Wystawa w Blue City - 16-17 grudnia -550 KOTóW!!!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie gru 17, 2006 19:17

za duży tłok i za drogie bilety

Platfus

Od: Sob wrz 23, 2006 19:09

Post » Nie gru 17, 2006 19:31

jeżeli za duży tłok, to znaczy że za tanie bilety :twisted:

dorregaray

Od: Nie sty 01, 2006 18:50

Post » Nie gru 17, 2006 19:35

Tłok był gigantyczny niestety dla nas, stety dla organizatorów ;)
Mnóstwo ludzi, koty widziałam, były spanikowane, z wyjątkiem tylko niektórych, a te miały wszystko... gdzieś... i sobie spały;)

Z kotów domowych w niedziele widziałam tylko dwa :( Sylwestra (o raaanyyyy ale KOT!!!! 8O ) i piękną rudą panienkę, która w sobotę zajęła drugie miejsce...

Dużo klatek było pustych
Przerażały mnie setki rąk głaszczących koty, jednego, drugiego, setnego... ciekawe co z tego będzie potem...

Podobał mi się brak reklam
I to, że było trochę stoisk
I myszki :)

I te piękne elektoniczne tablice :)

I koty były fantastyczne :)
Egipski kot, zupełnie pominięty wśród innych był dla mnie wielkim zdziwieniem - specjalnie postałam długo przy jego klatce i NIKT właściwie się nim nie zainteresował 8O

No ale... przecież wszyscy i tak przyjechali po prezenty świateczne, wystawa pewnie byla przy okazji ;)

Później wstawię trochę fotek

Mysza, zgubiłaś mnie :roll: :wink:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie gru 17, 2006 20:03

Elektroniczne tablice - rzeczywiście rewelacja :D Dzięki nim wszystko było jasne i klarowne. Nie było dzięki nim zbytniego stresu. Stoiska OK - kupiłam mnóstwo rzeczy. Ceny nawet przystępne (oprócz jednego-ceny z kosmosu). Dobrze, że dziś tak mało było ogłoszeń przez mikrofon. Przy takiej ilości zwiedzających - byłby to niepotrzeby i stresujący koty hałas. Certyfikatu nie przywieźliśmy, ale ta ilość przysmaków jakie kocurek dostał lub mu kupiłam wynagrodzi mu cierpienia po wystawie i podróży.
Obrazek Obrazek

Czadra

Od: Sob sie 26, 2006 21:17

Post » Nie gru 17, 2006 20:36

:)
wiem,że krytykowanie nie jest mile przyjmowane i zapewne znajdzie sie parę osób,które przewracając oczami westchnie "ooo, znowu...", ale muszę wtrącić pare uwag od siebie.

Zdaję sobie doskonale sprawę, ze przygotowanie takiej wystawy to ogromne przedsiewziecie i nie da się tego zrobić w krótkim czasie. Tym bardziej chylę czoła przed organizatorami KAŻDEJ wystawy i składam podziękowania za trud włożony w ich przygotowanie.

A teraz przechodzę do sedna:
podczas tej wystawy miał być zorganizowany ABY SHOW i oczywiście kilka innych wystaw specjalistycznych,o czym wiadomo. Nie wiem,jak się one zakończyły i jakie są odczucia wystawców(chętnie poczytam Wasze opinie).
ABY SHOW okazał się wielkim niewypałem,rzec by można,że kompletne nieporozumienie i wstyd.
Najpierw kilkakrotnie zapowiadany jako wystawa specjalistyczna burm.
Dopiero po interwencji zainteresowanych szefów klubów sprostowano pomyłkę(choć do końca nie wiem,czy była to tylko pomyłka).
Następnie wyszło kilka kotów-te,które właściciele zdążyli przynieść. Pani sędzia kompletnie nie miała pojecia,jakie koty ocenia-razem w kółeczku stały i kocięta i młodzież,kastraty i kastratki oraz koty i koteczki hodowlane,zaś większość aby była dalej w klatkach-jak wiadomo właściciel dysponuje tylko dwiema rękami,nawet ze wsparciem kilku hodowców nie było w stanie pokazać swoich kotów.
Zamieszanie i bałagan-pani sędzie chodziła zdezorientowana,koty zdenerwowane,właściciele nie mniej.
Na wyraźną prośbę o powtórzenie show potraktowano nas jak mącicieli i awanturników.

Nie wiem, czy to przypadek,ale potem wszystkie ABY w bisach miały po 0 punktów...zaś do tej pory nigdy się tak nie zdarzało.
Wspomnę jeszcze tylko o bardzo ciekawej propozycji organizatorów w naszym kierunku-na uwagi i wyrażane niezadowolenie zaproponowano nam...50%zniżki na bilet do domu i zabranie się z wystawy :? .

