Dakota_20 pisze:
Jeśli oto, że pozwoliłam się tym kotkom okocić zamiast przeprowadzać „aborcję” to wybacz, ale tak działam i takie mam zasady.
A co się dzieje z kociętami? Ile ich zdążyło się urodzić?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Dakota_20 pisze:
Jeśli oto, że pozwoliłam się tym kotkom okocić zamiast przeprowadzać „aborcję” to wybacz, ale tak działam i takie mam zasady.
Jana pisze:Dakota_20 pisze:
A co się dzieje z kociętami? Ile ich zdążyło się urodzić?
Dakota_20 pisze:Widzę, że trzeba więcej czasu poświęcić temu tematowi. Jutro napiszę Ci PW co ja o tym sądzę.
A teraz wybacz, ale pójdę spać.[/url]
gosiar pisze:Nikt tu nie mówił o wyłapywaniu i kastrowaniu wszystkich kotów w Warszawie.
Dakota_20 pisze:Sterylizacja kotów z Karowej to tylko początek chcemy wysterylizować koty w całej Warszawie.
gosiar pisze:Ej, chwila, bo to ja zaczęłam akcję z Karową, ze względów czasowych trudno mi w tym wszystkim uczetniczyć teraz. Nikt tu nie mówił o wyłapywaniu i kastrowaniu wszystkich kotów w Warszawie. Na Karowej był naprawdę duży problem; na forum nie było odzewu, jedyną osobą, która zaoferowała mi pomoc w złapaniu kotów, byla Dakota, Dyzia znam, więc ją wciągnęłam w to wszystko, żeby jakoś pomogła. koty, ktore złapałysmy, były bardzo chore, reszta się zaczęła nas bać po pewnym czasie i po kilku złapanych kolegachtrzeba było czekać, aż znowu zaczną być ufniejsze. dlatego tempo jest takie, jakie jest. Poza tym zawsze lepiej pomóc 5 kociakom niż w ogóle, więc chciałam tak nieśmiało przerwać tę nagonkę na Dakotę, bo robi, co może. Jeśli ktoś potrafi lepiej, to niech przyjdzie i jej pomoże, a nie wypisuje na forum różne przykre rzeczy.
Hm?
czakirta pisze:XAgaX - najlepiej nie robić nic, siedzieć z założonymi rękami i najeżdzać na osoby które choć trochę próbują coś zmienić. No fakt, nie popieram wszystkiego co robi Dakota_20, nie podoba mi się to, jak leczy Whiskasa, nie podoba mi się to jak leczy Imbirka, ale przynajmniej próbuje!
Wykastrowała dwa koty, dobra Ok -mało, ale słuchajcie - to AŻ dwa! Pomyślcie ile mniej kociąt urodzi się dzięki temu, że te dwa są już po zabiegu!!!
Dakota_20 rób swoje, ale nie przesadzaj z tą pomocą (tu mam na myśli straszne leczenie Whiskaska) żeby nie zaszkodzić!!!
Pozdrawiam,
A ty XAgaX zamiast pisać o tym co źle robi Dakota, napisz co dobrego zrobiłaś TY!!!!
Blond Tornado pisze:Wybacz czakrita, ale pytanie XAgiX co zrobiła dla kotów jest dowodem ignorancji i nieznajomości realiów forumowych i warszawskich. Dakota prosiła o pomoc- uzyskała co najmniej kilka propozycji Agi co do łapania kotów, uzyskania talonów sterylkowych itd. Może zamiast porywać się sama na tak dużą akcję- powinna połączyć siły z już istniejącymi grupami- w Wawie działa takich kilka- z ogromnymi sukcesami. Razem jest łatwiej i łapać i sterylizować, a także przetrzymywać na leczenie.
Mnóstwo osób prosi o pomoc finansową na forum- dużo łatwiej jest wysłać pieniądze na konto fundacji, czy osoby znanej z działalności dla kotów w danym mieście- kredyt zaufania ostatnio został bardzo nadszarpnięty. Może zamiast osobistego konta- na leczenie Oczka podany zostanie numer konta kliniki, w której przetrzymywany będzie kot?
Blond Tornado pisze:I proszę nie pytaj mnie, co zrobiłam w życiu dla kotów- nie Tobie oceniać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 100 gości