jakiej płci.

Tylko wtedy mozna czuć się bezpiecznie :lol:
Obrazek

Eury

Od: Pon lut 10, 2003 14:58

Post » Nie kwi 27, 2003 20:35

Ale z tego co wiem to mamy na Forum księdza, ktory bardzo kocha koty 8)

Witch

Post » Nie kwi 27, 2003 20:36

Candy pisze:Wiesz co,Kiaro? Nie wierzę w ani jedno Twoje słowo :evil:
No,może tylko,że w to, że na lekcjach zachowujesz sie skandalicznie

Trudno, Candy. Na mnie to akurat wrazenia nie robi, czy ty mi wierzysz, czy nie. Problem polega na tym, ze taki czlowiek w szkole uczy [a wszystko przez to, ze Kuria Biskupia nie dala nam Kaszczorka tylko Rubinkowo 3 za parafie opiekuncza] A to tylko jeden z pogladow, ktore sa delikatnie mowiac skrzywione, a ktore on glosi. I to jest akurat prawda.

zuza pisze:Karo... Paczus na tym zdjeciu (ktore mi sie straszliwie zreszta podoba) to nawet wyglada ;-)

Czyzby to ktorego fragment mam w podpisie? ;) Zgadzam sie :)
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Post » Nie kwi 27, 2003 20:47

a ja tam kocham czarne koty i czarne ubrania 8) a opinie innych o czarnym kolorze mam w nosie :lol:
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Nie kwi 27, 2003 20:48

kiedys znajoma poprosiła mnie o opieke nad jej ruda kotką. Jak jej sie swiecily na czerwono oczy w ciemnosciach. w ogole w tej kociczce bylo cos diabelskiego. moje koty swieca na zielono jak kazdy uczciwy kot a ta na czerwono. rude sa diabelskie a nie czarne

Iwona

Od: Wto lut 05, 2002 15:55

Post » Nie kwi 27, 2003 21:13

Witch pisze:Ale z tego co wiem to mamy na Forum księdza, ktory bardzo kocha koty 8)

No bo sa ksieza i Ksieza :-)
Ci drudzy by glupot nie gadali ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]