Nasze Dziewczyny - Urodzinki Gabrysi :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2006 10:28

Viridian pisze:Po przeczytaniu forumowych watków o dokoceniu byłem przygotowany na najgorsze a tu dziewczyny tak mnie miło zaskoczyły :D dokocenie póki co mija bardzo spokojnie i bez ekscesów, drobne problemy mamy tylko z karmieniem - mała nie zna pojęcia najedzonego kota, potrafi wessać kazda ilość, a duża, nie przyzwyczajona do konkurencji nie umie jeść szybko i zostają jej tylko chrupki :wink:

Piękne dziewczynki, słodkie foty. :D
Moje panienki też dogadały się bez większych starć. :D I podobnie miałam z jedzeniem - mniejsza też pustoszyła w zabójczym tempie porcję nie tylko swoją, ale i wolniej jedzącej koleżanki. :wink: Z czasem to minęło i starsza już znalazła sposób na małego głodomora. :wink: Na razie próbuj dawać im jedzonko osobno np. starszej na stołku czy blacie i pilnuj, aby mały glodomorek nie buszował w miseczce starszej. :)
I gratuluję dokocenia. :D

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto mar 14, 2006 17:02

i co u moich kochanych dziewczyn??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob kwi 01, 2006 21:42

Nie odzywaliśmy się troszkę, bo ostatni miesiąc spędziliśmy z dziewczynkami na wsi, z dala od internetu. Dziewczęta rosną i odkrywają coraz to nowe uroki życia.
Gabrysia (postanowiliśmy pozostać przy pełnym brzmieniu imienia) zapowiada się na smukłą, zwiewną modelkę i jak na taką piękność przystało przy okazji pierwszych wiosennych promyków odkryła jak cudowną rzeczą jest solarium
Obrazek

Lubi też wyciągać się przy oknie pokazując wszystkim wokół jaka jest piękna
Obrazek

Dziewczynki bardzo sie ze sobą zaprzyjaźniły, większość codziennych czynności wykonują razem, ostatnio wspólnie odkryły jak potwornie nudna potrafi być ekonomia
Obrazek

Po ciężkiej nauce chętnie wspólnie wypoczywają przed telewizorem
Obrazek

Korzystając z pięknego wiosennego słoneczka dziewczęta wzięły dziś udział w sesji portretowej. Oto rezultat (mały fragment)
Obrazek Obrazek

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Sob kwi 01, 2006 22:52

Jej, panny są niesamowite! Śliczne są te zdjątka na których są razem :D

Może to metoda na moją Tośkę, dokocenie? :lol:

Klara jest prze-cud-na! :)

(tysz miałam psa-Sambę, patrz podpis, odeszła w styczniu)

Sikkorka

Od: Wto lut 14, 2006 23:12

Post » Wto kwi 04, 2006 9:22

jakie pieknosci! Dopiero trafilam na wasz watek.. Bardzo podobne pod wzgledem kolorow do moich Kluski i Hugo. Wymiziaj piekne panienki od nas :D
Obrazek Obrazek Obrazek

zojka

Od: Pon lut 24, 2003 14:19

Post » Wto maja 16, 2006 22:53

No i stało się, Klara już całkowicie pozbierała się po wszystkich infekcjach, katarach i temu podobnych świństwach i przyszedł czas na sterylkę.
Została ona wykonana 11 maja w gabinecie dr Diany TarabułyBardzo dziękuję Myszce.xww za polecenie tak wspaniałego fachowca
Tego samego dnia wieczorem Klara czuła się już całkiem nieźle, a dzień później już chyba nie pamiętała, że cokolwiek się stało. Teraz biega i skacze jak dawniej, bawi się z Gabryśką, stała się chyba nawet troszkę bardziej przymilna :D

A na deser, mała wiosenna sesja balkonowa :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Miłość między dziewczynkami kwitnie, przytulają się prawie zawsze, choćby nóżkami... :lol:

Obrazek

A Gabryśka ostatnio przeszła samą siebie włażąc mojej TŻ do kaptura :lol:

Obrazek

Viridian

Post » Wto maja 16, 2006 23:08

sliczne dziewczeta Wam wyrosly :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro paź 04, 2006 23:50

Dziewczynki mają wreszcie prawdziwy, duży super-mega odbajerzony drapak. Zrobiła nam go oczywiście niezastąpiona Covu :D Mebelek przyjechał do nas już dosyć dawno, ale dziewczynki dopiero teraz wróciły z wakacji i mogły się nim w pełni nacieszyć.

