Biała Milka mieszka w Bydgoszczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 06, 2006 3:22

jovanna pisze:Czy wasze kociska tez urzadzaja nocne galopady z poslizgiem, ogonem w palak wygiety i tygrysim skokiem na meble,parapety itp. i spiewy ? Bo Milka latala jak dziki osiol z przytupem slonia po moim pokoju drac sie przy tym jak by ja kto ze skory obdzieral. Niby to miauczenie bylo :roll:
Czy ona sie kiedys oswoi. Wylazi tylko wtedy kiedy pies jest cicho i dzieciaki nie tupia. Jak zrobi sie gwaltowny ruch to juz jej nie ma, siedzi w swojej kryjowce...A ja chce kota lazacego po domu nie tylko w nocy jak spimy ale w ciagu dnia tez. Chce zeby sie swobodnie czula u mnie ...

nocne galopady stada dzikich koni (czyki kot szt 2) to standardzik :) u mnie dochodzą do tego jeszcze wrzaski potępionych i wirujące kłaki wygryzane z zadków :roll:
Poldek jest właśnie taki jak Twoja piękność - kazdy ruch go płoszy. Bardzo cierpiałam, że nie mam kota-nakolannika więc ... dokociłam się przytulaśną Fioną.
Co do konfliktu międzygatunkowego na linii kot-pies, jak tak patrzę na Twoje fotki to powiem Ci w sekrecie, że moje kociambry NIGDY nie były w takiej poufałej bliskości ze sobą jak Twoja Kota z Psiną. Natomiast obydwa spacyfikowały psa dokumentnie (mam bernenczyka, to taki jak ma ezynka w podpisie)
kciukasy za docieranie się Waszego związku :wink:

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Śro lis 08, 2006 1:39

Odcielo mnie na 3 dni o swiata. :?
Przede wszystkim dziekuje LimLim i irmie_g( jej szczegolnie :1luvu: ) za zakup stroikow na aukcji co pozwolilo mi wczoraj uregulowac zobowiazania wobec weta. Dostalam od niego opierdol (kochany czlowiek) za to, ze nie wezwalam go na kolejny zastrzyk zaslaniajac sie brakiem kasy. Powiedzial ze mam sie tym nie przejmowac i jak jest potrzeba smialo dzwonic a zaplacic moge pozniej. Wiec tym razem wisze mu 25zl :lol: co lada dzien ureguluje dzieki aukcji prowadzonej na moja rzecz przez Blond Tornado.
Te 3 dni pokazaly jak panienka sie z nami oswaja. Milka Angie traktuje roznie. Czasem podchodzi ja wachac, otrze sie o sunie, a jak ma dosc Angie namolnosci to ja spierze po pysku i jest spokoj. Wczoraj ksiezniczka mnie zaskoczyla wskoczyla na lozko i sobie spala w moich nogach w czasie gdy Angie spala pod kocykiem a ja czytalam ksiazke.
No i uzarla mnie porzadnie w kciuk. Tak porzadnie ze mam przebity paznokiec bryy bleee yhhh ale do wesela sie zagoi. :lol: Niepotrzebnie pakowalam jej w pysk paluchy to mam za swoje.

A oto fotki bialutkiej na dowod ze mowie prawde ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

jovanna

Od: Czw lut 23, 2006 12:16

Post » Śro lis 08, 2006 1:46

jest piekna!

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro lis 08, 2006 2:09

eeeeeeeeeeh..... zaparło mi dech
piękności :love:

Majszczur

Post » Czw lis 09, 2006 15:58

Hop do gory.
Pisac! Podziwiac ksiezniczke :lol:
Z dnia na dzien Milka jest coraz fajniejsza. ;)
Jutro zostanie caly dzien sama w domu poniewaz wyjezdzamy na światowke do Poznania z nasza sunia. Sugeruje trzymac kciuki :D
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Czw lis 09, 2006 16:31

to sie dopiero odpręży i poczuje jak prawdziwa Hrabina na Włościach...

jak wrócicie, to już wasz fotel nie będzie wasz... :twisted:

kciuki trzymane! :ok:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw lis 09, 2006 17:39

jovanna pisze: (...)
Z dnia na dzien Milka jest coraz fajniejsza. ;)
Jutro zostanie caly dzien sama w domu poniewaz wyjezdzamy na światowke do Poznania z nasza sunia. Sugeruje trzymac kciuki :D

kciuki za sunię zaciśnięte.
a Milkę za jakiś czas zabrać na wystawę kotów domowych.
Ma ślicznotka szanse niemałe 8)
a nie może czuc się mniej arystokratyczna niż psina :wink:

Majszczur

Post » Czw lis 09, 2006 17:51

tylko czy głuchota/niedosłuch nie dyskwalifikuje kota?
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw lis 09, 2006 18:16

Fri pisze:tylko czy głuchota/niedosłuch nie dyskwalifikuje kota?

Z tego co wiem w klasie kotów domowych chyba nie...

Dyskwalifikacja z powodu głuchoty u kotów białych - to tylko koty rasowe.
Eliminacja z hodowli, żeby nie przekazały genów (?)

Przed wystawą trzeba zaszczepić każdego kota najpóźniej miesiąc przed.
I to chyba jedyny wymóg w przypadku kota domowego-mieszańca-bez rodowodu...

Ale tacy, co wystawiali koty nierasowe chyba będą wiedzieć więcej...
Ja tego nie robiłam... :lol:

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Czw lis 09, 2006 23:33

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Kciuki jak najbardziej bardzo mocno zaciśnięte.Życzę zwycięstwa w BIS.

lila2006

Od: Czw paź 19, 2006 0:04

Post » Czw lis 09, 2006 23:35

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Kciuki jak najbardziej bardzo mocno zaciśnięte.Życzę zwycięstwa w BIS.
A Milka będzie miała chatę wolną. Oj będzie się działo. Czy aby nie ma w sąsiedztwie przystojnych kocurków?

lila2006

Od: Czw paź 19, 2006 0:04

Post » Sob lis 11, 2006 10:40

Poszlo nam srednio tylko ocena bdb, Angie nie miala dobrego dnia...ale lokaty to i tak pozbieraly zagraniczne psy.
Kicia na znak wolnosci i protestu ze zostala sama posiusiala szmate od podlogi i zrobila kupke po drzwiami wejsciowymi ale bidula poprostu nie umie otwierac lapka drzwi jak moja poprzednia kotka. A drzwi od lazienki harcujac po domu zablokowala sobie pufka ktora spadla z szafki i byla zbyt waska szpara zeby wejsc. Chociaz dzisiaj rano zebralam kolejna kupke pod drzwiami wejsciowymi. Mam nadzieje ze nie wejdzie jej to w nawyk. :roll: Wynika z tego ze ona zaczyna zwiedzac caly dom w nocy... ogolnie to kot zabawowy bryka jak dzik bawi sie myszka i wszystkim co mozna tracic lapka. Smieszna jest. Budzi mnie w nocy wrzaskiem... :lol:
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Pon lis 13, 2006 21:41

bliskie spotkanie kocio -psie :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Pon lis 13, 2006 21:43

bliskie spotkanie kocio -psie :lol:
zdublowalo sie
Ostatnio edytowano Pon gru 04, 2006 23:07 przez jovanna, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Wto lis 14, 2006 11:54

Znowu wszyscy o nas zapomnieli :cry:
ObrazekObrazek

jovanna

[poprzednia][następna]