Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 22, 2006 16:11

Zbiorowo pięknie dziękuję za życzenia /ikonka kłaniająca się w pas/...wracając do kartonów...na ogół któreś z nich okupuje karton podczas naszych posiłków, wtedy mówię do Piotrka: zobacz, jaki biedny bezdomny kot, mieszka w kartonie :lol:

Na nadchodzące Święta życzę wszystkim, którzy do nas zaglądają, żeby był to dla Was czas odpoczynku zewnętrznego i wewnętrznego, czas błogosławionej radości...a Nowy Rok...niech po prostu będzie dobry...

Obrazek Obrazek

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt gru 22, 2006 19:33

dziekujemy serdecznie i przypominamy ze my regularnie podczytujemy watek, choc niew zawsze ostatnio jest czas aby cos napisac. Życzenia od naszej kociopsiej rodzinki w naszym watku :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt gru 22, 2006 22:24

Bardzo dziękujemy :D

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia

Kicorek z futrzakami :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt gru 22, 2006 22:39

No pięknie dziekujemy 8)

A teraz mały świąteczny bonusik...
ten oto młody człowiek Obrazek(na zdjęciu podczas Przeglądu Kolęd i Pastorałek) śpiewa w chórze Il Canto Magnificat
- o tym pisałam, ale nie mogę się powstrzymać i przesyłam linki do 5-ciu kolęd chóru z ich ostatniej płyty - nagranej 9 grudnia...

www.gosciniec.net/ilcanto/11.mp3
www.gosciniec.net/ilcanto/12.mp3
www.gosciniec.net/ilcanto/13.mp3
www.gosciniec.net/ilcanto/14.mp3
www.gosciniec.net/ilcanto/15.mp3

Wymęczyłam Piotrka, żeby przekonwertował pliki, popakował i zawisiliśmy na serwerze u mojego Taty 8) Wszystko, żeby się pochwalić naszym pierworodnym....

izaA

Post » Sob gru 23, 2006 11:04

WOW! Iza :D jak znajdziemy dzis chwile czasu to posluchamy :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob gru 23, 2006 11:20

Całej rodzince radosnych, pachnących choinką Świąt, a pod choinką wymarzonych prezentów. :s4:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Sob gru 23, 2006 23:49

Ja wiem, że przygotowania do Świat...ale ciekawa jestem czy ktoś już słuchał i jakie ma wrażenia...

izaA

Post » Nie gru 24, 2006 9:49

Gwiazdki najjaśniejszej,
Choinki najpiekniejszej,
Prezentów wymarzonych,
Świąt mile spędzonych

Obrazek
Życzy Dwukot z Goska :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie gru 24, 2006 21:47

Próbowałam słuchać tych kolęd, witryna mi się otwiera, niby stronka się ładuje, a jak załaduje się cała to dalej mam białe tło przed oczami i nic się nie chce wyświetlić

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Pon gru 25, 2006 16:17

Ja jako uczeń, nie muszący gotować i zmywać naczyń, posłuchałam kolęd. Bardzo mi się podobały, szczególnie ta ostatnia. Ja na wigili szkolnej też byłam w chórku.

Na tym zdjęciu to twój syn jest takim rodzynkiem.
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Pon gru 25, 2006 16:38

izaA pisze:Ja wiem, że przygotowania do Świat...ale ciekawa jestem czy ktoś już słuchał i jakie ma wrażenia...

Izo bardzo ładne kolędy, a syna tylko pogratulować :D .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon gru 25, 2006 21:01

Kolędy piękne :D
W jakim głosie Michał śpiewa? Bo on jeszcze przed mutacją, prawda?
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 26, 2006 19:15

DamaKier - chyba trzeba wtedy tylko włączyć głośniki - jeśli nie masz w ekranie...stronka jest biała a na środku tylko znaczki do odtwarzania, utwory odtwarzają się z automatu - tak przynajmniej jest u mnie.

kajka - w całym chórze jest dwóch chłopców - Michał i Daniel, reszta to dziewczyny w rozpiętości wiekowej od 5 klasy podst. do maturzystek. Razem ponad 30 osób + instrumentaliści spoza zespołu - utalentowani uczniowie muzycznej szkoły średniej...całością dyryguje p. Marta Zamojska - Makowska. Chór do końca roku działa w naszym Ośrodku Kultury, ale od 1 stycznia p. Dyrygent straciła etat i ... jesteśmy na lodzie...więcej możecie poczytać tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=311&w=52181273

Kicorek: Michał śpiewa w I sopranach, wyżej śpiewa już tylko sopran solo. On jest jeszcze przed mutacją, p. Marta mówi, że jeszcze pośpiewa ze trzy lata, a potem idzie na urlop :lol: Wiem, że jest chłopak, który kończy gimnazjum i chce wrócić do śpiewania...po urlopie...bardzo chciałabym, żeby Michał też chciał...Pani Marta robi co roku przesłuchania w szkole i wyłapuje talenty...z Michała klasy zakwalifikowała ponad połowę dzieciaków, ale wiecie, trzeba jeździć na próby, najpierw rok przygotowania, a potem dopiero dołączają do zespołu...Z Michała klasy zostało 3 osoby, on i dwie dziewczyny...

izaA

Post » Wto gru 26, 2006 20:07

Piękne kolędy i wspaniały syn.
Masz powód do dumy Izo :D
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Śro gru 27, 2006 10:11

Uprzejmie donoszę, że zdarzył się kolejny cud...bożonarodzeniowy cudek...w wieczór pierwszego dnia świąt koty zasnęły przytulone do siebie, no i tak już im zostało...Justysia chora wstawałąm do nie w nocy - jakież było moje zdziwienie kiedy odkryłam, że na mojej poduszcze 8O śpią przytulone do siebie Otis i Sonia 8O Słyszałam, że szara przyszła do nas, ale układała się w nogach, potem słyszałam mlaskanie i gruchanie Soni, ale ona NIGDY nie spała przy mojej głowie 8O 8O 8O

Rano Piotrek pojechał do pracy a ja - wredna żona - nawet nie słyszałam jak postawił kubek z kawą na szafce...wstawałam w nopcy do Tyśki, ostatnią godziną jaką zapamiętałam to była 4.30...jak się obudziłam on był już w pracy, kawa zimna, a na mojej kołdrze - w nogach leżały przytulone do siebie koty...nie przywykłam jeszcze do takich widoków...

Wiem, wiem...fotki...mam tylko nową wersję oblucji...może jeszcze dziś zrzucę... 8)

Zrobiłam małe podsumowanie utrzymania kotów - z kalendarzem w ręku...

karma - Acana 3 kg - starczyło na 6 tyg. - czyli 33zł/miesiąc (4 tygodnie)
żwirek - CBE+ 10l - starczyło na 7 tyg. dosypywania - czyli 17zł/miesiąc (kupiłam za 30 zł, teraz mam wielki wyjdzie jeszcze taniej)
pasta bezopet - tubka na 2 mies - czyli 19,50/miesiąc
Dokupiłam jeszcze trochę mięska przemrożonego, puszki - leonardo dostają niezwykle sporadycznie...czyli wychodzi na to, że dwa koty utrzymuję za 80-90 zł. 8O Myślałam, że kosztują nas więcej...oczywiście nie było żadnych chorób i wetów ostatnio... :lol:

izaA

[poprzednia][następna]