Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Meridiel pisze:Kotka sterylizowana nie była. W sumie Baster i Franka są "tak jakby" dziewczyn, a one mają straszne przed tym opory. Próbuję im jakoś wytłumaczyć, ale argument "Demon jest wykastrowany, a innych kocurów tu nie ma" jest zabijający.
Meridiel pisze:Niestety nie trafiająOla od zawsze miała koty na wsi mieszkając i nigdy nie kastrowała, zawsze były zdrowe. Edyta boi się, że przecież rozgryzą sobie szwy itp., a kołnierzem gdzieś zachaczą i tragedia... Ciężki orzech mam z dziewczynami moimi
Meridiel pisze:Dokładnie nie wiem, z tego co Ola mówiła, to dożywały pięknej starości
Nordstjerna pisze:Meridiel pisze:Dokładnie nie wiem, z tego co Ola mówiła, to dożywały pięknej starości
A mnie ciekawi, w jakim wieku następowała owa "piękna starość"?
Bo koty mogą żyć długo, znacznie dłużej niż się wydaje - tu na forum są przykłady kotów 15-to, 18-to letnich, a niedawno słyszałam opowieść o 20-letniej kotce.
Czy kotki rodzące kilka razy w roku dożywały takiego wieku??
Meridiel pisze:Akurat jeśli chodzi o ich los to się nie martwię. Wszystkie albo zostawały u nich, albo oddawane były komuś. Sama jak mieszkałam na wsi miałam dużo kotów, z tym, że kotki po pierwszym porodzie były sterylizowane.
Monika L pisze:Meridiel pisze:Czym karmicie Wasze koty
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, Wix101 i 141 gości