Pseudohodowle

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 07, 2003 18:23

Hm, zawsze mam ochotę powiedzieć takim żeby sami się pokryli, będzie jeszcze fajniejsza mieszanka :twisted:

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45

Post » Pon kwi 07, 2003 19:25

Estraven pisze:Kinus - usunąłem z postu dane osoby, która zamieściła ogłoszenie i o to samo proszę wszystkich w przypadku cytowania podobnych anonsów.

Powtarzając takie ogłosznie dosłownie - pomagasz mimowolnie w jego rozpowszechnianiu.

Dobrze, zapamietam.

Po prostu mnie pani oburzyla...wiec lekko nie myslalam. Przepraszam. :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon kwi 14, 2003 20:03

odświeżam.
I proszę o wytłumaczenie zasad otrzymywania rodowodu 8)

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon kwi 14, 2003 23:22

zasady wydawania rodowodow nieco roznia sie w dwoch polskich zwiazkach...w shkrp, zeby kocieta otrzymaly rodowody potrzebne sa nastepujace rzeczy:
1) zarejestrowanie hodowli
2)posiadanie rodowodowej kotki w okreslonym wieku, zarejestrowanej na wlasciciela w oddziale zwiazku
3)licencji hodowlanej dla kotki (dwie wystawy z ocenami min. ex.1 )wystawy w wieku pon.10mies. z taka lub wyzsza ocena uprawniaja hodowce do posiadania jednego miotu od niej
4)pokrycie kotki rodowodowym kocurem z licencja
5)zgloszenie miotu w terminie nie pozniejszym niz 8 tyg.
6)oplacenie rodowodow, a czasem takze nie zaleganie np. ze skladkami...
i to w zasadzie wszystko...
w pzf dwa pierwsze punkty sa takie same, 5 i 6 takze, ale koty nie musza miec licencji hodowlanej, ktora jest wymyslem krajow postkomunistycznych i jako taka nie istnieje nigdzie indziej na swiecie... :lol: oprocz tego (a w zasadzie zamiast ) wymagane jest specjalne swiadectwo od lekarza weterynarii, ze kotka zostala przebadana pod katem ew. wad, ktore sa przenoszone genetycznie
i w zasadzie to wszystko (chyba, ze cos pominelam :? )co jest potrzebne do uzyskania przez kocieta rodowodow
dodam jeszcze, ze kotka w obu zwiazkach moze urodzic max. dwa mioty w roku, natomiast pozadane jest, zeby tych miotow bylo najwyzej trzy na dwa lata ...

tonia

Od: Pon wrz 02, 2002 17:38

Post » Śro kwi 16, 2003 18:18

mam pytanie - znacie może "hodowlę" persów w Warszawie na ul.Wiosennej 152??
ObrazekObrazek Obrazek
a teraz serc mam aż pięć...
http://wataha.odiland.com - moja wilcza rodzina - galeria
http://odiland.blogspot.com - mój blog
zycie przynosi cudowne niespodzianki, jesli tylko dasz mu szanse...

odynka

Od: Czw lip 25, 2002 10:43

Post » Śro kwi 16, 2003 18:41

a nazywa sie ona jakos ?? :wink: bo po adresie to raczej trudno...

tonia

Post » Śro kwi 16, 2003 18:53

tonia pisze:a nazywa sie ona jakos ?? :wink: bo po adresie to raczej trudno...

no wiem.... ale nie mam pojęcia jak się nazywa i obawiam się że to pseudo... :evil:
ObrazekObrazek Obrazek
a teraz serc mam aż pięć...
http://wataha.odiland.com - moja wilcza rodzina - galeria
http://odiland.blogspot.com - mój blog
zycie przynosi cudowne niespodzianki, jesli tylko dasz mu szanse...

odynka

Od: Czw lip 25, 2002 10:43

Post » Śro kwi 16, 2003 19:10

tonia pisze:w pzf dwa pierwsze punkty sa takie same, 5 i 6 takze, ale koty nie musza miec licencji hodowlanej, ktora jest wymyslem krajow postkomunistycznych i jako taka nie istnieje nigdzie indziej na swiecie... :lol: oprocz tego (a w zasadzie zamiast ) wymagane jest specjalne swiadectwo od lekarza weterynarii, ze kotka zostala przebadana pod katem ew. wad, ktore sa przenoszone genetycznie
i w zasadzie to wszystko (chyba, ze cos pominelam :? )co jest potrzebne do uzyskania przez kocieta rodowodow
...

tonia alez ty jestes tolerancyjna wysmiewasz sie z SHKRP i jego członkow, pokazujesz przez to jaka osoba jestes na ktora nie ma nazwy w slowniku kulturalnych ludzi......wymysl krajow postkomunistycznych? i dobrze a wiesz dlaczego bo polska mentalnosc jest daleko od zachodu, a te swiadectwo od weta kazdy lepszy mi wypisze za pieniadze i mozna sobie hodowac co sie chce bo tylko ja to bede widziec ani sedzia ani inni hodowcy ani wystawcy nikt. Nie mowie ze PZF jest zly konkurencja jest zawsze zdrowa, ale jesli w ten sposob bedziesz reprezentowac zwiazek do ktorego nalezysz, bardzo mi przykro jesli go tworza takie osoby jak ty.

