Romek cz.1- zamykamy ten wątek, zapraszamy do drugiego...:o)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 18, 2006 10:29

:dance: :dance2: :dance:
Gina,
Ariel & AKSAmitka a Iwan & Lion... [*]

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=50579

Gina S.

Od: Śro lis 09, 2005 18:21

Post » Pon wrz 18, 2006 15:36

Gratulacje :D
No i TŻ-ta pogłaszcz...

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon wrz 18, 2006 18:09

No, to pierwsze własne macie już 8)
Gratulacje

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt wrz 22, 2006 9:18

Romek właśnie zgubił wąsy 8O Wystają mu tylko takie końcóweczki po bokach :D Wyglada zabójczo ;)

czy ktoś wie, dlaczego tak się może dziać?

Porcja zdjęć ;)

To moje ulubione miejsce zabaw ;) :
Obrazek

A takie mam wieeeelkie oczy:

Obrazek

Ogólnie zdjęcia sa kiepskiej jakości, bo tylko palmtopem robione. Nie zdążyłam się jeszcze dorobić cyfrówki

I jak zwykle jedno pytanie: jak oduczyć tego małego gryzaka gryzienia nas po wszystkim co się rusza i co się nie rusza ;) Zwłaszcza po moich rękach, bo gryzie strasznie mocno...

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Wto paź 10, 2006 9:26

JEstesmy z powrotem ;o)
Mauch (a właściwie to juz nei taki maluch, jest na długość mojego przedramienia ;)) jest całkowicie zdrowy, bryka i skacze. Rośnie mały łobuziak - tylko dzisejszej nocy zdążył przedziurawić materac, na którym spi mój brat, wejść do poszewki z kołdrą (dobrze, ze akurat mój tZ to zobaczył, bo kot jak nic udusiłby się wleźć potrafi, wyjść juz niekoniecznie ;)), powrzucać 5 piłeczek pod segmenty wszelakie, a rano zwiedzieć szufladę, którą otworzyłam na sekunde, tylko po to żeby wziąć worek śniadaniowy. Ozcywiście z tej szuflady jakoś przeszedł sobie do drugiej ;) Gryzienie bynajmniej mu nie przeszło, mam całe ręce podrapane i pogryzione. Zadna metoda na niego nie działa - można sobie krzyczeć (przerywa dokładnie na ten czas, jak ktoś mówi ;), można go przytrzymywać (nawet w trakcie próbuje gryźć), nawet za kark można go trzymać ;)Zaraz po puszczeniu znowu gryzie ;) Diablę wcielone :D

Dzisiaj idziemy na pierwsze szczepienie (zastanawiam się - trójką czy czwórką), i tak go poogladałam przy okazji, czy niczego innego nie widać. Okazało się że Romek ma całkowicie pozbawiony sierść palec na tylnej łapce... nie wygląda to na jakąś zmianę chorobową (skóra jest bardzo ładna, różowa, żadnych przbarwień), ale wcześniej na pewno tego nie miał (jeszcze 3 dni temu jak mu obcinałam pazurki to tego nie miał. Co to może być?
Pierwsze co mi przyszło do głowy to grzybica (to sprawdzimy dzisiaj u weta), ale może jakieś inne powody tez mogą być? Miał coś takiego kiedyć na mordce (ale po kilku dniach samo sierścia zarosło i do tej pory nie odnowiło się). Nie mam pojecia co jest grane. Macie jakieś pomysły? 8O

kothka

Post » Pon paź 16, 2006 9:38

W weekend Romek miał okazję spotkać sięze swoją starszą ciotką ;) Odebrał kilka lekcji dobrego wychowania i pierwszy efekt już jest :D Cała noc dzisiaj przespał bez podgryzania mnie ;) W ciotce chyba obudziły się instynkty macierzyńskie: próbowała małego przenosić za kark, wylizywała mu futro, pozwalała się ssać (tylko akurat małego zawzse zabierałam, bo się bałam o rezydentkę)

Przy okazji sprawdziłam ile waży: 1,1 kg :651: 2 miesięczny kot :044: Ciekawe co z niego wyrosnie...

