Kubuś ze schronu w Opolu szczęśliwy u Ascy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 15, 2006 22:06

Dla Kuby, oddanie go do schroniska było tak wielkim szokiem, że nigdy nie zauważyłam by było jakoś specjalnie miziankowy. Do ludzi podchodził bardzo nieśmiało. Jest kotem bardzo zamkniętym w sobie. Tak bardzo mi ciężko powiedzieć coś o nim bliżej bo on nie dał się poznać z żadnej strony. Niestety.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lis 15, 2006 22:16

Widzę, że obie mamy dylemat. Jedno jest pewne, że chcę mu pomóc i jestem na to zdecydowana. Myślę sobie, że jak już byłoby bardzo źle to najwyżej byłby w tym cholernym moim pokoiku a ja szukałabym mu nowego domku. Może już bym troszkę więcej o nim wiedziała i o tym jakiego potrzebuje miejsca na tym świecie. Zresztą już nie wiem sama i mam mętlik w głowie. Wiem, że biedy kociej jest strasznie dużo-malutkim kociakom jest łatwiej znaleźć domek niż kotom dorosłym lub chorym czy kalekim i właśnie ich los jest dla mnie najważniejszy i nimi się najbardziej zawsze przejmuje. Nie jest sztuką wziąć pięknego rudzielca. To co robimy ?

Hanek

Od: Pon sie 21, 2006 14:52

Post » Śro lis 15, 2006 22:20

Kuba do Warszawy do wspaniałego domku.Hanek Cię wymizia i nauczy uśmiechać i wierzyć w ludzi. :dance: :king:

Asca

Od: Pon sie 21, 2006 11:05

Post » Śro lis 15, 2006 22:29

TO NIESAMOWICIE SUPER FANTASTYCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!! :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KUBULKU KOCHANY :lol:

Ale co z Igą? :cry:
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Śro lis 15, 2006 22:38

Hanek pisze:Widzę, że obie mamy dylemat. Jedno jest pewne, że chcę mu pomóc i jestem na to zdecydowana. Myślę sobie, że jak już byłoby bardzo źle to najwyżej byłby w tym cholernym moim pokoiku a ja szukałabym mu nowego domku. Może już bym troszkę więcej o nim wiedziała i o tym jakiego potrzebuje miejsca na tym świecie. Zresztą już nie wiem sama i mam mętlik w głowie. Wiem, że biedy kociej jest strasznie dużo-malutkim kociakom jest łatwiej znaleźć domek niż kotom dorosłym lub chorym czy kalekim i właśnie ich los jest dla mnie najważniejszy i nimi się najbardziej zawsze przejmuje. Nie jest sztuką wziąć pięknego rudzielca. To co robimy ?

Hanek, robimy tak, i tak transportu do Wa-wy nie załatwimy na już. Jutro Pani Kierownik staje na głowie by dowiedzieć się gdzie jest Iga. Jeśli oni ją gdzieś wywieźli spróbujemy ją odebrać by Kuba i Iga znowu byli razem. Wtedy będziemy musieli wszyscy jakimś cudem znaleźć dom im razem, by już nigdy ich nie rozdzielać. W sobotę wraca Baśia z wyjazdu służbowego, może uda się Kubusia u niej umieścić na tymczasie. U Baśi jest problem z jej kotką, ona potwornie przeżywa nowe koty :( Ale jak nie będzie innego wyjścia to tak zrobimy. Niech Kuba u niej moment posiedzi, zobaczymy co będzie. W razie czego kombinujemy transport do Ciebie. Jeśli odzyskamy Igę, to we dwójkę będą mogli siedzieć dalej w schronisku. Jeśli Kuba zostanie bez Igi, będziemy musiały go zabrać, najpierw do Baśi, później ewentualnie do Ciebie.
Ciężko jest coś postanawiać bo nie wiemy dokładnie co w Kubie powoduje tą depresję :(
Obrazek

Boo

Post » Śro lis 15, 2006 22:48

Myślę, że najlepsze wyjście bo najważniejszy jest ON. Jestem gotowa na przyjęcie Kubulka i to jest pewne a Wy szukajcie Igi. Zobaczymy może to wszystko dobrze się skończy. Trzymam strasznie mocno kciuki i bardzo Cię proszę pisz jak najwięcej. Tak na marginesie to troszkę już się cieszyłam na jego przyjazd. Ale jeśli będzie miał do mnie przyjechać to i tak przyjedzie. A rozwiązanie jest naprawdę najlepsze z możliwych w tej sytuacji. Pozdrawiam i myślę.

Hanek

Post » Śro lis 15, 2006 22:51

A ja wszystkich bardzo, bardzo proszę myślcie mocno i ciepło o Idze, żeby się odnalazła, żeby faktycznie się okazało, że oni ją tylko gdzieś oddali.

A później, żeby jedynym zmartwieniem było znalezienie im wspólnego domu!!!

Wiem, że forumowe kciuki potrafią czynić cuda, proszę pomóżcie, bo ja już oczy wypłakałam :(
Obrazek

Boo

Post » Śro lis 15, 2006 22:54

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Hanek

Post » Śro lis 15, 2006 22:57

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za IGUNIĘ i KUBUNIA Aby Byli razem!!!!!!!!!!!!!!!

Asca

Post » Czw lis 16, 2006 7:18

Za Igę i Kubusia całą mocą !
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Czw lis 16, 2006 9:34

Dzień dobry Kubusiu!!!!!!!!!!!!!!!Hop na samą górę :D

Asca

Post » Czw lis 16, 2006 9:42

Nie było mnie jeden dzień a tu tyle się wydarzyło...
Mam nadzieję Boo że sprawa Igusi wyjaśni się szybciutko i nie będą to smutne wiadomośc. Myslę o niej bardzo i trzymam naprawdę super mocne kciuki. Wydaje mi się, choć mogę się mylić ze Kubuś jednak tęskni za Igą. W końcu jak "przyszli" razem do schroniska to wszystko było okey.

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw lis 16, 2006 9:52

Bardzo, bardzo dziękuję :)

Jak tylko będą jakieś wieści, od razu będę pisać!
Obrazek

Boo

Post » Czw lis 16, 2006 11:36

Witam Cię KUBULKU, przez pomyłkę pozdrowiłam Cię na wątku Słomeczki ale wybaczysz mi to z pewnością. A więc jeszcze raz życzę Ci aby Twoi opiekunowie odnaleźli Jgusię i abyście do końca już się nigdy nie rozstali. Całuski i mocne uściski.

Hanek

Post » Czw lis 16, 2006 12:32

Kocia miłość jest piękna.

Kubusiu, najsłodszy kotku, przesyłam ci pozdrowienia od mojego Kubusia.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

[poprzednia][następna]