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Śro kwi 16, 2003 19:28

ja sie nie wysmiewam, Gino, na ktora sa slowa w slowniku ludzi kulturalnych ...ja stwierdzam fakt! ale skoro sami siebie traktujemy jako osoby, ktorym nie sposob wierzyc, to ...przepraszam Cie bardzo, ale mam prawo uwazac to za idiotyzm....nie mozna ludzkiej nieuczciwosci usprawiedliwic, mowiac bo on z bylego prl pochodzi, prosze mu wybaczyc, te oszustwa to sa w nim tak gleboko zakorzenione, ze..on nie chcial nic zlego, to tylko nawyk ...??????? daj spokoj, czego Ty bronisz ?
mowisz, ze swiadectwo zdrowia kota mozesz sobie kupic...to kup ! bo ja np. lubie wiedziec, czy moj kot-kotka jest zdrowy i nie bedzie potem problemow z wadami genetycznymi....
a niedawno (rok temu ) kupilam kotke z shkrp-u jako kotke hodowlana i wystawowa, z renomowanej hodowli polskiej, u ktorej moj vet stwierdzil dwie dyskwalifikujace wady..i wyobraz sobie nie rozmnazam tej kotki, stracilam kupe kasy, ale ja oddalam w dobre rece...dlaczego ? pewnie dlatego, ze na mnie nie ma okreslenia w slowniku ludzi kulturalnych....
dodam jeszcze, ze kotka byla dorosla i z licencja hodowlana po dwoch shkrp-owskich wystawach !
czy moze teraz zrozumialas moje podejscie do tzw. licencji...? smiech na sali !.

tonia

Post » Śro kwi 16, 2003 19:33

acha,
zapomnialam MILA Gino dodac, ze ja swoje koty wystawiam, co nawet kilkakrotnie na tym forum bylo mi pocztane za wade...
moja Tina w dniu 6,04.03 skonczyla championat i zostala pierwsza w polsce championka tej rasy...wiec nie opowiadaj glupstwi nie wylewaj na mnie swego jadu...nie ma sensu i tak mnie nia sprowokujesz!

tonia

Post » Śro kwi 16, 2003 19:42

smiech na sali, przestan szczekac bo jak zawsze robisz zamieszanie, udowodnij to to moze ktos bedzie mial ochote podyskutowac, skoro licencja jest zla a swiadectwo mozna kupic to PZF i SHKRP to dwie pomylki.

Gina

Od: Wto lut 05, 2002 12:30

Post » Śro kwi 16, 2003 19:47

Gino :ryk: rozbawilas mnie do lez...wiec okazuje sie, ze nie o dobro hodowcow Ci chodzi, ale moje jak to ladnie (i kulturalnie ) okreslilas szczekanie ...no coz ? no coments...

tonia

Post » Śro kwi 16, 2003 19:48

Gino, nie wyrażasz się w sposób, który byłby do zaakceptowania :twisted:

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Śro kwi 16, 2003 19:49 pseudochodowle

Strasznie jesteś ,Toniu ,napastliwą osobą, .....czy ktoś z SHKRP zrobił Ci coś złego, że tak napadasz na nich???
Owszem, Twoja kotka była na wystawie, tylko zapomniałaś dodać, że jest to rasa nie uznana przez FIFe, a uznawana przez WCF, dlatego też jest pierwszą Championką w tej rasie....
A jeżeli chodzi o zakup kotki, która okazała się z wadami, to należało to zgłosić hodowcy od którego ją kupiłaś, przedstawić dowody i załatwić sprawę tak jak należy.....bo takie pisanie w tym miejscu o tym ,myślę że nie załatwia tego.
Do Madziasz- napisz do mnie na priv, może będę mogła pomóc...

Ananke

Od: Nie sie 18, 2002 14:13

Post » Śro kwi 16, 2003 19:58

nie jestem, Ananke, nie jestem...tak zrobil mi krzywde ktos z shkrp, o czym wyzej chyba wyraznie napisalam...i nie on jeden , o czym napisalam Ci takze na pw. wiec bardzo Cie prosze, wiem, ze kazda sroczka swoj ogonek chwali, ale jako ze ja powstrzymalam sie chwaleniem swego , mysle, ze i Tobie nie powinno sprawic Ci klopotu...
jeszcze raz pozdrawiam
tonia
p.s.
z w/w hodowca nie dalo sie dojsc do ladu ...a oceny byly chyba nie falszowane...nie powiem kto wtedy byl komisarzem tej wystawy :wink:

tonia

[poprzednia][następna]