Onionek przegral ze ślepym losem ... [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 07, 2006 5:43 Onionek przegral ze ślepym losem ... [']

Wszyscy mnie pocieszają, że to nie okrucieństwo tylko bezmyslność...ale nie wybacze im :evil:

Zastanawialiście sie kiedyś ile zbiegów okoliczności musi się zlożyć , żeby znaleźć kota w potrzebie :roll: Ja jak widzę,że robie rzeczy nieracjonalne, to już wiem jak to się skończy...

Wszystko przez cebulę, którą zapominam kupić od dwóch tygodni :?
Dzisiaj normalny dzień, dojechalam do Okleśnej z zakupami , podjechalam pod brame i ...przypomniala mi sie ta cebula.
I nie wiem co mi strzelilo do glowy, ze muszę się po nią wrócić . A w zasadzie postanowilam ją kupić na miejscu , we wsiowym sklepie 8O .
Zamiast wjechać przez bramę na podwórko zawrócilam i pojechalam autem... 100 m, tyle jest do sklepu :roll:
Cebule kupilam i moje zle przeczucia się skończyly. Przestalam nawet sama sobie ubliżać , że przez te przejechane 100 m będę musiala jechać dalej 1 km , żeby gdzieś nawrócić, bo gabaryty mojego auta wykluczają wykonanie tego manewru na wsiowej drodze.

Ale znalazlam placyk należący do sklepu gdzie przywożą towar, wycofalam, spojrzalam w lusterko żeby nie zahaczyć o schody i 8O

Pierwsza mysl- zwariowalam od tych kotów , każda szmata na chodniku uklada mi sie w kota ...
Bez drugiej myśli wysiadlam z auta i myslalam , że trupem padnę :cry:
Masa blotno-futrzasto-liściowa :cry: , kucnęlam , a to charczy :cry:

Nie wiedzialam czy go auto potrącilo, czy się otrul czy cokolwiek. Zlapalam za futro i z wiszącym cialkiem wparzylam do sklepu, żeby zapytać CZYJ TO KOT :?: :!:

A Pani , że niczyj. Ale go zna, bo leży juz tutaj od mniej więcej DWÓCH tygodni :evil: :evil: :evil:
Nie wiedzialam czy śmiać się , czy plakać, czy paść na miejscu.
Pani dorzucila, ze czasem cos z resztek mu wyrzuca 8O

Wszyscy z kolejki powiedzieli, że tu takiego kota wcześniej nie bylo.
Zaczęlam mówić, że jakby ktoś go szukal, to będzie ... i tu mi Pani przerwala 8O wiem, wiem skąd Pani jest, ten koci dom tu obok
Musialam patrzeć na nia jak na nienormalną bo ludzie z kolejki ruszyli z pomocą...
My wszyscy wiemy, choć Pani tu jest nowa, ale z tego schroniska...ono tu od lat jest...w telewizji nas pokazują...

Cieszyli sie jak dzieci, a ja myslalam, ze zaraz ten sklep stanie się zbiorową mogilą. Zabiję ich tak jak stoją.
JAK TO JEST MOŻLIWE , że cala wieś wie o schronisku dla kotów 100m od sklepu, a pod sklepem kona kot od dwóch tygodni? Albo raczej skonal, bo mam wrażenie, ze to co przynioslam do domu, to kosci , tkanki i pompa która toczy krew :cry: , bo odruchów na ból juz nie ma :cry:

Nie wiem ilu mieszkańców liczy Okleśna, jutro sobie sprawdzę :evil:
Caly dzień ich usprawiedliwiam...odliczylam niemowlęta i niedolężne staruszki, jakiś procent boi się kotów, jakiś brzydzi...rozumiem , że go nie przynieśli :roll: ...nie , nie rozumiem , ale sie staram :evil:
Co najmniej kilka osób przechodzi mi kolo domu do tego cholernego sklepu, mówią dzieńdobry i co? Nikt nie widzial tego kota?

Jakaś nawiedzona wieś ?psychopaci sami ? Nie polaczli faktów, że tu kot a obok schronisko ?
Chcialam ich zapytać, ale tak balam się odpowiedzi, że ucieklam.
A raczej musialam pilnie wyjść, bo pani ze sklepu jeszcze mi dodala, że dobrze , że go biorę, bo my to w domu mamy mozliwość, żeby go uśpić 8O 8O 8O , bo po co ma się wlóczyć :evil:

Nienawidze ich. Nienawidze bardzo.

Kota chcialam nazwać ARO bo tak nazywa się ten koszmarny sklep. Ale zdecydowalam sie na Onion. Bo wszystko przez tą cebulę.

