Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 20, 2006 10:32

Dostałam powiadomienie o odpowiedzi w wątku - z 9 listopada 8O :lol:
Zaglądam, a tu cisza od tygodnia :?
Przygotowania do świąt ruszyły pełną parą i nie ma czasu na koty, co? :wink:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro gru 20, 2006 10:47

No to ja też wątek podrzucę, bo dawno nie zaglądałam tutaj.. Niestety brak czasu :oops: W końcu bycie matką, opiekunką kotów i hodowczynią szczurów w jednym to bardzo czasochłonne zajęcie ;)

A zdjęcia z przyjęcia urodzinowego super :) Takie wszystko fajne, kolorowe i wesołe :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Śro gru 20, 2006 12:05

Oby tylko z powodu śiąt biedne koteczki nie głodowały :roll:
chociaż znając Otisa mam podejrzenia że głodować mogą raczej dwunożni :wink:

IzaA jak tam sprawa z kotami na waszym osiedlu :?: cos wyjaśniło się po spotkaniu :?:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro gru 20, 2006 13:30

Dzięki, że zaglądacie i mobilizujecie mnie do pisania...

Chyba przestaję pamiętać, jak sie nazywam...ale wpiszę coś niecoś zanim nastawię do gotowania mięsa na pasztet...

O Świętach myślę na razie tylko podczas opłatków, a tych obrodziło w tym roku ...jutro 3 takie imprezki, na przykład...ale jak jest się radną, to trzeba...niektórzy mogliby pomyśleć, że się ważna zrobiłam, albo że jednego wybieram a innego nie...

Zwijamy też biuro poselskie...wczoraj musiałam przejechać samochodem z Żelaznej do Sejmu...kto zna Warszawę wie, przez co musiałam przejść, straciłam 45 minut, kupę nerwów...ale dałam radę :lol:

Jeszcze tylko rozliczenie comiesięcznych PItów 5 i Vatów 7 - mojego taty i Brata, mojego, siostry i TŻ-ta (jestem nadworną księgową) i już mogę pomyśleć o Świętach...

Do moich kotów przyszła super wypasiona paczka z krakvetu...Piotrek jak zobaczył woreczek żwirku (40l) to pytał, czy zamierzam coś budować z tego cementu...przyjechało jeszcze 8 kg Acany, 3 kg Nutram dla otyłych i jakiś leonardy...fakt faktem, że koty najbardziej cieszą sie z pustych kartonów w kuchni 8) ale myślę, że żwirek i suchą też docieniają, oczywiście w odpowiednim czasie :lol:

Osiedlowe Koty...było w poniedziałek spotkanie...przyszło dużo osób - zajeliśmy całą klasę...byli liczni przedstawiciele TOZ-u, policjant, strażnik miejski, pani z referatu Ochrony Środowiska, Wiceburmistrz od ochrony środowiska oraz 3 radnych...
FAkty są takie, ze facet łapał klatką łapką, z workiem foliowym w środku...była na zebraniu dziewczyna, której kota uratowano, mieszka z tym typem przez siatkę (zabudowa szeregowa). Facet ma dobry nowy samochód, żonę i dwójkę dzieci. Wyglada normalnie.
Sprawę przejęła prokuratura...miasto - ochrona środowiska może być stroną...czekamy...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro gru 20, 2006 13:45

Dobrze ,że ta sprawa się wyjaśniła ,może wreście tacy ludzie nie będą się czuć bezkarni.
Izo dobrze o tym wiesz ,ale muszę Ci powiedzieć masz talent organizatorski ,fajnie że wziełaś sprawę w swoje ręce :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Śro gru 20, 2006 23:44

Pora na nową porcję zdjęć 8)

Najpierw dowody na wspólne mycie:
ObrazekObrazek

A teraz wspólna praca przy świątecznym pasztecie...
ObrazekObrazek

Można by rzec, że mam wylizaną podłogę na Święta :lol: czyli nie powinnam narzekać, prawda?