Zdaje sobie sprawę,że nie da się wszystkich zadowolić. Sama jestem "nerwowa",jak widzę posty "czepialskie"bez powodu i traktujace o tym, na co organizator zasadniczo nie ma wpływu.Natomiast w tym wypadku cisną mi się słowa i oceny bardzo dosadne...odpuszczę jednak.

Powiem,że przygotowania do ABY SHOW trwały bardzo długo.Kontakty z organizatorem,ustalanie szczegółów,drobiazgów i istotnych rzeczy.Zaangażowanie wielu osób-nie tylko organizatorów wystawy.
Śmiem przypuszczać,że w tym wypadku chyba wiecej pracy w przygotowanie ABY SHOW włożyli sami zainteresowani,niż organizatorzy wystawy.
Poza tym ilość ABY-wystarczy porównać,ile pojawiało się wcześniej a ile było w Blue City.

jest mi bardzo przykro, że tak wyszło.
I jestem zła.
Na tę wystawę jechalismy tylko ze względu na ABY SHOW.

Dziekuję natomiast wszystkim tym,z którymi miałam przyjemność przebywać i poznać oraz obejrzeć przepiękne koty różnych ras.

Bardzo jestem ciekawa,jak Wystawcy ocenią pozostałe wystawy specjalistyczne...
Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
...i do tego Saszka-od 27.11.10

Dunia

Od: Nie kwi 09, 2006 19:45

Post » Nie gru 17, 2006 21:41

Bilety dla dorosłych były po 15,00 złotych, czyli trochę tańsze niż bilet do kina, a wystawa była bardzo duża i spokojnie mozna było tam spędzić parę godzin, więc cena biletu w porównaniu do ilości atrakcji nie wydaje się wygórowana, tym bardziej, że bilety dla dzieci były tylko po 3,00 złote.

Tylko ta hala...
Jest koszmarna. Niski czarny, niewygłuszony strop...

Tablice super.

I jak to sie stało, że było bardzo dużo pustych klatek we wszystkich sektorach?

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie gru 17, 2006 21:44

Byłam - faktycznie trochę pustych klatek dzisiaj.
Pierwszy raz oglądałam ocenianie i jak dla mnie to straszny rozgardiasz :roll: Ale może to tak zawsze wygląda :)

Koty oczywiście piękne! Fajnie że były pogrupowane rasami - lepiej się oglądało.
Domowy Sylwester też zrobił na mnie duże wrażenie - poważnie zastanawiam się nad wystawieniem mojego domowego Rudzielca.

Trochę zdjęć - KOTY:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Nie gru 17, 2006 21:48

c.d.
samam wystawa:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

ryb-ka

Post » Nie gru 17, 2006 22:16

Zdjęcia robiło się ciężko, bo do kotów lgnęły setki rąk, ciężko mi było zrobić jakiekolwiek zdjęcie bez ludzkich palców :roll:

Po kliknięciu zdjęcie powiększy się

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie gru 17, 2006 22:34

a ja mam pytanie - kto wystawial te brytki ze zdjecia? tego bikolorka i arlekina? http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3ed6adbfe6
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Nie gru 17, 2006 22:48

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 3ed6adbfe6

Byłam w sobotę, jeśli to koty z 12 sektora to nie były one do końca zdrowe (obydwa były zasmarkane, jeden puszczał gilowe bańki noskiem :( ) zgłosiłam to wetowi jak wychodziłam.
Obrazek Kocham cię Toficzku
Galeria:
Tofik, Mruczysław

Ewa221

Od: Pon paź 28, 2002 12:14

Post » Nie gru 17, 2006 22:50

A mnie z całej wystawy najbardziej podobała się sędzina z Finlandii - bardzo barwna osóbka z fajnym poczuciem humoru i pajęczyną pod okiem :lol:

Green

Od: Czw gru 14, 2006 23:07

Post » Nie gru 17, 2006 22:58

Czadra pisze:I ja jestem zła. Prosiłam, żeby mego kocurka nie oceniał Pan I. Pruchniak. I co???? I dziś trafiliśmy do niego :evil: :evil: :evil:

w sobote tez ocenial?

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Nie gru 17, 2006 23:12

Ewa221 pisze:Byłam w sobotę, jeśli to koty z 12 sektora to nie były one do końca zdrowe (obydwa były zasmarkane, jeden puszczał gilowe bańki noskiem :( ) zgłosiłam to wetowi jak wychodziłam.

Nie wiem który to był sektor, ale też zwróciliśmy uwagę , że były zakatarzone...
Obrazek

ryb-ka

Post » Nie gru 17, 2006 23:39

"kimi1"
w sobote tez ocenial?

Tak. I w sobotę i w niedzielę. W składzie sędziowskim pojawił się tuż przed wystawą.
Obrazek Obrazek

Czadra

Od: Sob sie 26, 2006 21:17

[poprzednia][następna]