Franek i Ryśka. Franio odszedł...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 05, 2006 22:29

Powinnam czytać notatki na psychologię społeczną ale co tam, historii moich futer ciąg dalszy.

Więc będąc na wakacjach u mamy i ojczyma w Madrycie, przeglądałam jak zwykle ogłoszenia adopcyjne- szukała kumpela, a ja coraz bardziej się zastanawiałam czy rzeczywiście nie było by lepiej gdyby Franek miał jakieś towarzystwo... wiedziałam że powiadomienie rodziny nie wchodzi w gre bo dostałabym absolutny zakaz pod karą odcięcia funduszy. Ale zobaczyłam murzyniątka- były takie śliczne, malutkie... i była czarna dziewczynka :D postanowiłam! i stwierdziłam że rodzicom powiem że ją znalazłam pod blokiem (i tak też zrobiłam). Wiedziałam że koszt będzie podobny, bo po Franku i tak połowe mokrego wywalałam bo hrabia nie chciał jeść :) Napisałam do Kasi D. i czekałam, bo mała była do odbioru za miesiąc. Troszkę się przeciągnęło bo nie było transportu, ale w końcu telefon- mała będzie w Gdańsku następnego dnia! Umówiłam się z koleżanką że jedziemy! Pojechałyśmy, dotarłyśmy na miejsce. Była malutka! miałam transporterek ale Kasia1 powiedziała że zimno itd, więc mała za pazuche :) przestała się trzęść i zasnęła :)

Kiedy już weszłam do domku, Franek już czekał. Pokazałam mu jego siostrzyczkę, dotknęli się noskami :) zaniosłam Ryśkę do kuwety, zrobiła dużżżże sioooo. Troszkę zjadła. I pobiegła zostawić w kuwecie numer 2. Zaczęła zaczepiać Franka który przed nią uciekał :twisted: taki duży a dał się sterroryzować takiej gówniarze, i to babie :twisted: malutka spała ze mną, i pięknie mruczała :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon lis 06, 2006 12:09

Super piszesz :D mała faktycznie pięknie mruczy,kiedy miała 4 tygodnie już niesamowicie mruczała i pieszczocha straszna, bardzo się cieszę ,że ma taki cudowny domek pełen ciepła :D Życzę Wam wszyskiego naj :D

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon lis 06, 2006 12:22

mrrrrrrrrrr
uwielbiam takie rozmruczame kotki
nasz Simbo potrafi mruczeć głosno z otwartym pysiem
co najczęściej skutkuje opluciem osoby na której mruczy :lol: ale co tam i tak to lubię

pomysł ze znalezieniem kota pod blokiem :ok:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon lis 06, 2006 12:42

hehe ja jedyny raz kiedy widziałam Franka w amoku ślinowym to: 1 u weta ze stresu, 2 kiedy zlizywał waleriane- cały się oślinił i pół podłogi w łazience :lol:

a mała ażż taka miziasta nie jest, owszem śpi obok zawsze itd ale narazie woli skakać po kołdrze i jeść niż się pomiziać :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Pon lis 06, 2006 19:08

poczekaj trochę to zobaczysz jak się bezpardonowo będzie pchać na kolana i po kołdrę. Wiem coś o tym. wszystkie czarne tak mają :D

nina B.

Od: Czw gru 22, 2005 13:33

Post » Pon lis 06, 2006 21:28

pod kołdrę owszem! już to raz przerobiłam hehe mnie smyrała po nóżkach :lol: aaa no i wszystko załatwione z panią z Gniewu, jutro powinno wszystko przyjść i wtedy wezme małą do weta na przegląd :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto lis 07, 2006 0:49

to dobrze, bo się trochę obawiałam. Ucałuj to kochane pyszczydło od mojej trójki i ode mnie oczywiście.

nina B.

Post » Wto lis 07, 2006 12:31

Hmmm. Albo zaczynam mieć problem, albo to (miejmy nadzieję) tylko przejściowe. Franek jakąś apatię ma od kilku dni, nie przychodzi wogóle do mnie do łóżka, z pójściem do kuwety czeka do nocy, a dziś nad razem mi narobił do wanny. Jak mu co rano dawałam chrupki na odkłaczenie to brał do pysia i fukał a chrupki leciały na drugi koniec kuchni. Z ręki nie chciał, z podłogi owszem. Ostatnio zmieniłam mu karmę, dostaje Acane light bo mu się fałdy na brzuchu porobiły. Ale zawsze dosypuje trochę starej- tj RC Sensible. A wczoraj spał razem z małą. Nie wiem. Poradźcie coś.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto lis 07, 2006 12:38

może to reakcja na nowego kota
czuje się odrzucony itp i ma focha

czarna.wdowa

Post » Wto lis 07, 2006 12:53

ale po prawie dwóch tygodniach? nie wiem :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto lis 07, 2006 12:55

z tym robienie do wanny też przerabiałam. Abi nie zrobi do brudnej kuwety. Więc jak było dużo kotów to po przyjściu do domu zastwałam pełne kuwety i wonnę. Może Franek musi mieć oddzielnie?

nina B.

Post » Wto lis 07, 2006 12:59

do dzisiaj nic podobnego się nie wydarzyło. nie wiem. ja rozumiem od razu, ale po dwóch tygodniach? pozatym. u mnie tak średnio jest miejsce na drugą kuwetę :?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Wto lis 07, 2006 12:59

a może tak profilaktycznie złapać siuśki i pójść z nim do weta

czarna.wdowa

Post » Śro lis 15, 2006 23:01

a więc. młoda mi dziś rozorała nogę jakem że siedziałam nieodziana w spodnie a chciała się wdrapać na kolana. wyglądam jakby mnie rodzice bili :P teraz też mi wlazła na kolana. Franek się nauczył od swojej małej koleżanki kilku trików, a mianowicie: wskakiwanie na biurko, używanie drapaka częściej niż zwykł. Nastąpiła poprawa we wzajemnych stosunkach- czasem razem śpią i Franek przychodzi rano na łóżko. Oprócz tego mała wyżera mu całe suche jeśli nie stawiam na stole miski, czy moge kupić jakieś jedzienie np dla młodych kotów które i jedno i drugie może jeść? czy jednak trzeba dla kociaków dla ryśki i dla kastrata/dietetyczne/jakieśtam dla księciunia?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

Post » Nie lis 19, 2006 21:15

Ehh no i nie wiem co się dzieje :( franek dziś albo kicha albo kaszle, nie cały czas ale odkąd wstał po południu to jakoś co pół godziny może? oczka nosek czysty, już sama nie wiem, mimo że z kasą cienko będe musiała jutro do weta iść tylko nie wiem jak ja go doniose. Czy poczekać jeszcze? no sama już nie wiem.

A Ryśka jak zwykle broi. I powinnam się zwrócić o reklamację do Kasi D. bo mała miała być czarna a znalazłam kilka białych włosów na krzyż na "klacie" :P
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia

rambo_ruda

[poprzednia][następna]