Zwykłe domowe jedzenie jakoś mi tak nie tego no wiecie "wygląda".
Moje dawne koty nie jadły tych KK ani coś takiego,i jeden z nich mi zmarł ale nie znam powodu może że to domowe jadł?
Tera mojego kota(mam go od wczoraj

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
skaskaNH pisze:Zimny, caly watek masz o tym, dlaczego Whiskas niekonieczniewiec w wolnej chwili mozesz poczytac. A tak w duzym skrocie: to sa karmy produkowane na masowa skale, ktore maja sie dobrze sprzedawac a niekoniecznie sluzyc zdrowiu kotow. Ich sklad jest taki, ze malo jest miesa i innych naturalnych skladnikow, duzo roznych ulepszaczy, zageszczaczy itp (dokladnie pisza o tym w watku). Wiadomo ze jak od czasu do czasu kot zje, to nie umrze, ale stale karmienie tylko tym, to tak, jakbys ty zywil sie tylko chipsami, hamburgerami i innymi fast-foodami. Bedziesz niby najedzony, ale wartosci odzywczych zadnych. Co do domowego jedzenia, to czasem nawet lepiej przygotowac cos samemu kotu. Nie wiem, co dla ciebie oznacza domowe, bo jesli resztki z obiadu, to tez nie jest dobry pomysl, ale jesli na przyklad kurczak gotowany wymieszany z ryzem czy kasza, albo obgotowana ryba, to jak najbardziej.
Poza supermarketami sa sklepy zoologiczne i tam kupisz karmy wartosciowsze, lepiej dobrane pod wzgledem skladu i proporcji. Sa niestety drozsze, ale jesli masz jednego kotka (tak zrozumialam), to moze warto zapewnic mu wlasciwe zywienie? Przy jednym nie jest to jakis miazdzacy wydatek. Pozdr.
Zimny_pl pisze:A jak nie dawać te wiskash to co mu można dawać?
Zwykłe domowe jedzenie jakoś mi tak nie tego no wiecie "wygląda".
Moje dawne koty nie jadły tych KK ani coś takiego,i jeden z nich mi zmarł ale nie znam powodu może że to domowe jadł?
Tera mojego kota(mam go od wczoraj) karmie tymi pokarmami ale tylko te wiskash
.
jadise pisze:Kot ma 5,5 roku- ma sierść puszystą, błyszczącą i gęstą- regularnie chodzimy do lekarza i jest zdrów jak ryba. Nigdy nie chorował. Nigdy nie narzekaliśmy i nie będziemy narzekać na Kitekat.
jadise pisze:Kot ma 5,5 roku- ma sierść puszystą, błyszczącą i gęstą- regularnie chodzimy do lekarza i jest zdrów jak ryba. Nigdy nie chorował. Nigdy nie narzekaliśmy i nie będziemy narzekać na Kitekat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 202 gości