Domy tymczasowe lub...-Furciaczku, dziękuję

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 29, 2006 21:32

Zielone ! bez oszukiwania :-)
Obrazek

modliszqa

Od: Pon paź 16, 2006 18:50

Post » Nie paź 29, 2006 21:34

W Warszawie jestem od 6 listopada poniedziałek, ale nie wiem dokładnie kiedy mnie wypuszczą z firmy. Najpóźniej w piątek choć mam nadzieję , że wróce wcześniej.

Medira

Od: Pt lut 25, 2005 19:00

Post » Nie paź 29, 2006 21:42

Medira pisze:Zgierz to z drugiej strony mojej trasy :? A czy ktoś może je podwieśc, tak do połowy Łódź -Piotrków Tr. ?

Beato ,świerzbem nie ma co się przejmować. Zazwyczaj jest tylko w uszach. Mialam wiele razy, inni tez i jeszcze ani ja ,ani inny kot się nie zaraził.
Baa ostatnio dkryłam , że mój Emir ma od roku bo nie wyleczyłam dokładnie na początku. A ja myślałam , że persy to mają takie brudne uszy :oops:

Ta Zosia naprawdę ma takie boskie zielone oczy :P ,czy tylko tak wyszło na zdjęciach cudo ?

w okolicach Łodzi, Piotrków itp - nie ma problemu, ubłagam, Maćka, na kolanach i podwiezie, a jak nie ubłagam to uprszę kogoś innego. Do Wrocławia planujesz podróż na kiedy? Na 11-tego?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie paź 29, 2006 21:45

powiedzcie czy jak bede kota trzymac w osobnym pokoju to wystarczy, ze po wyjsciu umyje rece zanim pojde do dziecka? bo moj facet twierdzi ze bede musiala sie cala przebrac :?:
napiszcie jak mozna sie tym swierzbem zarazic.
i jeszcze jedno mnie martwi: maly ma ciagle kolki i przez to jest strasznie absorbujacy, wiec moze byc taki dzien ze nie bede mogla poswiecic kotu za duzo czasu i bedzie musial troche posiedziec w samotnosci :(

BeataC

Od: Czw lip 20, 2006 13:57

Post » Nie paź 29, 2006 21:54

Magija, piszemy w tym samym czasie. Nie wiem dokładnie kiedy będę wracać. Będę dzwonić lub pisać , jak tylko wywiem sie na miejscu.
A Ty się zastanów , jak będzie wygodniej. Czy z Warszawy, czy w okolicach Piotrkowa.

Beata, świerzb to jedna z chorob mniej absorbujących. Wystarczy raz dziennie wyczyścic uszy i zakoplić dwa razy dziennie.
Jak umyjesz ręcce to nikt nie powinien się zarazić. Zresztą jeżeli macie takie możliwości mozna już teraz zapodać stronhold i zabije robale. Później tylko czyszczenie.

Medira

Post » Nie paź 29, 2006 22:02

Medira pisze:Magija, piszemy w tym samym czasie. Nie wiem dokładnie kiedy będę wracać. Będę dzwonić lub pisać , jak tylko wywiem sie na miejscu.
A Ty się zastanów , jak będzie wygodniej. Czy z Warszawy, czy w okolicach Piotrkowa.

Beata, świerzb to jedna z chorob mniej absorbujących. Wystarczy raz dziennie wyczyścic uszy i zakoplić dwa razy dziennie.
Jak umyjesz ręcce to nikt nie powinien się zarazić. Zresztą jeżeli macie takie możliwości mozna już teraz zapodać stronhold i zabije robale. Później tylko czyszczenie.

Mediro, mi wygodniej z Piotrkowa, tylko tak jak pisałam - muszę wiedziec wcześniej trzy dni, zebym mogła powiadomoć osobę "koordynującą" z Wrocławia. Troszke się wstydzę, ale zapytam - upchnełabyś jeszcze trzy jamniki? :oops:

Beato, jest tak jak pisze Medira, ale nie ręczę, ze z kota nie "wyjdzie" coś jeszcze, niejednokrotnie tak jest, więc pisze lojalnie, jeśli chccesz zadzwonię do Ciebie?
Obrazek

Magija

Post » Nie paź 29, 2006 22:03

BeataC pisze:powiedzcie czy jak bede kota trzymac w osobnym pokoju to wystarczy, ze po wyjsciu umyje rece zanim pojde do dziecka? bo moj facet twierdzi ze bede musiala sie cala przebrac :?:
napiszcie jak mozna sie tym swierzbem zarazic.
i jeszcze jedno mnie martwi: maly ma ciagle kolki i przez to jest strasznie absorbujacy, wiec moze byc taki dzien ze nie bede mogla poswiecic kotu za duzo czasu i bedzie musial troche posiedziec w samotnosci :(

