Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 23, 2006 17:35

Kupiłam od tej dziewczyny 2 płyty - obie dostałam. Jednej nie mogę zainstalować, choć wygląda na oryginalną. Zostały przesłane jako paczka, za taką przesyłkę zapłaciłam 5,50 zł + 50gr za papier pakunkowy (!). Nie narzekałam, bo przystałam na takie warunki, chcąc pomóc zwierzakowi.
Jeśli jednak nie zobaczę rachunku, na co zostały wydane moje złocisze (26) będę domagała się zwrotu kasy. Naturalnie płyty odeślę. Nie mam zamiaru sponsorować kaprysów kłamliwej małoplaty i tyle. Dzięki , Dziewczyny, za wyjasnienie sytuacji.

Czy mogłabym na pw otrzymać namiary na tę małą?
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 17:43 przez mjs, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon paź 23, 2006 17:36

myślę ze rodzicow tez nalezaloby powiadomic. Im wiecej bedzie miala przez ta akcje problemow tym lepiej, nastepnym razem moze sie zastanowi zanim zrobi cos takiego

espana

Od: Pon sie 28, 2006 14:29

Post » Pon paź 23, 2006 17:38

Ponieważ też kupiłam coś od Pandy, chciałabym zwrócić Waszą uwagę na jedną rzecz - nie wiem, jak Wam, ale mnie podała do przelewu konto, którego właścicielem jest mężczyzna. A więc kto? Tata/wujek/pomysłowy kolega?

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pon paź 23, 2006 17:39

Ja sobie tak myślę, żę możę policja to przesada, może dziewczyna nie bardzo wiedziała, jakie to ma długofalowe konsekwencje. Ale rodziców bym powiadomiła, niech jej wytłumaczą. Naprawdę, takie młode dziewcz ę, a takie głupie i podłe.
Gratuluję dociekliwości!!!!!

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon paź 23, 2006 17:44

Mysia pisze:Ponieważ też kupiłam coś od Pandy, chciałabym zwrócić Waszą uwagę na jedną rzecz - nie wiem, jak Wam, ale mnie podała do przelewu konto, którego właścicielem jest mężczyzna. A więc kto? Tata/wujek/pomysłowy kolega?

Ja również przelewałam na konto Andrzeja G.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon paź 23, 2006 17:50

Pipsi pisze:Ja sobie tak myślę, żę możę policja to przesada, może dziewczyna nie bardzo wiedziała, jakie to ma długofalowe konsekwencje.

Naprawde tak uwazasz?
Wierzysz w to, co piszesz?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 23, 2006 18:09

Ja myślę, że 17-letnie dziewczę może być jeszcze po prostu głupie. Może nie zdawać sobie sprawy, że pieniądze, które zapłaciłyście mogłyby pójść na napradwę potrzebujące zwierzęta, a tym bardziej, że konsekwencją takiego czynu jest brak zaufania do wpłacania pieniędzy na aukcje charytatywne. Mam po prostu nadzieję, że poinformowanie rodziców może wystarczyć.

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon paź 23, 2006 18:16

mjs pisze:
Mysia pisze:(...) ale mnie podała do przelewu konto, którego właścicielem jest mężczyzna. A więc kto? Tata/wujek/pomysłowy kolega?

Tez dostalam konto p. Andrzeja G.

Nie zdazylam wplacic z prozaicznego powodu:
Mialam grype powiklana zapaleniem oskrzeli i czyms tam jeszcze.

Teraz po prostu poczekam na wyjasnienie sprawy.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon paź 23, 2006 18:52

Pipsi pisze:Ja myślę, że 17-letnie dziewczę może być jeszcze po prostu głupie. Może nie zdawać sobie sprawy, że pieniądze, które zapłaciłyście mogłyby pójść na napradwę potrzebujące zwierzęta, a tym bardziej, że konsekwencją takiego czynu jest brak zaufania do wpłacania pieniędzy na aukcje charytatywne. Mam po prostu nadzieję, że poinformowanie rodziców może wystarczyć.

!7-latka nieswiadoma tego, czym jest zwykle, chamskie oszustwo?
Wyludzenie?
Nie wierze. Zwlaszcza, gdy czytam jej posty.

Przepraszam za mocne slowa.

Dorota

Post » Pon paź 23, 2006 18:53

Dorota pisze:
mjs pisze:
Mysia pisze:(...) ale mnie podała do przelewu konto, którego właścicielem jest mężczyzna. A więc kto? Tata/wujek/pomysłowy kolega?

Tez dostalam konto p. Andrzeja G.

Nie zdazylam wplacic z prozaicznego powodu:
Mialam grype powiklana zapaleniem oskrzeli i czyms tam jeszcze.

