Faktycznie lepiej kupować surowe mięso, bardziej się opłaca itp.
kurczaka kicia nie toleruje, ale nie wiem jak z wołowiną!
Dzisiaj się jeszcze okaże jak kici smakuje Animonda Carny

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Zuza-Figa pisze:I jeszcze jest taka karma Lechat albo Lechnat czy jakoś tak która ma ok.75 % mięsa. Chyba kupie na spróbe! Zna ktoś z was ją?
AgaW pisze:Czemu sucha karma Friskies jest zła, a Purina Cat Chow może być skoro obie mają z tego co wiem taki sam % mięsa w składzie i producent też ten sam?
Mokry Gourmet też tu jest polecany a mieska w nim tyle co kot napłakał.
AgaW pisze:Podpatruję co cu piszecie ale całości nie przeczytałam przyznajęmoże była o tym mowa ale jak nie to zapytam.
Czemu sucha karma Friskies jest zła, a Purina Cat Chow może być skoro obie mają z tego co wiem taki sam % mięsa w składzie i producent też ten sam?
Mokry Gourmet też tu jest polecany a mieska w nim tyle co kot napłakał.
Prawdę mówiąc ja powoli durnieję jeśli chodzi o to co dobre a co nie dla kotów. Swojego karmię RC i Acaną. Plus mięsko. RC wpyla Acanę nie za zbytnio.
Wet powiedział mi że Acana jest złą karmą i zalecałby tylko RC. A Acana w składzie ma więcej mięska niż RC.![]()
Poza tym jak to możliwe że tylko jedna firma produkuje dobre jedzenie dla kotaa reszta ? Co robi?
To tak jakby nam ktoś powiedział że żeby być zdrowym należy jeść tylko szynkę z Morlin. W dodatku ten ktoś co to mówi tą szynką handluje
izaA pisze:Ja nie pamiętam, że ktoś tu polecał Purinę Cat Chow...polecamy Purinę Pro Plan, :
izaA pisze:Odpowiem Ci tak...można kupić parówki za 4 zł za kilogram i za 14 zł kilogram, jeden i drugi produkt nazywamy parówkami, co nie? A jednak zawartość chociażby tłuszczu w takich parówkach ( widać na przykład po ich podgrzaniu) jest istotnie różna...Różnica pomiędzy tym, co wybieramy dla siebie, a tym co serwujemy zwierzakom polega na tym, że Ty wiesz, jak się czujesz po parówkach za 4 zł, a nie wiesz jak czuje się kot - po W czy KK...
izaA pisze:Wracając do marek...dlaczego akurat wymieniłaś szynkę z Morlin?
izaA pisze:... bo znam małą wytwórnię wędlin, bardzo lokalną, do której żadne Morliny się nie umywają...
izaA pisze:Nie znam się aż tak świetnie na tym ile powinno być czego w dobrej karmie...Forum nauczyło mnie czytania etykiet i składu, nauczyło mnie, że o wartości karmy dla kota znaczy m.in. zawartość mięsa (białka).
Ivette pisze:cat chow ma 8% miesa i niekolorowe granulki- a friskies 4% i barwniki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 76 gości