Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 06, 2006 16:15

DamaKier pisze:Biomill nie ma wersji typowo odkłaczającej, takze na razie od niego odejdę na korzyśc RC i Mastery, później pewnie wrócimy do niego

Biomil Homecat jest odklaczajacy.
Ma sporo odklaczacza, bo nasza Smietanka, ktora ma bardzo wrazliwe jelitka ma po nim zwykle luzniejsze kupki ;)

piegusek

Od: Śro wrz 07, 2005 20:38

Post » Pon lis 06, 2006 18:47

No i wyszperałam coś!
Pamiętam, że sucha karma Brit była tu raczej pozytywnie wspominana.
tylko mam pytanie no, bo jak nie ma konkretnie napisane ile jest % mięsa tylko pisze ile % białka tłuszczu itp. to procent białka jest równy procentowi mięsa?
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Pon lis 06, 2006 18:50

Zuza-Figa pisze:Ale raz usiądne wreszcie pożądnie jak będę miała duża czasu iposzukam czegoś pożądnego i w pożądanej cenie ;)

Ja wiem, że kłopotem samym w sobie jest przekonanie mamy do odpowiednich zakupów dla kota, ja jestem dorosła, mam swoją rodzinę, ale mojej mamy nie przekonałam :( . Dodam tylko, że w Krakvecie nie płacisz za przesyłkę przy zamóweniu pow. 99 zł. Kurirowi dajesz pieniądze w drzwiach i po kłopocie, a jak zamówisz żwirek, karmę i kilka puszek, to sama zobaczysz, że uzbiera się taka sumka.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon lis 06, 2006 19:09

w mruczaczy poznaniacy nie płacą za przesyłkę powyżej 80 zł - szybciej kompletuje się zamówienie :wink:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon lis 06, 2006 21:12

;)
Wybaczcie, że zadaje jeszcz raz to samo pytanie, ale...
tylko mam pytanie no, bo jak nie ma konkretnie napisane ile jest % mięsa tylko pisze ile % białka tłuszczu itp. to procent białka jest równy procentowi mięsa?

Zuza-Figa

Post » Pon lis 06, 2006 21:28

Zuza-Figa pisze:tylko mam pytanie no, bo jak nie ma konkretnie napisane ile jest % mięsa tylko pisze ile % białka tłuszczu itp. to procent białka jest równy procentowi mięsa?

nie jest

a o Bricie opinie były mieszane.

Vixen

Od: Pon sie 28, 2006 21:48

Post » Pon lis 06, 2006 21:49

Acha, dzięki ;)

Zuza-Figa

Post » Pon lis 06, 2006 22:12

Little20 pisze:Co do suchego to jaka karma będzie najlepsza dla kociaka ok 5 m-cy? Kupiłam jej niedawno suchy pokarm, ale nie chce go jeść, może cząsteczki są dla niej za duże (pokarm z drobniejszymi cząstkami bardzo smakował). Chodzi mi o dobrą i zdrową karmę, żaden Whiskas. Co mi poradzicie?

Royal Canin KITTEN 34 będzie odpowiednia, bo dla kotów od 4 miesiaca życia do roku.

Babycat jest dla maluszków :roll:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pon lis 06, 2006 22:24

Karolka pisze:
Little20 pisze:Co do suchego to jaka karma będzie najlepsza dla kociaka ok 5 m-cy? Kupiłam jej niedawno suchy pokarm, ale nie chce go jeść, może cząsteczki są dla niej za duże (pokarm z drobniejszymi cząstkami bardzo smakował). Chodzi mi o dobrą i zdrową karmę, żaden Whiskas. Co mi poradzicie?

Royal Canin KITTEN 34 będzie odpowiednia, bo dla kotów od 4 miesiaca życia do roku.

Babycat jest dla maluszków :roll:

RC Kitten ma malutkie kawałki, Purina One i Mastery też.

Nutro Choice i Acana mają duże. Hills średnio-duże.

Vixen

Post » Pon lis 06, 2006 22:30

I jeszcze a propos Puriny One...
Coś ostatnio nigdzie jej nie widzę! Ani w sklepach zoologicznych (nie tylko mom) ani w internetowych! ;/ Ktoś wie co się dzieje?

Zuza-Figa

Post » Pon lis 06, 2006 22:30

I jeszcze a propos Puriny One...
Coś ostatnio nigdzie jej nie widzę! Ani w sklepach zoologicznych (nie tylko mom) ani w internetowych! ;/ Ktoś wie co się dzieje?

Zuza-Figa

Post » Wto lis 07, 2006 0:21

Zuza-Figa pisze:I jeszcze a propos Puriny One...

ja we Wrocławiu widuję w supermarketach - zarówno w "piotrze i pawle" jak i w "carrefourze".

Vixen

Post » Wto lis 07, 2006 11:15

W supermarketach mogą mieć duże zapasy...
A swoją drogą, czy Purina One rzeczywiście jest taka dobra? Jak polecieć Googlem, to na rozmaitych forach (np. Animalii - czyli sklepu; broń Boże nie koty.pl, bo tam takie rzeczy wypisują, że włos się jeży) wychodzi, że Purina to jednak głównie ProPlan, reszta jest kiepskawa :? I w ogóle cokolwiek pojawia się w supermarketach albo sklepach spożywczych to nie jest najlepsze :roll:

Może nie powinnam się wypowiadać, bo nie sprawdzam na kocie :wink: (Cipiór je wyłącznie leczniczą) - ale net jest ogromny i mnóstwo informacji w nim się plącze, tylko trzeba wytrwale szukać :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto lis 07, 2006 11:48

Purina One ma kolorowe chrupki...jak myślicie- po co oni te chrupki barwią i nadają im kształty? Dla właścicieli, bo przecież nie dla kotów, one i tak to jedzą a nie się przyglądają. Dla mnie kolorowa karma jest dyskwalifikowana przede wszystkim za to, że chce się kogoś oszukać, kogoś czyli mnie i mojego kota. Koniec kropka...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto lis 07, 2006 14:00

Zuza-Figa pisze:;)
Wybaczcie, że zadaje jeszcz raz to samo pytanie, ale...

zawartość białka jest "podbijana procentowo" przez dodawanie do karmy - oprocz mięsa białka pochodzenia roślinnego, np. z soi, a soja jest przez koty kiepsko przyswajalna o ile w ogóle
(natomiast czytałam, że wszystkożerny człowiek białko z mięsa przyswaja w około trzydziesto paru procentach a białko z soi jest dla niego przyswajalne w ponad 40%),
w kawałku mięsa też nie ma samego białka - jest tłuszcz, woda, aminokwasy (tauryna w czerwonym i myszach), pierwiastki potrzebne do normalnego funkcjonowania (krwiotwórcze żelazo), białko stanowi jakiś procent kawałka mięcha plus inne składniki potrzebne w kociej diecie
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

[poprzednia][następna]