FFA-schronisko kat-------wolontariat str 19 nabor

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 23, 2006 14:19

Rozporzadzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn 23 czerwca 2004r. w srawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schroniska dla zwięrząt

Nie powiedziałabym ,zeby było bardzo szczegółowe 8)
Co znajde bede wklejac w tym poscie , moze cos się przyda
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pon paź 23, 2006 18:59

Pini ponoć dzisiaj miało być spotkanie... Opowiadaj!!! 8)

Snickers

Od: Śro lip 26, 2006 13:29

Post » Pon paź 23, 2006 20:50 kot

spotkanie odbylo sie w dosc goracej atmosferze
Pan naczelnik, ja i Iwona 35 pracownicy schroniska ,pan weterynarz i dziennikarka gazety wyborczej wraz z fotografem.
zaczelo sie 8.20 skonczylo o 11.30
dyskutowalismy niestety jak to z urzednikami na tematy poboczne i ciezko bylo wrocic do meritum.
poczatkowo nie chcieli rozmawiac w obecnosci GW,jakoby ze sprawa nabierze niepotrzebnego rozglosu. 8O
zostaly ujawnione zaniedbania jak brak ewidencji kotow, koty sa opisywane jak kot czarny i tyle , nie ma ewidencji leczenia kotow , wedlug pana weterynarza nie mozna kotom zalozyc obrozek z numerkami bo koty sie beda wylizywac.
koty po sterylizacji sa przenoszone na kociarnie tzn woliere i tam po uplywie blizej nie okreslonego czasu woliera jest otwierana i koty sa wypuszczane na okoliczne łąki, gdzie musza radzic sobie same.
ja tutaj pisze tylko to co bylo mowione , a jak wszyscy doskonale wiedza do prawdziwej sytuacji ma sie to nijak.
nasza fundacja ma za zadanie sporzadzenie projektu proponowanych zmian, ktotre bede dyskutowane z panem naczelnikiem.
na ta chwile padla propozycja adaptacji wentylatorni na izolatke dla kotow .
nasza fundacja zaofiarowala pomoc w prowadzeniu i administrowaniu strona internetowa schroniska, gdzie maja sie znalezc zdjecia i opisy wszytskich kotow i psow .
przygotowujemy projekty wedlug nas niezbednych zmian i dlatego zapraszamy osoby chodzace do katowickiego schroniska i wyciagajace koty do przesylania swoich propozycji na moje PW

bedziemy pisac pismo do konca tygodnia.
Poniewaz Pan wetrynarz utracil swieze spojrzenie na schronisko, proponujemy powolac 2 niezaleznych weterynarzy , ktorzy wraz z nami stana do rozmow jak zmiec , ulepszyc schronisko.
poruszana byla tez kwestia godzin otwarcia schroniska i otwarcia w niedziele , problem akcji z Um propagujacych zabieranie zwierzat ze schronisk , ochrony danych osobowych osob wyadoptowujacych zwierze ze schroniska, kwestia euatanazji.
pan weterynarz na samym pocztaku spotkania udwadnial nam wszytkim przepytujac nas z wyksztalcenia , ze nie jestesmy w stanie zrozumiec ze koci katar jest chroba zakazna i grozna dla ludzi oraz ze nie moze z nami rozmawiac na poziomie bo mamy problem z percepcja.

spotkanie cos wnioslo ale bardzo niewiele, wiecej bylo bicia piany przez pana naczelnika i weta.
Pan naczelnik ubolewal ,ze Katowice maja schronisko, bo gdyby nie mialy to nie byloby problemu kotow.
kolejnym argumentem Pana naczelnika bylo, ze inne schroniska nie maja kociarni.
Tym ludziom podobnie jak prowadzacej schronisko firmie nie zalezy na zwierzeciu zupelnie.
pan naczelnik jeszcze zlecil nam obdzwonienie innych schronisk w POlsce i spisania ich godzin otwarcia, oraz ma ochote jechac do tarnowskich gor zobaczyc kociarnie i do bydgoszczy.
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 21:39 przez pini1, łącznie edytowano 1 raz

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pon paź 23, 2006 21:06 Re: kot

pini1 pisze:pan weterynarz na samym pocztaku spotkania udwodnial nam wszytkim przepytujac nas z wyksztalcenia , ze nie jestesmy w stanie zrozumiec ze koci katra jest chrooba zakazna i grozna dla ludzi oraz ze nie moze z nami rozmawiac na poziomie bo mamy problem z percepcja.

