Biała Milka mieszka w Bydgoszczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 31, 2006 16:46

Ja to chyba wiecznie nie wyspana bede :(. Milka tak sie darla w nocy jakby ktos jej krzywde robil. Lazi po domu. Tupta tymi lapami, skacze jak maly slon. Yhhhh a w dzien spi niewiniatko boze.
A robi tak bo psa unika i ruchu... Bo zawsze ktos chodzi, cos robi, pies sie kreci a ona plochliwa jest. Mam tylko nadzieje ze pewnego dnia jej przejdzie i zacznie byc kotem nakolankowym bo niestety teraz nie lubi na kolanka... :roll:
I musze na nia naskarzyc. Nasiurala mi na sofe dzis w nocy. :? :evil: Maz sie zezloscil. Ale zmilczal. Podejrzewam ze to wina tego ze poprzednia kotka "uszczesliwiala" nas sikaniem po meblach. I Milka poprostu zwietrzyla stary zapach kociego moczu. Na szczescie jej mocz tak intensywnie nie pachnie i jakos udalo mi sie sprac ten zapaszek.
Teraz ma zakaz tam wchodzenia...
A wczoraj kicia i sunia grzecznie czekaly na moj powrot do domu. O dziwo Angie nie zostawila zadnej niespodzianki a kicia przespala ten caly czas w kartonie na korytarzu, ktory sluzy jej za domek.
Wiec kicia wplywa pozytywnie na psiunie. Troche sie Milce przeprowadzka na korytarz nie podobala, ale po moim powrocie spowrotem wrocila pod szafke w pokoju. :D
ObrazekObrazek

jovanna

Od: Czw lut 23, 2006 12:16

Post » Wto paź 31, 2006 17:41

Witam w Klubie Permanentnie Niewyspanych...

Ty przynajmniej masz białego kota, więc ją widać w ciemnościach, a ja nawet nie wiem, w którą stronę rzucać poduszką... :twisted:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Śro lis 01, 2006 22:14

Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Czw lis 02, 2006 0:55

Czy wasze kociska tez urzadzaja nocne galopady z poslizgiem, ogonem w palak wygiety i tygrysim skokiem na meble,parapety itp. i spiewy ? Bo Milka latala jak dziki osiol z przytupem slonia po moim pokoju drac sie przy tym jak by ja kto ze skory obdzieral. Niby to miauczenie bylo :roll:
Czy ona sie kiedys oswoi. Wylazi tylko wtedy kiedy pies jest cicho i dzieciaki nie tupia. Jak zrobi sie gwaltowny ruch to juz jej nie ma, siedzi w swojej kryjowce...A ja chce kota lazacego po domu nie tylko w nocy jak spimy ale w ciagu dnia tez. Chce zeby sie swobodnie czula u mnie ...
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Czw lis 02, 2006 1:12

po pierwsze kot jest sliczny :)
przyzwyczai sie do tego. Ja takze adoptowalam doroslego kota, najpierw dlugi czas bal sie wszystkiego, pozniej zaczal latac w nocy, spac nie dawal, nastepnie tak sie wycwanil ze drzwi do pokoju nie mozna bylo zamknac bo plakal jakby ktos go ze skory obdzieral, a teraz odpukac spi ze mna w nocy w lozku.
Ostatnio mialam remont, chowal sie, cale dnie spedzal w kryjowce, a pod koniec juz zaczal wychodzic kiedy bylo 3 facetow w domu, co wczesniej w zyciu nie mialo miejsca. Musial go kiedys skrzywdzic jakis mezczyzna, bo strasznie sie ich boi.
A co do kolanek, to jeszcze na nich nie siedzial, w ogole nie przepada jak sie go na rece bierze, wiec nie robie tego.
Widze ze slicznie sie z psem dogadal :)
Pozdrawiam
Obrazek

Beatriceee

Od: Śro lut 01, 2006 14:20

Post » Czw lis 02, 2006 1:21

A tam dogadala. Wcale, to pozory, fotomontaz :twisted: hyhy. Serio, psa kicia toleruje do czasu potem jest phyy wrrr i lanie ;). A Angie za namolnosc sie nalezy :lol: ...Mysle ze kiedys i na psa przestanie reagowac ucieczka. Dzisiaj przeskoczyla przez sunie uciekaja do swojego kata. Normalnie mnie zatkalo jak zobaczylam ten skok. Hyc i piesek przeskoczony. :D Angie oczoplasu dostala a ja stalam zafascynowana ...
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Pt lis 03, 2006 18:33

Kicia zaczyna sie zadomawiac. Pomimo dwoch kuwet sika w jedna. Przedtem sikala we dwie i nie wiem co jej odbilo :roll: Jak jest pusta miska co na ogol ma miejsce w nocy, budzi mnie wrzaskiem zebym dala jej jesc. Miauczy tez kiedy chce byc pomiziana. Komicznie bawi sie myszka-zabawka. :lol: I nawet w dzien wystawia nosek ze swojego katka. Z psem jakos sie dogaduja. Chociaz Milka unika Angie. Mnie juz sie tak nie boi, ale nadal kazdy gwaltowny ruch powoduje odwrot do bezpiecznej kryjowki. I czesto sprawia wrazenie ze slyszy. :roll: 8O. Czy mam to intuicja tlumaczyc i wychwytywaniem najmniejszych drgan ? :roll: hmmm
Odzywajcie sie ludkowie bedzie mi razniej.... :cry:
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Pt lis 03, 2006 19:17