izaA

Post » Czw gru 21, 2006 0:15

Oj nie możesz narzekać, masz tylu pomagierów :lol:

Radosnych Świąt dla wszystkich :s4:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw gru 21, 2006 0:17

Tylko od rządzenia jakoś mnie głowa boli :lol: Dzięki Tobie i Twoim bliskim też życzę dobrych Świąt!!!!

izaA

Post » Czw gru 21, 2006 9:32

Sama podrzucę się do góry, skoro powiadamiania działają tak opieszale :P W końcu niektórzy mają dostęp do netu tylko w określonych porach dnia...

izaA

Post » Czw gru 21, 2006 22:03

Nikt do nas nie zagląda :( a ja tu takie lizanko wkleiłam i nic...normalka, co nie?

izaA

Post » Pt gru 22, 2006 1:04

izaA pisze:
Do moich kotów przyszła super wypasiona paczka z krakvetu...Piotrek jak zobaczył woreczek żwirku (40l) to pytał, czy zamierzam coś budować z tego cementu...przyjechało jeszcze 8 kg Acany, 3 kg Nutram dla otyłych i jakiś leonardy...fakt faktem, że koty najbardziej cieszą sie z pustych kartonów w kuchni 8) ale myślę, że żwirek i suchą też docieniają, oczywiście w odpowiednim czasie :lol:

U mnie jest dokładnie to samo !! Nic nie cieszy się takim powodzeniem, jak właśnie karton po paczce z Krakvetu :D Oczywiście żwirki i inne takie taz mają swój udział, ale jednak kartony najlepsze są - do zabawy i do spania :)

Co do Nutram to tez właśnie zamówiłam to kotkom, w ramach karmowych eksperymentów, i moim kotom bardzo smakuje :)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pt gru 22, 2006 1:06

izaA pisze:Nikt do nas nie zagląda :( a ja tu takie lizanko wkleiłam i nic...normalka, co nie?

ależ owszenm, zaglądamy ;) Tylko, jak mówiłam, czasu nam nieraz brakuje.. :( :oops: Ale zdjątka oglądam i są super :)

Obrazek

Pleiades

Post » Pt gru 22, 2006 8:33

Obrazek Obrazek Obrazek

By Wam wszystko pasowało,
by kłopotów było mało, byście zawsze byli zdrowi,
by problemy były z głowy, by się wiodło znakomicie,
by wesołe było życie!

Ten milutki wierszyk oddaje wszystko czego z całego serca
życzę Wam ja, cała moja rodzinka i wszystkie zwierzaczki

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 22, 2006 8:55

Ja owszem nie zaglądałam ale miałam uroczystości rodzinne i nie miałam za wiele czasu. To się pochwalę wczoraj obchodziliśmy 100 urodziny mojej Babci. :torte: Piękny wiek prawda ?
Iza bardzo dziękuję za życzenia i ja również życzę tobie i całej rodzinie zdrowych spokojnych Świąt oraz bogatego Gwiazdora :s5:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pt gru 22, 2006 9:13

Ja przyznaję - nie zaglądam - bo znów biegam za sikającym kotem :roll:

Ale właśnie nadrobiłam - boskie lizawki. :) A potem mogłyby się kołami do góry wywrócić i wyfroterować jeszcze tę podłogę. :D

Z kartonami mam to samo. Towar wyjeżdża ze środka, jest obwąchany, sprawdzony i olany. :D Całe zainteresowanie kieruje się na karton i tak zostaje... parę dni, albo i tygodni. :lol: A ja im na to pozwalam i mieszkam w takiej kartonowej melinie. 8)

Wesołych Świąt Wam życzę wszystkim i ludzikom, i kociskom. Buziory wielkie. :) Odpocznijcie, nacieszcie się sobą, wolnym i pysznościami, i nabierzcie sił przed Nowym Rokiem. :)

kropka75

Od: Śro lut 09, 2005 11:15

[poprzednia][następna]