8O 8O 8O
Ciekawa jestem, gdzie pan weterynarz otrzymał swój dyplom ukończenia studiów. Bo według mnie to tylko na bazarze... Chyba dlatego nie może z Wami na poziomie rozmawiać :roll:
A i pewnie kocim katarem się zaraził i ma problemy z percepcją. :wink:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 23, 2006 21:09 KOT

:D :D :D

pini1

Post » Pon paź 23, 2006 21:55

godziny otwarcia? prosze bardzo, we Wroclawiu z reguly w dzien tygodnia do 16-17 mozna odebrac zwierzaka, w weekendy do 14-15, z reguly ktos tam jest i wydaja psy i koty

pini, jakby tu byla ikonka bijaca poklony to bym ci ja tu wkleila, jestes moim idolem, za sile przebicia, rozsadek i opanowanie ktorego mi czasem brak, poprosze na spotkanie przygotowac mi swoje zdjecie w ramce z autografem, powiesze sobie nad monitorem "ku poprzepieniu serc"

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon paź 23, 2006 22:31 Re: kot

pini1 pisze:pan naczelnik jeszcze zlecil nam obdzwonienie innych schronisk w POlsce i spisania ich godzin otwarcia, oraz ma ochote jechac do tarnowskich gor zobaczyc kociarnie i do bydgoszczy.

No i dobrze, niech tam jedzie i nigdy nie wraca!!! :roll: :evil:

Snickers

Od: Śro lip 26, 2006 13:29

Post » Pon paź 23, 2006 22:42

Oby sie udalo.
Nie znalazlam mojego pisma w sprawie sterylizacji do urzedu.
Pamietam, ze adresatem byla kobieta

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto paź 24, 2006 0:16

Dziewczyny,
pewnie, że oczekiwania były większe... ale pierwsze koty za płoty :wink:
to, że doszło do takiego spotkania to już duży sukces
na pewno będą następne, może z lepszym skutkiem, wierzę w to
jako wieloletni urzędnik :wink: mogę dać jedną radę - "nękać" Urząd, umawiać się na spotkania, naciskać, proponować rozwiązania, działać przez "umęczenie" -tj. pojawiać sie z dosyć dużą czestotliwością, nie odpuszczać...
może zainteresujecie się członkami Komisji ds. Ochrony Środowiska Rady Miejskiej - (czy też innej, która ma w swoich kompetencjach takie sprawy jak schronisko) jak znajdziecie chwilę czasu można wybrać się na dyżur do takiego radnego, członka takiej Komisji i zapytać jak mógłby pomóc, może zaproponować jakiś projekt uchwały rady miasta w sprawie schroniska... za trzy tygodnie są wybory samorządowe, wielu dotychczasowych radnych na pewno kandyduje na następną kadencję do Rady Miejskiej i na głosach im baaardzo zależy, więc pewnie będą deklarowali pomoc... z których to obietnic potem będzie można ich rozliczać... urząd to nie jest jakaś autonomiczna struktura nie wiadomo po co i dla kogo - urzędy i urzędnicy są dla nas - mieszkańców, wydają nasze pieniądze i muszą się liczyć z tym, że będzie się od nich wymagać, żeby działo się to w uzgodnieniu z nami...

może w kontekście Waszej dzisiejszej rozmowy w urzędzie trudno w to uwierzyć... ale powoli, powoli... kropla drąży kamień tj. nawet najbardziej bezduszny urząd :D
powodzenia :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto paź 24, 2006 9:40 kot

pini1

Post » Wto paź 24, 2006 9:48 kot

Lenko :oops: :oops:
Psikocie dzie3ki za wskazowki piszemy zaraz pismo z gatunku nekajacych :D

pini1

Post » Wto paź 24, 2006 9:59

Niestety, chyba wiele schronisk maieodpowiednie godziny otwarcia. W Gliwicach-Sośnicy schronisko jest czynne do godz. 16.00. :evil: Jak w urzędzie! Nie wiem jak jest z sobotą i niedzielą, ale takie godziny otwarcia nie dają wiele szans zwierzętom.

A ten "wet" z katowickiego schroniska to jakiś fantasta i chyba wet z urojenia albo wet-amator, bo jak można takie bzdury opowiadać o kk.Boi się chyba o swoją skórę po tym, jak wyszły na jaw jego praktyki.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto paź 24, 2006 11:05

Szczerze Wam zycze zeby sie udalo!!

Ja niestety nie umiem doczekac sie nawet odpowiedzi na prostego maila z odpowiedzią na proste pytanie dotyczacego klucza rozdziału talonów na darmowe przesylki od naszego naczelnika wydziału w UM.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto paź 24, 2006 11:38 Re: kot

pini1 pisze:Lenko :oops: :oops:
Psikocie dzięki za wskazówki piszemy zaraz pismo z gatunku nękajacych :D

Najskuteczniejsze metody to szantaż i upierdliwość, niestety ...
Trzymam kciuki
A łódzkie schronisko, też nie najlepsze, otwarte jest w soboty i w niedziele ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 24, 2006 11:39 kot

przytoczymy ten przyklad :D

pini1

[poprzednia][następna]