Tami i Kabi-przeprowadziły się do Bydgoszczy:))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 28, 2006 11:46

Tysia83 pisze:Mam prosbę, możesz napisać mi jeszcze stronę , na której kupujesz jedzonko dla kotków?

Własnie wysłałam Ci pw :)
i tutaj jeszcze program szczepień oraz rodzaje :arrow: http://www.vetserwis.pl/szczepienia_kot.html

Także teraz dziewczynki zaszczepisz za ok 3 tygodnie potem za rok, a potem może być co 2 lata.
Odrobaczenie za dwa tyg, a potem raz na pół roku.

Patrz czy po tym przedwczorajszym odrobaczaniu są w kupkach robale :wink:
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Śro lis 29, 2006 12:14

Co u słoneczek? :)
Jak druga noc?
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Śro lis 29, 2006 12:41

Jestem dzisiaj nieprzytomna!! Cały wieczór bawiliśmy się z nimi, potem ok. 22 spały razem ze mną na kocu (tzn. Tami bardziej pod kocem, a Kabi na kocu). Tamisia włączyła traktorek, zagłuszała mi telewizor :lol:
Wszystko zaczęło się, gdy połażyłam się do łóżka. Dziewczynki zaczęły "galopować" po całym mieszkaniu. Metą było nasze łóżko, oczywiście. Wszędzie po nas skakały, chodziły nam nad głowami, po prostu zrobiły na nas najazd!!!Po jakieś godzince nie wytrzymałam i zamknęliśmy drzwi od sypialni.
Rano tak były zajęte zwiedzaniem blatów w kuchni, że nawet nie zauważyły, że wstałam.
Obie mają apetyty, ale Tami zadziwia mnie ilością pochłanianego jedzonka!!Muszę pilnować, żeby Kabi też zdążyła coś przekąsić.
Wyszukałam sobie adresy różnych weterynarzy, może w końcu gdzieś kupie te tabletki.
Sorry, że tak długo nie pisałam, ale miałam troche do zrobienia w pracy.
Odezwe się z wynikiem naszych dzisiejszych poszukiwań!!
Pozdrawiam

Tysia83

Od: Sob lis 18, 2006 10:37

Post » Śro lis 29, 2006 12:56

Tysia83 pisze: Dziewczynki zaczęły "galopować" po całym mieszkaniu. Metą było nasze łóżko, oczywiście. Wszędzie po nas skakały, chodziły nam nad głowami, po prostu zrobiły na nas najazd!!!Po jakieś godzince nie wytrzymałam i zamknęliśmy drzwi od sypialni.

moje aniołki :twisted:
mnie tylko kilka razy udało się to przetrzymać, aż zmęczone zasnęły z nami :wink:

Mówisz, że Tamisia już traktorzyła :lol: jeszcze troszkę i Kabisia też pewnie się przekona :)

Co do Scanomune- może najpierw obdzwonicie wetów?
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Śro lis 29, 2006 14:06

Chyba tak zrobie, chociaż jednego weterynarza chciałabym poznać osobiście, bo podobno wyleczył kota z panleukopenii. Tak w razie czego.

Tysia83

Post » Czw lis 30, 2006 15:02

Dziewczynki są przeurocze!!
Tamisia jest taką małą przytulanką, chodzi za mną i miałczy, żebym ją wzięła na ręcę i poprzytulała. Momentalnie włącza traktorek!Wczoraj wieczorem usypiałam ją jak małe dziecko. Kabisia za to uwielbia szaleć i się bawić. Jest niezmordowana, biega i interesuje się po prostu wszystkim!!Nie lubi się zbytnio przytulać, ale do zabawy jest pierwsza. Obie mają ogromne apetyty, co mnie bardzo cieszy. Wczoraj wieczorem dostały gotowane mięsko z kurczaka - były zachwycone!!!! Niestety w nocy dostają eksmisje z sypialni. Mimo, iz są malutkie tupot ich małych nóżek słychać bardzo głośno (w dodatku biegają też po nas). Poza tym są bardzo usłuchane i mądre. Wkrótce postaram się zamieścić jakieś zdjątka tych dwóch ślicznotek!!

Tysia83

Post » Czw lis 30, 2006 22:23

Bardzo mnie cieszą wiadomości od Was :D
Jak mi tęskno za utuleniem tych małych mięciutkich kuleczek! Wymiziaj je ode mnie i powiedz, że wciąż o nich myślę :wink:
Koniecznie proszę o zdjęcia! niech chociaż tak na nie popatrze :)

A z tym bieganiem w nocy.. uprzedzałam czyż nie? :twisted:
Dużo przytulaj też Kabisię, ona tez potrafi mruczeć, naprawdę! :wink:
Musisz jej cały czas przypominać, że głaskanie jest fajne, bo to mała wariatka jest :lol:
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Pt gru 01, 2006 10:21