Onion jest w stanie makabrycznym.
Jest pólprzytomny, ale nie reaguje na ból :cry:
Mial 41,4 stopni gorączki , slinotok
ropny wyplyw z oczu i nosa, charczący nierówny oddech, bardzo brzydki charakterystyczny zapach z pyska ... jakieś bakterie beztlenowe :roll:
tylko skąd, bo zęby w porządku
jest skrajnie odwodniony, ma zapadnięte żyly a skóra tak stwardniala , ze z trudem w niego wbilam iglę
lapki cale poklejone od wycierania zaropialych oczu...do tego przyklejone liście, bloto a wnim wylęgarnia pchel

dostal antybiotyk, witaminy, leki przeciwgorączkowe, kroplówki pod skórę
Najgorsze jest to, że jak próbowalam go wziąć w 2 ręce i dotknelam brzucha , który jest nienaturalnie duzy w stosunku do reszty to spod ogonka strzela dziwna cuchnąca piana , jakby spieniona woda :roll:

Pomóżcie co to moze być ? :cry:
Myslalam , że moze jednak coś mu peklo z narządów wewn. jakis krwotok, ale nie ma objawów wstrząsu
albo juz jest za późno na jakiekolwiek odruchy :cry: :cry: :cry:

Nie wiem co by mu moglo pomóc ? Chyba tylko kciuki :cry:
Obiecalam wetowi, ze walczę 2 doby :roll: , i usypiamy :cry:
Nie mialam sumienia :oops: , leżal tam dwa tygodnie i prosil o pomoc.
Musimy spróbować :oops:

Lezy na piętrze w odizolowanym pokoju. wszystko wylozone kocami nasączonymi wirkonem, wszędzie maty pod nogami...mam nadzieję, że to nie jest jakaś koszmarna zaraza. Nawet badań krwi sie nie da zrobić :cry:

Ponizej Onion
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 23, 2007 21:56 przez Biafra, łącznie edytowano 10 razy
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Wto lis 07, 2006 6:57 Re: Okleśna- ludzkie okrucienstwo nie zna granic ...nowy kot

O Jezu...
Biafra, jak można Ci pomóc?
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Wto lis 07, 2006 7:28

o boze biedaczek jak on musi cierpiec :placz: :placz: :placz: trzymamy kciuki za onionka :!: :!: :!:
Obrazek

ewapod

Od: Nie maja 28, 2006 4:56

Post » Wto lis 07, 2006 8:18

Też czasami myślę, co się z ludźmi porobiło! Napisz, co z kotem. Dostał lekarstwa, może mu się uda? :ok:

jupo2

Od: Pt mar 10, 2006 18:31

Post » Wto lis 07, 2006 8:38

:cry: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Wto lis 07, 2006 8:54

:roll:
Ostatnio edytowano Nie wrz 23, 2007 7:57 przez IzaW, łącznie edytowano 1 raz

IzaW

Od: Nie lip 24, 2005 18:29

Post » Wto lis 07, 2006 9:05

Ta znieczulica mnie przeraza :( .
Tak niewiele mieli do zrobienia.
Przejsc kawałek i poinformowac o kocie.

Trzymam kciuki za biedaka :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto lis 07, 2006 9:36

nie jestem w stanie nic powiedzieć :cry: jaki on przeraźliwie biedny :cry:

Biafro, jakiejś pomocy potrzebujesz?

a ci ludzie @#$%&^*^#, scyzoryk sie w kieszeni otwiera.
nie wiem, czy to znieczulica, prostactwo, lenistwo czy po prostu nieskonczona glupota
Obrazek Obrazek Obrazek

anie

Od: Czw sty 19, 2006 19:30

Post » Wto lis 07, 2006 10:19

:( :( :(
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Wto lis 07, 2006 10:22

Bardzo bardzo mi smutno... A ja powiem wam, ze ta wies w pewnym znacznym stopniu obrazuje stosunek ludzi ze wsi do zwierzat - jaki tam weterynarz, jakie leczenie, lezy to lezy, sam zdechnie ( a steryzlizacja czy cos takiego?? dajze pani spokoj). Mnie ostatnio pare razy rece opadly (ale to nie moj watek). Nie ublizajac cywilizowanym i wrazliwym mieszkancom wsi, bo tacy gdzies na pewno sa, tylko ze w mniejszosci.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto lis 07, 2006 10:23

Biafra :(
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto lis 07, 2006 10:29

poprosze numer konta lub info gdzie go szukac
nie mam słow 8O :evil: :cry:

biedna kocinka
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto lis 07, 2006 10:33

Biafra, a wet ma jakieś sugestie?
Napisz czy potrzebujesz czegokolwiek dla niego.
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Wto lis 07, 2006 10:53

nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam o takich ludziach. I poziom agresji mi wzrasta na maksa.

Trzymam mocno kciuki za kota :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I mam nadzieję, że skoro kot przezył tyle czasu w takim stanie, to się z tego wyliże... oby.

Yagutka

Od: Nie paź 01, 2006 17:27

Post » Wto lis 07, 2006 10:57

Wiecie co, nie wiem co napisac...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

[następna]