Oto i on (jeszcze bez kotów):
Obrazek

A chwilkę później... :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Drapak jest dokładnie tak porządnie zrobiony jak się spodziewałem. Wykonaniem nie różni się od tych gotowych, dostępnych w sklepach zoologicznych za jakieś chore pieniądze (no może poza tym, że jest obity futerkiem ze wszystkich stron a nie tylko na wierzchu :D)
Dziewczynki są zachwycone, Klara chyba na stałe się tam wprowadza, bo schodzi z drapaka tylko do jedzenia i kuwety. Gabryśka okupuje najwyższą półkę albo śpi wewnątrz rury, na samym dole. Świetną zabawą okazało się również wpadanie do rury głową w dół i zaczepianie się nawzajem przez małą dziurkę na sznurek w środkowej półce.
Pomysł okazał się całkowicie trafiony i jedyne czego mógłbym żałować to że nie sprawiliśmy dziewczynkom tej radochy wcześniej.

I na koniec portrety, których robienie zaczyna wreszcie powoli mi wychodzić :D:

Gabrysia:
Obrazek Obrazek

Klara:
Obrazek

Viridian

Post » Pt paź 06, 2006 23:50

O rany, ale bajer 8O

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob paź 07, 2006 18:33

Viridian pisze:
Gabrysia:
Obrazek Obrazek

Klara:
Obrazek

polecam sie na przyszlosc :D
zaluje tylko ze nie poznalam slicznej niebieskiej i niebieskookiej...

zakochalam sie...
boj sie bo jak bede jeszcze w krakowie to wpadne pomiziac cudenka :D i sie mnie przez tydzien nie pozbedziesz :wink:
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob paź 07, 2006 20:04

covu pisze:polecam sie na przyszlosc :D

zakochalam sie...
boj sie bo jak bede jeszcze w krakowie to wpadne pomiziac cudenka :D i sie mnie przez tydzien nie pozbedziesz :wink:

Serdecznie zapraszam :D I wcale się nie boje :wink:

Viridian

Post » Sob paź 07, 2006 20:13

Viridian pisze:
covu pisze:polecam sie na przyszlosc :D

zakochalam sie...

Serdecznie zapraszam :D I wcale się nie boje :wink:

ty nie wiesz na co sie piszesz... dziewczyny beda mialy mnie dosc :D

wlasnie tak czytam ze dziewczynom sie podoba i ze sie bawia :D
a jak Maciek ci mowil ze lulek sie lbem w dol zwieszal w rurze i zlatywal na sam dol to sie dziwiles :D
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob paź 21, 2006 13:36

Gabrysia ma dzisiaj urodzinki!!! :D

Pierwszy roczek minął szybciutko i z małego kociaczka wyrosła nam śliczna, dorosła (bo cięzko powiedzieć, że duża) panienka. Sama jubilatka chyba też wie, że dziś jest jakiś szczególny dzień, bo od rana jeszcze bardziej namolnie niż zwykle domaga się miziania :D
Gabryśka jest najsłodszym kotem na świecie. Nigdy nie ma dosyć pieszczot i przytulania. Sam nie wiem jak tyle słodyczy mieści się w takim malutkim ciałku :D

A oto jak z mautkiego kociaczka wyrósł malutki duży kot :D:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sto lat Słoneczko!!! :birthday:

Viridian

Post » Sob paź 21, 2006 15:06

Gabrysiu wszystkiego naj :birthday: :dance2: :dance: :balony: :torte: i oczywiście pociechy z Dużych :wink: .

Dopiero po dopisaniu Gabi do Zębatych trafiłam na Wasz wątek, relacje z dokocenia boskie :lol: , dziewczynki po prostu przepiękne. Kiedy oglądam wspólne fotki dziewczynek, to jakbym widziała Azorka z Kiwaczkiem :lol: , też z siebie nie schodzą :lol: . Mizianki dla dziewuszek.
Pozdrawiamy gromadnie :lol: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro lis 22, 2006 22:33

czy Gabrysia jest tonkiem?

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

[poprzednia][następna]