Zostań kocim Mikołajem - karma jedzie, koniec akcji

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

18kg karmy powinno trafić do:

Ankieta wygasła Pon lis 27, 2006 12:36

Fundacji For Animals
35
11%
Eve69
104
32%
Cichego Kąta
10
3%
Fundacji Felis
43
13%
Schroniska w Opolu
26
8%
mirki_t
85
26%
Fundacji Zwierzę Nie Jest Rzeczą
14
4%
Fundacja KOT
12
4%

Liczba głosów : 329

Post » Sob gru 02, 2006 11:22

Boo, to poskaczmy razem :dance: :dance2:
Ja podskakuję już od paru dni, bo taka akcja zakończy się chyba pierwszy raz tym, że nie będzie przegranych. :D
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Sob gru 02, 2006 11:25

Postaram się wszystko podsumować.
Karma: jesteśmy na etapie orientowania się kto potrzebuje w tej chwili karmy, bo faktycznie wiele fundacji załatwiło sobie ją we własnym zakresie. W tej chwili z potrzebujących mamy eve69 (tutaj na 100% będą dwa worki), Felisa, Opole, Bory Tucholskie, Cichy Kąt oraz Lenę (na rzecz której zrzeczono się nagrody).
Finanse: mamy 210zł 5gr
Transport: nie wiem czy transport prywatny wchodzi w grę bo mówimy tutaj o Lublinie, Opolu, Trójmieście, etc. to cała Polska i nawet samochodem na gaz będzie to sporo kosztowało, nie mówiąc już o czasie. Najlepiej znaleźć kuriera, który ma umowę z firmą.
Możemy to wysłać naszą firmą kurierską, ale nie mamy aż tak preferencyjnych stawek, jak podała gosin, bo nie wysyłamy jeszcze takiej dużej liczby paczek. Poczta odpada - przy dużych przesyłkach jest droga, a poza tym teraz są strajki i działa nieefektywnie.
Jeśli mogłabyś gosin zorientować się, czy ta Twoja firma przewiozłaby te paczki po tak niskich cenach, to byłoby super, jeśli nie, to u nas paczka do 20kg-30kg to byłoby ok.23-25zł brutto. Myślę, że paczki nie podpadłyby pod "gabarytowe", bo pakujemy wiele w podobnych rozmiarach i raczej mieściły się w granicach normy, chyba, ·że macie jakąś inną normę w umowie :wink:

gosiak

Od: Nie kwi 03, 2005 13:25

Post » Sob gru 02, 2006 11:53

Potwierdzam, możemy skorzystać z rabatów jakie obowiązują firmę, w której pracuję :D. Kuriera zamówię jako firma i podjedzie gdzie trzeba (szczegóły omówimy póżniej).
Na ML trzeba uważać lubią niestety oszukiwać, więc dobrze będzie wczesniej zmierzyć dokładnie paczki aby pożniej nas nic nie zaskoczyło.
W poniedziałek podam wzór wg którego się oblicza czy przesyłka nie przekracza określonych gabarytów.
Pamietajmy że 12 zl to koszt netto
pozdrawiam :)
Moje kocie szczęścia
Obrazek

gosin

Od: Wto lip 25, 2006 9:20

Post » Sob gru 02, 2006 12:30

Super! W takim razie mamy 14,64zł za przewiezienie paczki + 15zł koszt zakupu, czyli niecałe 30zł za paczkę. 210zł wychodzi 7 worków, ale dronusia pisała, że może nam teraz odsprzedać 6, więc zosałoby 30zł, moża by np. sfinansować w fundacji pilną kastrację kocurka.
Czyli tak: kupujemy 6 worków, razem z naszym jest ich 7. Mamy do obdzielenia 6 osób, czyli jest idealnie. Dwa worki dostanie eve69 i po jednym Felis, Opole, Bory Tucholskie, Cichy Kąt i Lena + 30zł na kastrację, któregoś z podopiecznych któreś z tych fundacji/osób.
Czy tak może być?
Gosin - czy kurier będzie mógł odebrać paczki z Torunia? Bo tam je będzie miała dronusia i powyższe koszty będą takie tylko wtedy, gdy paczki z Torunia pojadą bezpośrednio do zainteresowanych.
EDIT: Wieczorem postaram się zrobić zestawienie - rozliczenie. Podam imię, pierwszą literę nazwiska, miasto i kwotę, czy ktoś ma coś przeciw?

gosiak

Post » Sob gru 02, 2006 13:02

Fraszka pisze:Boo, to poskaczmy razem :dance: :dance2:
Ja podskakuję już od paru dni, bo taka akcja zakończy się chyba pierwszy raz tym, że nie będzie przegranych. :D

Daj znać kiedy zaczynamy! Zsynchronizujemy zegarki co byśmy razem zaczęły!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob gru 02, 2006 13:16