Właśnie dzisiaj rano poznałam traktorek Kabisi. Teraz wiem, że ona też tak fajnie umie!!! Przy każdej nadażającej sie okazji głaszcze Kabisie, żeby wiedziała, że to jest przyjemne. Obie są bardzo pocieszne. Można na nie patrzeć całymi godzinami i śmiać się z nich do łez! Wczoraj daliśmy im szansę, żeby spały w sypialni, ale po godzince zostały wyproszone. Uwielbiają kapę z łóżka. Nie wiem co w niej widzą, ale bawią się na niej jak szalone, obojetne czy jest ona położona na nałóżku czy leży na podłodze. Po prostu im się podoba!! Tami zrzuca nam kwiaty z parapetów. Nie podgyza ich tylko wyciąga się na łodygach, drabinkach lub bawi się listkami.Uczymy ją, że ma drapak, ale ona woli wśród zieleni. Dzisiaj będę przestawić meble, żeby utrudnić jej wejście na parapety.
Poza tym dużo z nami rozmawiają. Jak nie zauważą, że poszłam do łazienki, a one zostały w pokoju same, już mnie wołają. Wtedy wołam je i zaraz są już blisko. Cały czas za nami chodzą. Mamy dość małą łazienke, ale mimo to cała nasza czwórka mieści się w niej bez problemu!
Jak już pisałam wcześniej mają ogromne apetyty. Mam nadzieję, że szybko dotrze do nas paczka z jedzonkiem.
Na Gwiazdkę chcemy im kupić duży drapak, może Tami przestanie biegać
po kwiatkach?!:?
Właśnie szukam w internecie jakiegos fajnego, bo ten nasz jest za malutki. Myslę, że się na pewno ucieszą!!!! :lol:

Tysia83

Post » Pt gru 01, 2006 10:53

Tysia83 pisze:Dzisiaj będę przestawić meble, żeby utrudnić jej wejście na parapety.

Powodzenia :twisted: :lol:

Tysia83 pisze:Właśnie szukam w internecie jakiegos fajnego, bo ten nasz jest za malutki. Myslę, że się na pewno ucieszą!!!! :lol:

Nie wiem, gdzie szukasz drapaczków, ale chyba dawałam Wam już link do stronki Leolandu? www.leoland.pl
Jeśli mogę doradzić zwróć uwagę na kilka ważnych elementów: hamaczek- z moich obserwacji koty najbardziej lubią spać właśnie w nim i fajnie jakby była dość wysoka rura taka główna od góry do dołu, dziewczynki uwielbiały wspinać się jak małpki do samej góry, zresztą moje koty mimo że już ciężkie nadal tak robią. O dziwo budka nie jest tak istotna, czasem sypiała w niej Tamisia, ale rzadko, także drapak może być nawet bez budki, albo tylko z jedną.
A widziałam, że niektóre modele Leoland wystawia na allegro. W ogóle mają ogromy wybór, więc na pewno znajdziecie coś fajnego :) Dziewczynki na pewno będą zachwycone i może choć troszkę odpuszczą kwiatkom 8) czego kwiatkom życzę :wink:

A jak tam łykanie Scanomune? bez problemów? dajesz im z jedzonkiem czy samo?
Obrazek Obrazek

Klaudia

Post » Pt gru 01, 2006 11:51

Cudna klimatyzacja :D Klaudio domek jest wspaniały pod wieloma względami :D
Dziewczynki tak dobrze się w nim czują ,uwielbiam ten wątek :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pt gru 01, 2006 13:29

Scanomune mam w kapsułkach. Weterynarz kazał podawać pół kapsułki 2 x dziennie. Dlatego otwieram i posypuję jedzonko zupełnie na wierzchu, bo ono jest zjadane najpierw. Nic im to nie przeszkadza, bo zjadają wszystko z apetytem!!

Drapak kupimy im na pewno, tylko musimy się zdecydować jaki.

Kupiłam im dziś suchy pokarm Royala, ale Kitten, nie Babycat, jak radziłaś!

Dzisiaj planujemy małe porządki, zobaczymy jak mi maluchy bedą pomagać... :lol: Jak narazie wchodzą i zaglądają w zakamarki ..., w których znajdują różne rzeczy. Ale przynajmniej zmobilizowały mnie, żeby wkońcu odsunąć kanapy i meble i tam też odkurzyć.

Cieszę się , że podoba się Tobie Moniko ten wątek, bo ja mogłabym o tych cudeńkach pisać i pisać....

Teraz pewnie odsypiają, żeby dać nam popalić w nocy :twisted:

Tysia83

Post » Pt gru 01, 2006 13:37

Tysia83 pisze:Cieszę się , że podoba się Tobie Moniko ten wątek, bo ja mogłabym o tych cudeńkach pisać i pisać....

Mi też się podoba ten wątek :D
wiec pisz, pisz i jeszcze raz pisz ...8)
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt gru 01, 2006 13:47

Cieszę się, że dziewczynki wzbudzają takie zainteresowanie!
Nieskromnie mówiąc, w końcu są tego warte 8)

Tysia83

Post » Pt gru 01, 2006 13:53

No właśnie!!!
Muszę powiedziec, że dziewczynki sie wszystkim podabają!
Mojej koleżance z pracy musiałam wydrukować ich zdjęcie, bo stwierdziła, że nie może się na nie napatrzeć!!
Trzeba przyznać, że mają coś takiego w sobie ... uroczego!!
Jak takich stworzonek nie kochać?

Tysia83

Post » Pt gru 01, 2006 14:38

Tysia83 pisze:Mojej koleżance z pracy musiałam wydrukować ich zdjęcie, bo stwierdziła, że nie może się na nie napatrzeć!!

Nic tylko zakocić koleżankę :wink:
Obrazek Obrazek

Klaudia

[poprzednia][następna]