Koty uwielbiają w nocy lub nad ranem bardzo wczesnym :twisted: się bawić. Dlatego na noc obie moje koty zamykam w łazience. Jest jedzonko i woda, jest kuweta i posłanie a czego nie ma ? nie ma ganiania po nocy i budzenia pańci :lol: :lol:
Twoja biała kotka jest przepiękna- te oczy
:roll: jeżeli jest głucha to faktycznie będzie zachowywała się i w dzień i w nocy głośniej niż koty słyszące. Musicie wypracować wspólny złoty środek, na to aby w nocy spać a nie się bawić :)

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Pt lis 03, 2006 22:05

3 rano- jak w zegarku. Najpierw z wyrka zeskakuje Yukon- potem, za jakieś 5 minut Frodek. No i się zaczyna. Ktoś, kto stwierdził, że koty to ciche stworzenia- nigdy nie miał kota. Ja przez 15 minut leżę i mam nadzieję, że im przejdzie. Po czym wstaję i zamykam drzwi do sypialni. Przedtem pryskając je odstraszaczem- żeby przypadkiem nie chciało im się ich otwierać, czy w nie skrobać. Odstraszacz działa jakąś godzinę. Potem w szparze pod drzwami pojawiają się 4 łapy i drzwi zostają wyważone od zewnątrz. Koty idą spać. Na godzinę- bo o 5 Yukon musi wskoczyć na szafkę i zrzucić pudełko z biżuterią. Chyba je przykleje- mam dość zbierania precjozów po ciemku. 6- wstaje David- koty idą spać. Ja zastanawiam się, na jakie prochy powinnam się przestawić, żeby nie budzić się co najmniej 3 razy w ciągu nocy :twisted:
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Post » Pt lis 03, 2006 22:19

jovanna pisze:Kicia zaczyna sie zadomawiac. Pomimo dwoch kuwet sika w jedna. Przedtem sikala we dwie i nie wiem co jej odbilo :roll: Jak jest pusta miska co na ogol ma miejsce w nocy, budzi mnie wrzaskiem zebym dala jej jesc. Miauczy tez kiedy chce byc pomiziana. Komicznie bawi sie myszka-zabawka. :lol: I nawet w dzien wystawia nosek ze swojego katka. Z psem jakos sie dogaduja. Chociaz Milka unika Angie. Mnie juz sie tak nie boi, ale nadal kazdy gwaltowny ruch powoduje odwrot do bezpiecznej kryjowki. I czesto sprawia wrazenie ze slyszy. :roll: 8O. Czy mam to intuicja tlumaczyc i wychwytywaniem najmniejszych drgan ? :roll: hmmm
Odzywajcie sie ludkowie bedzie mi razniej.... :cry:

Jovanna, spróbuj może napełniać jej miskę o stałej porze, wówczas nie będzie robiła alarmu w nocy, no chyba, że postanowisz napełniać o 3 rano... :twisted: Ewentualnie zostawiać napełnioną przed pójściem spać, to zależy jaki masz system karmienia. No i nie reaguj na histerię na widok pustej miski, bo wypracujesz sobie model - "wstaję i napełniam".
To, że robi do jednej kuwety, to chyba dobrze, prawda? Widocznie już wybrała. :)
Jeśli głuche koty reagują analogicznie do głuchych ludzi, to tak jak pisała ezynka, kot może być bardziej głośny. I często może sprawiać wrażenie słyszącego - odbiera drgania podłoża, ale także bardziej "panoramicznie" widzi niż człowiek, może dojrzeć ruch znajdujący się według nas poza polem jej widzenia. Ponadto to jest kicia, o której nie wszystko wiesz, może ma przykre doświadczenia, może ruch kojarzy jej się z późniejszym uderzeniem lub inną doznaną przykrością? Tego nie będziesz już wiedzieć. Ona wymaga po prostu dużo cierpliwości. I tego Ci życzę. :D
P.S.
Moje koty też hałasują w nocy, zdarzają mi się puste, nieprzespane noce w akompaniamencie toczonych brzęczących myszek, gonitw i syczeń... :wink: Wydaje mi się, że zdecydowana większośc nocy tak wygląda, tylko przyzwyczaiłam się i nie słyszę już nocnego rumoru co noc. I tego też Ci życzę. :D
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Pt lis 03, 2006 23:37

Jejku ja nawet nie wiedziałam jakiego mam dobrego kota... :lol:
Moja Chrupcia jak tylko zobaczy, że kładę sie do łóżka natychmiast przychodzi układa się ( w zależności od pory roku i temperatury w pokoju) albo na mnie na kołdrze, albo pod kołdrą i śpi do samego rana , nawet do godziny 8.00. Jak idę rano dopracy to muszę ją nawet przekładać na fotel żeby pościelić łóżko.

lila2006

Od: Czw paź 19, 2006 0:04

Post » Sob lis 04, 2006 10:49

lila2006 pisze:Jejku ja nawet nie wiedziałam jakiego mam dobrego kota... :lol:
Moja Chrupcia jak tylko zobaczy, że kładę sie do łóżka natychmiast przychodzi układa się ( w zależności od pory roku i temperatury w pokoju) albo na mnie na kołdrze, albo pod kołdrą i śpi do samego rana , nawet do godziny 8.00. Jak idę rano dopracy to muszę ją nawet przekładać na fotel żeby pościelić łóżko.

To z pewnością większość forumowiczów Ci zazdrości takiego kota- ja Ci zazdroszczę :lol:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Nie lis 05, 2006 1:10

Czas na fotki :lol:
Milka coraz czesciej wylazi z kąta. I tak sie kot integruje z domem :P Sjesta powatrobkowa :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja sobie klikam a kicia obok na krzeselku spi dokladnie tak jak na ostatniej fotece ;)
ObrazekObrazek

jovanna

Post » Nie lis 05, 2006 3:01

No piękna Ci ona. Z dnia na dzień ładniejsza :D 8O
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Post » Nie lis 05, 2006 3:17

Cudeńko :)

Funia