Wwa-WYBURZENIE..RATUNKU DOM TYMCZ DLA MAMUSI NA CITO!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 08, 2006 10:34

Rezyduja u mnie 2 piękne tygrysiczki (jedna z nich w weekend pojedzie do nowej opiekunki), biało-czarny chłopak i biało szara kicia.
Kociaki sa coraz bardziej oswojone, juz nawet nie chce im się uciekać jak otwieram szafkę. Dają się nosić na rękach i miziać. Reszta domowników przygląda im się z zaciekawieniem kiedy uda im sie zajrzac do łazienki.
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Pt gru 08, 2006 23:08

tja... no to mamy problem...

Matka nie jest dzika:

Obrazek

http://upload.miau.pl/2/11118.jpg

to niebieskie to moje spodnie, jak widzicie byłam bez rękawic... nei mruczała, ale głaskana po grzbiecie zaczęła sie wyginać i nadstawiać... zero agresji, sporo strachu, również przed innymi kotami w klatkach...

nosek pokaleczyła sobie rzucając się w łapce...

jest KOSZMARNIE brudna (brudniejsza od PSICY!!!!!). zdecydowanie trzeba ją umieścić w jakimś domku na tymczas, gdzie się ją wypierze. I tam zdecyduje - czy szukać dla niej jakiejś stajni lub czegoś podobnego - czy zwykłego domku.

POMOCY!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob gru 09, 2006 11:17

no no wlasciwie to ja powinnam pisac...

pomocy

jopop pisze:no to mądra kicia!

jeszcze sie okaże, że domowa... :roll:

...

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Sob gru 09, 2006 13:29

chmm o dzieki czarna_agis...

mamy 2 tyg na znalezienie pomyslu na kotke-bo te 2 tyg spedzi u agis.
w miedzyczasie planujemy pranie kota..

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Sob gru 09, 2006 22:12

Jedna z burasek pojechała dziś do nowego domu.Jeszcze tylko 3 koteczki czekają na domki :)
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Nie gru 10, 2006 20:46

Mama pojechałą do Czarnej Agis. Na razie Agis ma ją myć głaskaniem, porządną kąpiel planujemy na końcówkę tygodnia...

POTRZEBA PILNIE domku dla niej, ma termin do 21 grudnia!!!!!
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 10, 2006 20:49

pomogę poszukać jej domu, tylko CO MAM NAPISAĆ i do kogo dać kontakt? ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie gru 10, 2006 21:10

"Prześliczna ok. 1-2 letnia czarno-biała (choć na razie jeszcze wynędzniała) kotka mieszkała na terenie obiektu przeznaczonego do rozbióki. Gdy na miejsce wkroczyła ekipa rozbiórkowa - po raz pierwszy zaufała ludziom i przyniosła do nich swe maleńkie dzieci, jakby prosząc o ratunek dla nich. Kociaki uratowano, a samą kotkę złapano do kastracji. Teraz dochodzi do siebie po zabiegu i szuka bardzo pilnie nowego kochającego domu. Kotka na razie daje się brać na ręce, ale potrzebuje jeszcze trochę czasu i miłości by stać się kotem-przylepą. Nie zawiedźmy jej zaufania!"

mój telefon znasz. mail: jopop@wp.pl
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 10, 2006 21:45

zrobione 8)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie gru 10, 2006 21:58

dzięki:)
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 10, 2006 22:07

Właśnie kicia zaliczyła pierwsze przecieranie futerka. Zmoczyłam ją dośc solidnie. Częściowo okazało się czemu tak straszliwie śmierdziała - poprostu w kilku miejscach miała sierśc posklejaną odchodami 8O
Kolorów nie odzyskała - do tego potrzeba gruntownego prania - ale wygląda i pachnie trochę lepiej. Jutro kolejne podejście...

Po myciu zawinęłam ją w ręcznik i bez specjalnego przytrzymywania kocia spędziła na moich kolanach kilka minut!! Bardzo się boi i sztywnieje, gdy zaczynam ją głaskac, ale widac, że dziewczyna się stara przezwyciężyc...

Zestresowana chyba specjalnie nie jest, bo ładnie je i kuwetkuje. Dośc dużo gada z Bazylastym (Szeel jak zwykle ma wszystko w głębokim poważaniu 8) i nie zaszczyciła gościa swoją uwagą ), ma czysty i wyrazisty głos.

Klatkę zostawiłam otwartą, żeby dama mogła porozglądac się po salonach. Z pewną nieśmiałością, ale zwiedza!!
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Nie gru 10, 2006 22:15

o matko, to odważna jesteś:) tak brudnego i śmierdzącego kota chyba bym nie wypusciła do salonu :twisted:

myślę, że głaskana oswoi się BARDZO szybko. to nie jest dzika kotka.
Obrazek

jopop

Post » Nie gru 10, 2006 22:21

Przeceniasz mnie. Aż taka odważna nie jestem :oops:
Kocina lata po kuchni i łazience. Wygląda i pachnie lepiej, ale to trochę za mało, żeby ją wpuszczac do łóżka!!
Poza tym moje kociaste muszą się przyzwyczaic do jej obecności.

Musze się przyznac, że korciło mnie, żeby jej zafundowac dokładne pranie już dzisiaj
Obrazek

czarna_agis

Post » Nie gru 10, 2006 22:35

no żeby nie te świeże szwy to też bym ją wyprała...

była cięta chyba w środę (gagucia wie to skoryguje), więc gdzieś tak wtorek-środa można najwcześniej ryzykować...

dobrze byłoby ją wcześniej choc trochę przyzwyczaić do ludzi i ew. do suszarki do włosów :twisted: no i musimy zacząć od obciecia pazurów :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Pon gru 11, 2006 18:54

Uprzejmie donoszę, że jeszcze wczoraj doczekałam się MRUCZENIA i BARANKOWANIA :dance:

Dzisiaj zaczynamy praktycznie od początku, bo jak byłam w pracy, to mała znowu zdążyła się zamknąc w sobie.
Na szczęście przebrana w "pachnące" nią ciuchy zaopatrzona w kawałek kiełbasy i szeroki asortyment miałków, mruknięc i kiciań jestem dla niej nawer atrakcyjna :lol:

Nie chwaląc się - kocia sama wlazła mi na kolana!!
Obrazek

czarna_agis

[poprzednia][następna]