I porcja zdjęć:

Tu pokazałem swoją prawdziwą naturę ;)
Obrazek

A tu widać jaki mam ładny kolor :D i jaki ogon dłuuugi ;)
Obrazek

Romek zamyślony:
Obrazek

Romek z ciotką ;) - 2 letnią rezydentką moich rodziców:
Obrazek

Mycie:
Obrazek

Romek gryzący ;)
Obrazek

kothka

Post » Pon paź 16, 2006 9:44

Romuś jest przecudny :1luvu: . Z taką wagą będziesz miała w przyszłości 10 kilowego kota ;-) . Strasznie jest futrzasty, trafiłaś rasowca jak nic :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie paź 22, 2006 13:00

Coś ślicznego taki długowłosy kot i za darmo, zupełnie jak Lili :1luvu:

Zagadka

Od: Wto kwi 25, 2006 17:21

Post » Pon paź 23, 2006 9:58

Prawie jak miaukun ;) dzisiaj wersja na spiąco - dowód na to, że i Romek potrafi być grzeczny ;)

Taki jestem dłuuuugi: Obrazek

A tak najbardziej lubię spać: Obrazek

A czasem tak: Obrazek

Ogólnie to wczoraj przespał prawie cały dzień 8O Aż dziwne
Wreszcie miałam chwilę czasu to kot został wyczesany (baaardzo to lubi ;) wyrywał się jak tylko można było) i obcięłam mu pazury (tu akurat nie protestuje, chyba wie, ze to nic nie da)

kothka

Post » Śro paź 25, 2006 7:32

Jak tam mój ulubieniec Romuś? Chłopak się z niego robi że hej :lol: .
Wymiziaj go ode mnie, chociaż najchętniej zrobiłabym to własnoręcznie :wink: .

P.S. Wszystkiego najlepszego Kothko :birthday: :balony: . Zdrówka i masy pieniążków :wink: .
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro paź 25, 2006 8:52

Dziekuję :)

A Romek dzisiaj przeszedł samego siebie ;) Najpierw zwalił kwiatka a parapetu (ciekawe jak, skoro na parapet jescze wchodzić nie umie 8O ), pozniej zaczął się na mnie rzucać z zębami, tak że mam trzy rany cięto kłute na rękach i nogach. Pierwszy raz udało mu się pogyźć mnie do krwi :evil: W ramach prezentu urodzinowego najpewniej ;)

Z mizaniem romka jest mały problem - nie znosi tego :twisted: Ale specjalnie dla ciebie go przytrzymam i wymiziam :D A jak będziesz kiedyś we Wrocławiu to zapraszam na osobiste mizianie Romka :)

kothka

Post » Śro paź 25, 2006 10:07

:1luvu: rany kothka piękny ten twój Romuś :1luvu:
nie zmieniaj imienia ja też mam żółwia który nazywa się Tupik mimo iż jest kobietą :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro paź 25, 2006 10:17

czarna.wdowa pisze::1luvu: rany kothka piękny ten twój Romuś :1luvu:
nie zmieniaj imienia ja też mam żółwia który nazywa się Tupik mimo iż jest kobietą :wink:

Romek już nie jest kobietą :twisted: To była mała pomyłka, jak go znaleźliśmy był tak mały, ze nikt nie potrafił okreslić jego płci. Najpierw wszystkim wydawało się, że to facet, później jakiś czas wyglądał jakby miał być kobietą, ale teraz wyraźnie widać że to facet - jakieś kuleczki mu sie z tyłu pojawiają ;) Tak więc Romuś zostaje Romusiem. A piękny jest, nieskromnie się zgodzę :twisted:

kothka

Post » Śro paź 25, 2006 10:48

nie doczytałam że Romuś jest znowu mężczyzną :oops:
swoją drogą taki jest śliczny że nawet jako zmienny transwestyta byłby uroczą jednostką :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Śro paź 25, 2006 11:39

Piękny jesteś Romuś. A rozrabiaka z ciebie nie zły. Aż boje się czytać co wymyślisz, aby Hakerowi nie podpowiedzać. Pysia do tej pory ( a ma już 16 miesięcy) w zabawie delikatnie podgryza rękę, a Haker z upodobaniem i bez umiaru i delikatności gryzie nogi, ręce i wszystko co nie ucieknie. :lol:.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

[poprzednia][następna]