Chciałabym Cię uspokoić... nie bój się tak tego świerzba. Świerzb koci to co innego niż ludzki. Nie powinnaś się tym zarazić. Koty, z którymi miałam przez całe życie do czynienia miały świerzb :roll: Świerzb siedział tylko w uszach, ale jeden kot miał całą głowę w nim, bo nie leczony tak się rozprzestrzenił. Przytulałam tego kota, całowałam, przytykałam te świerzby do siebie i nic na mnie nie przeskoczyło :wink:

Dwa koty tego świerzbu pozbawiłam lecząc uszy oridermylem - czyszcząc codziennie i zakraplając maść raz na dzien do ucha. Wtedy często miałam całe ręce w tej wydzielinie z uszu, czasem zdarzyło mi się że kawałek gdzieś na mnie upadł i nic mi sie nie stało :) Ręce zawsze po tym zabiegu myłam, ale nigdy się nie przebierałam. Nie masz co siać paniki. Rozumiem, że boisz się o własne dziecko, ale uważam ze nic nie powinno mu sie stać, gdy umyjesz ręce. Poza tym chyba nikt Ci nie każe kotu czyscić uszu :roll: Jeśli będziesz głaskać kota ze świerzbem w uszach to tym bardziej nic sie nie stanie, bo swierzb jest głęboko i się z ucha nie wysypuje ani nie wyskakuje :lol: To nie pchły 8)
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Nie paź 29, 2006 22:11

Magija pisze:Mediro, mi wygodniej z Piotrkowa, tylko tak jak pisałam - muszę wiedziec wcześniej trzy dni, zebym mogła powiadomoć osobę "koordynującą" z Wrocławia. Troszke się wstydzę, ale zapytam - upchnełabyś jeszcze trzy jamniki? :oops:

:lol: upchniemy
Jak to sa szorstkowłose jemniki to mogę je nawet porwać :wink: Mialam kiedyś takie i uwielbiam :oops:

Medira

Post » Nie paź 29, 2006 22:11

dubel

Medira

Post » Nie paź 29, 2006 22:56

Medira pisze:
Magija pisze:Mediro, mi wygodniej z Piotrkowa, tylko tak jak pisałam - muszę wiedziec wcześniej trzy dni, zebym mogła powiadomoć osobę "koordynującą" z Wrocławia. Troszke się wstydzę, ale zapytam - upchnełabyś jeszcze trzy jamniki? :oops:

:lol: upchniemy
Jak to sa szorstkowłose jemniki to mogę je nawet porwać :wink: Mialam kiedyś takie i uwielbiam :oops:

te są gładkowłose, ale wiem z jednego źródła we Wrocławiu, ze trzy szorstkowłose rózniez czekają, aż ktoś je porwie - chcesz kontakt? :wink:
Obrazek

Magija

Post » Nie paź 29, 2006 23:04

Do moich 6+2 kotów i kawalerki, to jeszcze tylko jamników potrzeba :wink: Dziękuję, na razie się wstrzymam.

Medira

Post » Pon paź 30, 2006 1:15

Z informacji, które znalazłem w necie wynika, że kocim świerzbem nie mogą zarazić się ludzie. Polecam zwłaszcza lekturę tej strony: http://leksykot.top.hell.pl/koty/zdrowie/dom/swierzbowiec.shtml :)

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pon paź 30, 2006 16:49

dziewczyny przekonalyscie mnie :!: wstyd mi ze tak spanikowalam :oops:

Teraz jeszcze kwestia ktore koty do mnie przyjada. Magiju proponowalas Kubusia i Zosie, ale pisalas tez ze Kubus trzyma z Buraskiem, wiec moze ich na razie nie rozdzielac(?). koniecznie chce wziac 2 koty, bo beda sie mogly wspierac w nowym miejscu.
Druga sprawa to transport-dasz rade dowiezc je do Pily, tak jak wczesniej rozmawialysmy :?: najlepiej gdyby to byl piatek, sobota lub niedziela bo wtedy latwiej nam zalatwic samochod

BeataC

Od: Czw lip 20, 2006 13:57

Post » Pon paź 30, 2006 21:44

Miałam dzisiaj tel. z firmy , że mam zjawić sie w Warszawie 02.11. Mieli to jeszcze potwierdzić dzisiaj telefonem. Nie doczekalam sie. Zadzwonię jutro.
Co najgorsze dowiedziałam się , ze nie kupili jeszcze dla mnie auta.
Wracając również pociągiem nie wezmę ze soba za dużo :roll:
Nic, poczekajmy do jutra. Mam nadzieję , że ten 6.11 jednak przejdzie i w ciągu tygodnia kupią to auto.

Medira

Post » Pon paź 30, 2006 21:46

Dziewczyny, poprawcie mnie jeśli się mylę. Dwa koty mają domki we Worcławiu i szukamy teraz tylko transportu i dwa moją domek u BeatyC i też tylko transportu brakuje nam do pełni szcześcia?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]