» Czw lis 02, 2006 11:38
Dziękuję za slowa wsparcia
Z moimi zwierzakami chodzę do lecznicy na ul. Centralnej w Krakowie - wiem, że nie kazdy ma o nich dobre zdanie, ale ja mam do nich ogromne zaufanie...nawet teraz, jak znów przywloklam do nich chorego kota, najpierw pól żartem-pól serio dostalam ochrzan za "zbieractwo", ale kitka jest w coraz lepszym stanie i wiem, że to dzięki zabiegom lekarzy zdrowieje w oczach...
Mój Ambi-Purek jest znany już na calym osiedlu..oczywiście przez te majty...no jak zwiewal to od razu bylo widac, że majtach, noo - biale w kropki byly, teraz są czarne, ale i tak wszyscy wiedzą, że są :)
W ogóle jest uroczym kotem. Jest bardzo pieszczotliwy, przymilny....tylko czasmi unosi się za nim taka smużka zapachu, który trudno określić jako mily, a szczególnie wtedy jak zje królikowi siano :roll: - on czyści sobie żolącdek, a ja kupuję dodatkowy zapas pieluch!
A jak wychodzi z nami na spacery! - Ambiś pilnuje psów jak wlasnego, żywego odcinka ogona a przy tym tak niemilośiernie się wydziera, że pozwlamy mu na spacerki po godz. 9 - przy tych calkiem porannych sąsiedzi chcą mnie zjeść :)
Zastrzyki daję sama, przez co Pur okazuje wielkie obrażenie :( W życiu nie widzialam, żeby kot tak sie obrażal...ale też wcale mu się nie dziwię, bo te z B12 sa okropie bolesne, a żadne do przyjemności nie należą, tym bardziej, że kot ma skórę jak podeszwa, i straszliwie ciężko sie w nią wbić :?
Co do cierpliwości, to faktycznie trzeba ją miec, i szczerze..na początku bylo nie najlepiej. Niby robilam dobrą minę, ale jak nie ma się poparcia wsród najbliższych, to ciężko sobie radzić z taką kocią przypadlością. Na szczęście Pur zjednal sobie TZ-cika, a także Mamę i Siostrę (do których jeździ na wakacje), także jest znacznie lepiej....chociaz nie każdy umie poradzic sobie z zalożeniem majtów jednym ruchem...(a ile szkoleń juz przeszli w tej materii)..no ale wyobraźcie sobie kota wierzgającego nogami, z nieczulym ogonem, którym trzeba sobie trafić do dziury w majtakach...
Może zrobię jakieś zdjęcia, to Ambiś się Wam pokaże
Pozdrawiam
Aneta[/code][/list]