Luciano [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 10, 2006 19:22

Luciano właśnie mruczy mi na kolanach.
A ja jestem uszczęśliwiona, bo to pierwszy dzień, od trzech tygodni, gdy słyszę jego mruczenie. :love:
Prócz tego kotu wyraźnie dopisuje aptetyt. Saszetki Conwalescence nie bardzo mu smakują, ale za to chrupki... o, suche RC to moze zjadać garściami. :) I pije, bardzo dużo pije. Znacznie więcej niż pił do tej pory - jak tylko ruszy się ze swego krzesełka, idzie się napić.

Nie pisałam do tej pory jednej rzeczy, chyba przez roztargnienie. :oops:
Lucek zaczął mieć manię lizania różnych rzeczy. kartonowe pudło-zabawka, lakierowane drewniane pudełeczko, osady we wnętrzu miedzianej osłonki na doniczkę...
Czegoś mu chyba brakuje. Macie może pojęcie czego?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pon gru 11, 2006 9:02

Moze pasta Vitapet zaspokoiłaby zapotrzebowanie Luciana na witaminki?

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon gru 11, 2006 9:04

Jakiś minerałów, tylko czego :roll:

Tygryś przez pierwsze 2,5 mieś dostawał codziennie kroplówkę z glukozą, combivit i cos jeszcze witaminowego i na pewno coś osłaniajacego wątrobę.
Widzisz - Tygryś potem - żeby go nie kłuć, bo kroplówka codziennie nie była juz potrzebna dostawał w tabletkach ( kapsułkach ) lek ochraniający wątrobę.
Muszę odkopać jego kartę.

Tygrys steryd dostawał przez ok 2 mieś.
Z tym on przez ten czas nie jadł, nie pił.

Buziaki dla Was
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pon gru 11, 2006 21:08

też myślę, że minerałów... Ale jak je uzupełnić?
Mama chce zdobyć preparaty Tołpy - TP1 i TP2, że one mają dość mikroelementów, by pomóc Luckowi...
A na razie Lucek nawet chętnie je, bardzo dużo pije, śpi.. Wczoraj wieczorem zainteresował się słaniem łóżka - bawił się zawse chowając pod prześcieradłami... Więc samopoczucie mu się poprawia :)
I tak bardzo nie znosi antybiotyku... krzywi się i pluje...
Jutro mamy wizytę u doktora... Zobaczymy, co będzie dalej...

Siean

Post » Pon gru 11, 2006 21:18

Siean pisze:

A na razie Lucek nawet chętnie je, bardzo dużo pije, śpi.. Wczoraj wieczorem zainteresował się słaniem łóżka - bawił się zawse chowając pod prześcieradłami... Więc samopoczucie mu się poprawia :)

Lucek i tak trzymaj!!!! :P - to ja Filemon, daleki kuzyn z Działkolandii :wink:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto gru 12, 2006 10:52

Dopiero przeczytałam :(

Kciuki ogromne za Kotulka i całą Waszą Rodzinkę :ok: ok: ok: ok:
Iwona

Obrazek

Iwona&Spike111

Od: Pon mar 14, 2005 11:30

Post » Wto gru 12, 2006 14:37

Siean
Napisz jak Wam poszła dzisiejsza wizyta.
Nie łączyłabym sterydu z intronem, kop może być zbyt silny.

Tygryś dostał intron dopiero po odstawieniu sterydu.
Gdybyście jednak już podawali pamietajcie o Essensiale ( osłania watrobę ) i o pewnej Ewie do której gdyby coś - dzwońcie ( ja jestem chyba straszna panikara, bo pierwszy dzień podawania intronu bardzo przeżyłam ) A może sam Lucjusz zechce wtedy pomruczeć do słuchawki :oops: :wink: :D .
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Wto gru 12, 2006 14:39

Siean pisze:też myślę, że minerałów... Ale jak je uzupełnić?
Mama chce zdobyć preparaty Tołpy - TP1 i TP2, że one mają dość mikroelementów, by pomóc Luckowi...