Myślę, ze jak dronusia, dzieki której ta akcja zakończy się tak właśnie :king: da znać, że paczki od niej wyszły możemy zacząć skakać z radości. :D

Fraszka

Post » Sob gru 02, 2006 13:43

Fraszka pisze:Myślę, ze jak dronusia, dzieki której ta akcja zakończy się tak właśnie :king: da znać, że paczki od niej wyszły możemy zacząć skakać z radości. :D

W sumie to naprawdę super się skończyło! Dzięki temu kilka fundacji dowiedziało się o tańszej karmie, kilka zdołało ją zakupić (dziękujemy za pomyślenie także o nas :king: ), więc jest więcej wygranych niż można się było spodziewać :ok: Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś trafi się taka promocja, a może Acana się namyśli i coś jeszcze skapnie :wink:

gosiak

Post » Sob gru 02, 2006 13:54

Ehhh, jestem totalnie wzruszona!!!!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob gru 02, 2006 20:29

EDIT: DUBEL :wink:
Ostatnio edytowano Sob gru 02, 2006 20:31 przez gosiak, łącznie edytowano 1 raz

gosiak

Post » Sob gru 02, 2006 20:29

Poniżej zestawienie - rozliczenie:
Aleksandra Zamostne 5zł
Izabela Warszawa 10zł
Barbara Bydgoszcz 10zł
Katarzyna Kraków 10zł
Izabela Wesoła 10zł
Elżbieta Kraków 10zł
Hanna Poznań 10zł
Hanna Warszawa 10zł
Kamila Kraków 5zł
Agnieszka Częstochowa 5zł
Katarzyna Leszno 15zł
Anna Gdańsk 10zł
Jacek Knurów 10zł
Małgorzata Gdańsk 15zł
Aleksandra Zbąszyń 15zł
Katarzyna Pobiedziska 30zł
Monika Warszawa 30zł
razem 210zł 5gr odsetek :wink:
gosin - 100zł - karma dla mirki_t
mruczacza.pl 18kg worek karmy
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM! :king:

gosiak

Post » Sob gru 02, 2006 20:49

gosiak pisze:
Czyli tak: kupujemy 6 worków, razem z naszym jest ich 7. Mamy do obdzielenia 6 osób, czyli jest idealnie. Dwa worki dostanie eve69 i po jednym Felis, Opole, Bory Tucholskie, Cichy Kąt i Lena + 30zł na kastrację, któregoś z podopiecznych któreś z tych fundacji/osób.

A koty w Okleśnej i Fundacja "Zwierzę nie jest rzeczą"?
Okleśna zajeła szóste miejsce w głosowaniu (jest siedem worków) i powinna otrzymać jeden worek karmy.
Chyba że są jakieś ustalenia, fundacja zrezygnowała, jeśli tak to przepraszam, nie czytałam calego watku.

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Sob gru 02, 2006 21:16

smilla pisze:
gosiak pisze:

Okleśna zajeła szóste miejsce w głosowaniu (jest siedem worków) i powinna otrzymać jeden worek karmy.
Chyba że są jakieś ustalenia, fundacja zrezygnowała, jeśli tak to przepraszam, nie czytałam calego watku.

Właśnie przed chwilą otrzymałam pw od Biafry, która to wyjaśnia (myślę, ze Biafra nie będzie mi miała tego za złe): :D
Ja zamówilam sobie także tą karmę bezpośrednio ze źródla.
Taką możliwość mialy jedynie fundacje.
Więc myślę, że uczciwie byloby podarować mikolajkową karmę jakiejś osobie, która pomaga kotom, a nie ma fundacji, albo z żadną nie wspólpracuje.
Ostatnio edytowano Sob gru 02, 2006 21:24 przez Fraszka, łącznie edytowano 2 razy

Fraszka

Post » Sob gru 02, 2006 21:23

smilla pisze:
gosiak pisze:

Tak jak zostało już wyżej napisane okazało się, że wiele fundacji z listy załatwiło sobie tę tanią karmę i zrzekły się naszej na rzecz innych osób lub fundacji, które tego nie zrobiły. Stąd wynika lista obdarowanych :wink:

gosiak

Post » Sob gru 02, 2006 21:23

Fraszka pisze:
smilla pisze:
gosiak pisze:

Właśnie przed chwilą otrzymałam pw od Biafry, która to wyjaśnia: :D
Ja zamówilam sobie także tą karmę bezpośrednio ze źródla.
Taką możliwość mialy jedynie fundacje.
Więc myślę, że uczciwie byloby podarować mikolajkową karmę jakiejś osobie, która pomaga kotom, a nie ma fundacji, albo z żadną nie wspólpracuje.

Ok! :) :ok:

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Pon gru 04, 2006 10:46

Jeszcze ja przelałam. Co prawda 5zł tylko.... ale zawsze :twisted: powinno dojść dzisiaj.
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

[poprzednia][następna]