schronisko Katowice-Wstrętne ,Małe,Obrzydliwe KLATKI -NIE MA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 03, 2006 19:08

Klatki są , ludzie chcą pomagać ....ja tego nie pojmuje , dla kota spędzenie 15 dni w tej mini klateczce to tak jak wyrok , albo depresja albo chorobsko na bank , przecież to jest niehumanitarne i bestialskie :cry:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie gru 03, 2006 22:30

mnie się też wszystko w żoładku przewraca na całą tę sytuację w katowickim schronisku
już się cieszyłam na te dwie klatki
uznałam, że warto zacisnąć pasa i dać te pieniądze Iwonie na klatkę bo to bardzo pomoże kotom, których los bardzo mnie obchodzi
a tu doopa :-(

wiem, że Iwona robi co może
i że bardzo ubolewa nad takim stanem rzeczy jaki obecnie ma miejsce
ja też
ręce opadają
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon gru 04, 2006 8:16

pisiokot pisze:mnie się też wszystko w żoładku przewraca na całą tę sytuację w katowickim schronisku
uznałam, że warto zacisnąć pasa i dać te pieniądze Iwonie na klatkę bo to bardzo pomoże kotom, których los bardzo mnie obchodzi

ja też
ręce opadają

Najgorsze że stoja puste te dwie ,które schronisko nam udostepniło -wcześniej
Gdy zapytałam dlaczego ich nie wykorzystają ,odpowiedziano mi że jest duży problem z utrzymaniem czystość......
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon gru 04, 2006 9:00

iwona_35 pisze:
pisiokot pisze:mnie się też wszystko w żoładku przewraca na całą tę sytuację w katowickim schronisku

ja też
ręce opadają

Najgorsze że stoja puste te dwie ,które schronisko nam udostepniło -wcześniej
Gdy zapytałam dlaczego ich nie wykorzystają ,odpowiedziano mi że jest duży problem z utrzymaniem czystość......

A jakie te wieksze klatki maja wymiary? Bo byc moze w tych wiekszych zmieszcza sie kuwety i wtedy problem zachowania czystosci nie istnieje.

Sporty

Od: Czw paź 20, 2005 8:06

Post » Pon gru 04, 2006 13:06

może faktycznie to jest wyjście z tymi kuwetami , zmieściły by sie tam ?? skoda ze nie mieszkam blirzej chodziłabym codzień sprzątac te klaty skoro to TAKIIIII problem, :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon gru 04, 2006 22:24

Nie mam juz slow na to, co sie tam dzieje: nie bylo klatek - dziewczyny zorganizowaly - to teraz sa jakies inne powody, ze ich nie mozna wykorzystac. A co ich (czyli kierownictwo) to obchodzi, jak sie czuje taki kociak przebywajac tam 2 tyg :evil: lepiej toczyc walke z wolontariuszami i udowadniac im, jak malo maja do powiedzenia na terenie schronu :evil: To jest wlasnie "Bezinteresowna zlosliwosc" w czystej postaci.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto gru 05, 2006 14:30

:(
Ostatnio edytowano Wto gru 05, 2006 14:31 przez iwona_35, łącznie edytowano 1 raz
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 05, 2006 14:30

skaskaNH pisze:Nie mam juz slow na to, co sie tam dzieje: nie bylo klatek - dziewczyny zorganizowaly - to teraz sa jakies inne powody, ze ich nie mozna wykorzystac. A co ich (czyli kierownictwo) to obchodzi, jak sie czuje taki kociak przebywajac tam 2 tyg :evil: lepiej toczyc walke z wolontariuszami i udowadniac im, jak malo maja do powiedzenia na terenie schronu :evil: To jest wlasnie "Bezinteresowna zlosliwosc" w czystej postaci.

a cztytałyście ten artykuł w GW.??
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3772581.html

Tam jest napisane że możemy przychodzić w niedzielę.......
Panu Herman coś się chyba ''pokręciło''
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Wto gru 05, 2006 14:39

A wiecie dlaczego koty w kuwaetach nie maja żwirku? Bo też jest problem z utrzymaniem czystości.
Bo kuwety sprząta sie dwa razy dziennie (już nie mówiąc ile jest tych kuwet na te wszystkie koty) no i gdzie ten żwirek wywozić?
Ale nikt się nie zastanawia jak biedaki mają korzystać z kuwety, do której przed chwilą nasikał towarzysz niedoli i nie miał do czego zakopać. Który kot wejdzie jako następny do takiej kuwety?
No, i dzięki temu mało sprzątania jest.

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Wto gru 05, 2006 14:39

:( :( :( nie wiem co napisać... tak strasznie żal tych kotów... przecież na pewno można coś z tymi ludźmi zrobić, którzy tam pracują...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Wto gru 05, 2006 14:42

:( :( :( nie wiem co napisać... tak strasznie żal tych kotów... przecież na pewno można coś z tymi ludźmi zrobić, którzy tam pracują...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro gru 06, 2006 15:25

fili pisze:A wiecie dlaczego koty w kuwaetach nie maja żwirku? Bo też jest problem z utrzymaniem czystości.
Bo kuwety sprząta sie dwa razy dziennie (już nie mówiąc ile jest tych kuwet na te wszystkie koty) no i gdzie ten żwirek wywozić?
Ale nikt się nie zastanawia jak biedaki mają korzystać z kuwety, do której przed chwilą nasikał towarzysz niedoli i nie miał do czego zakopać. Który kot wejdzie jako następny do takiej kuwety?
No, i dzięki temu mało sprzątania jest.

dokładnie.....ręce opadają...
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt gru 08, 2006 10:54

Jutro jade do schroniska.Dzis dostała info że na akcji jaka zorganizowało schronisko ,został wyadoptowany biały kocur.
Jedyny którego znam to ten.....
Obrazek

A tak przy okazji przypomniało mi się ,że wcześniej zanim zaczął się szum,koty przynoszone- dzieki naszym sugestiom nie zawsze lądowały w tych małych klatkach.
Koty które były np.na obserwacji czyli dłuzej niż 2-3 dni były w wiekszych...
dopiero teraz...schronisko trzyma się kurczowo przepisów.....szkoda tylko że tak głupio
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Pt gru 08, 2006 21:00

Ja nie wiem czy jestem nienormalna, ale nie sprzątam kuwety dwa razy dziennie... Jak widzę, że jest sporo już narobione to łopatka w dłoń i wygrzebuję... Nie rozumiem problemu wywożenia zużytego żwirku.. Ja daję normalnie do kosza, który jest odrazu wynoszony na śmietnik... Oninie mogą tak robic? :/ Nie rozumiem, zawsze przecież lepiej się sprząta z kuwety niż z takiego dna klatki...

Już niedługo będę miała tymczasa szczepionego to nareście przyjade do schroniska.
Obrazek

Obrazek

Ptasiek

Od: Nie wrz 17, 2006 12:49

Post » Wto gru 12, 2006 5:52

Gdy przechodze obok tych klatek to poprostu mnie mdli.
Są tak strasznie malutkie.
Na tą chwilę wszystkie są pełne....
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]