Nie znam tych preparatów, zagadnijcie koniecznie Włodarczyka.
Tygryś dostawał dufalait, oprócz B12 i innych rzeczy. Ale on był naprawdę w strasznym stanie.

mamucik

Post » Wto gru 12, 2006 19:22

Dzisiaj wizyta była krótka.
Pan doktor pochwalił Luciana za nabieranie kolorków i mniejsze węzły [ale nadal są wyczuwalnie powiększone], a Luciano zrewanżował mu się mrucząc podczas osłuchiwania :lol:
Dziś będzie jeszcze ostatnia porcja antybiotyku, Wita-vet, Encortolon i Catosal będziemy podawać dalej. W przyszłym tygodniu Lucianito znów złoży panu doktorowi wizytę i jeśli nadal będzie ciągnął noskiem, to dostanie jeszcze jeden antybiotyk, ale już w zastrzykach.
Intron dostanie dopiero po Świętach, po kolejnym badaniu krwi - wtedy będziemy wiedzieli, na ile poprawił się w związku z anemią...
A na razie Lucek przybiega wraz ze wszystkimi na karmienie, zaś ja mam kłopot - chce jeść to samo co wszyscy, a ja staram się pilnować, by nie ruszał niczego poza swoją miseczką... Jest wciąż trochę smutny, nie bawi się.. ale wygląda o wiele lepiej niż tydzień temu.

Tak przy okazji - mam w domu epidemię kataru... Missy, Miki, Felek, Milusińska... Osowiałe, prychają noskami... Dobrze, że nie protestują przy łykaniu tabletek...

Siean

Post » Śro gru 13, 2006 8:10

Podawaj mu jeszcze scanomune, nie wchodzi w żadną reakcję z antybiotykami, wręcz je wspomaga. Tym bardziej, że inne kocurro chorują - musisz go zabezpieczyć, bo przy intronie powinien być zdrowy :wink: ( no wiem, że to głupio zabrzmiało 8O )
Ja bym dołożyła Essensiale, a na pewno powinnaś to podawać już przy intronie.
Będę w piątek u dr Włodarczyka, Edwardo I Stary będzie kastrowany, to zagadnę o Leosia, tym bardziej, ze coś tam sobie pisalismy o intronie przez sieć.
Żeby tylko Leoś za bardzo nie polubił dr Marka :wink:

mamucik

Post » Śro gru 13, 2006 20:43

Nie będzie mu przeszkadzało :) Z całłą pewnością :)
Dobrze jest, jak kot weta lubi. I właściwie mogę powiedzieć, że już go polubił, bo wczoraj pięknie mu zamruczał podczas badania...

Dr Marek mówił mi, że skonsultuje z tobą dawkowanie intronu :)
A scanomune już zamówiłam, dużą puszkę dla całej gromadki.

Siean

Post » Śro gru 13, 2006 21:18

Co do dawkowania - my dawaliśmy Nocce po 1 ml dziennie przez 7 dni, potem 7 dni przerwy i znowu 7 dni podawania i tak w kółko.
Podawana dawka odpowiada 30 jednostkom interferonu ludzkiego dziennie.
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Czw gru 14, 2006 7:41

galla pisze:Co do dawkowania - my dawaliśmy Nocce po 1 ml dziennie przez 7 dni, potem 7 dni przerwy i znowu 7 dni podawania i tak w kółko.

Galla :D - chodzi o to, że mamy troszkę niestandartowe stężenie i musimy je wyciągnąć :wink: do 30 jednostek. Tak ja też tak podawałam jak napisałaśs - i 35 dni przerwy

mamucik

Post » Czw gru 14, 2006 7:42

galla pisze:Co do dawkowania - my dawaliśmy Nocce po 1 ml dziennie przez 7 dni, potem 7 dni przerwy i znowu 7 dni podawania i tak w kółko.

Galla :D - chodzi o to, że mamy troszkę niestandartowe stężenie i musimy je wyciągnąć :wink: do 30 jednostek. Tak ja też tak podawałam jak napisałaś - i 35 dni przerwy

mamucik

Post » Czw gru 14, 2006 8:34

A my bez przerwy :wink: (oprócz tych siedmiodniowych oczywiście)
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

[poprzednia][następna]