Teraz po prostu poczekam na wyjasnienie sprawy.

u mnie także był Andrzej G.
Ja również nie wysłałam pieniędzy - z braku czasu. Kiedy wysłałam PW do Kalejdoskop z przeprosinami za zwłokę, odpisała, że nie może znaleźc wylicytowanego przedmiotu.. trochę to było dziwne, ale udało mi się, bo pieniążków w końcu nie wpłaciłam :lol:

Mimo wszystko dobrze się stało, że dziewczyny skojarzyły o co w tym chodzi. To jest okropne, oszukiwanie ludzi, którzy z własnej woli wpłacają na cierpiące zwierzę. Mam nadzieję, że poniesie tego konsekwencje..

Właściwie to jestem od niej trochę młodsza, a nigdy nie pomyślałabym, że można zrobic coś tak.. hm.. głupiego? (nawet nie mam słowa)

Pinky

Od: Pt gru 05, 2003 19:32

Post » Pon paź 23, 2006 19:29

Dorota pisze:
Pipsi pisze:Ja myślę, że 17-letnie dziewczę może być jeszcze po prostu głupie. Może nie zdawać sobie sprawy, że pieniądze, które zapłaciłyście mogłyby pójść na napradwę potrzebujące zwierzęta, a tym bardziej, że konsekwencją takiego czynu jest brak zaufania do wpłacania pieniędzy na aukcje charytatywne. Mam po prostu nadzieję, że poinformowanie rodziców może wystarczyć.

!7-latka nieswiadoma tego, czym jest zwykle, chamskie oszustwo?
Wyludzenie?
Nie wierze. Zwlaszcza, gdy czytam jej posty.

Przepraszam za mocne slowa.

ni no nie roby z niej niedojdy...
dziewczyna ma 17 lat... juz co nieco o swiecie wie... to nie jest 5 letnie dziecko ktore zabralo kolece cukierka..
ja dostalam to co wylicytowalam ale przeslalam wyzsza kwote...
moze to konto to konto hodowcy ktory zbiera kase na szczeniaka RIO zeby go tej panni dac??

kurde... a bylo te kase przeslac Kasi D albo Lidce :/

i tez przelewalam na onto A.G. :/
smierdzi mi to wszystko...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon paź 23, 2006 19:40

Pinky pisze:(...)Właściwie to jestem od niej trochę młodsza, a nigdy nie pomyślałabym, że można zrobic coś tak.. hm.. głupiego? (nawet nie mam słowa)[/size]

Mądrym, normalnym (w najlepszym rozumieniu tego slowa),
uczciwym człowiekiem jestes... Świadomym i dojrzalym! To nie ma nic wspolnego z wiekiem biologicznym.

Bądz taka nadal!
Zachowaj wrażliwość... :ok:

Dorota

Post » Pon paź 23, 2006 19:47

Kilka słów wyjaśnienia:

Właściciel kota, na którego zbierałam pieniądze, nie żyje od dwóch lat. Kot w dalszym ciągu mieszka na opuszczonej działce, przychodzi do nas tylko na jedzenie. Tak jak pisałam w poprzednich postach, jest tak dziki, że po tych dwóch latach, daje się dopiero czasami pogłaskać – stojąc na odległość ręki. Przy każdym gwałtownym ruchu ucieka.

Za pieniądze uzbierane na bazarku kupiłam transporter, z zamiarem udania się z RIO do weterynarza. Próby złapania go były jednak daremne. Część pieniędzy poświęcam na karmę i witaminy dla niego. Kot przybrał na wadze, zmieniła się jego sierść. Idzie zima, którą RIO najprawdopodobniej znów spędzi na dworze.

Przepraszam za zamieszanie, wywołane moimi postami. Osoby urażone proszę o kontakt na PW. Wszystkim osobom, które wpłaciły pieniądze, paczki zostały wysłane -> mam dostępne potwierdzenia nadania paczek z poczty. Do wysłania pozostały jeszcze przesyłki, będące własnością Pako i Blond Tornado, które wyślę w środę, za opóźnienie serdecznie przepraszam.

Zapraszam do siebie (adres podam po kontakcie) wybraną przez was osobę, w celu naocznego potwierdzenia istniejącej sytuacji.

Konto, na które wpłacane były pieniądze należy do mojego taty, który to zresztą uczestniczy w pisaniu tej wiadomości.

Dziękuję serdecznie za kontakt telefoniczny, który naprowadził mnie na drogę do wyjaśnienia sprawy.

Kalejdoskop

Od: Śro sie 09, 2006 17:56

Post » Pon paź 23, 2006 19:58

covu pisze:[no no nie roby z niej niedojdy...
dziewczyna ma 17 lat...
juz co nieco o swiecie wie... to nie jest 5 letnie dziecko ktore zabralo kolece cukierka..
ja dostalam to co wylicytowalam ale przeslalam wyzsza kwote...
moze to konto to konto hodowcy ktory zbiera kase na szczeniaka RIO zeby go tej panni dac??

kurde... a bylo te kase przeslac Kasi D albo Lidce :/

i tez przelewalam na onto A.G. :/
smierdzi mi to wszystko...

Jakiej niedojdy?
Na moje oko - to cwana dziewucha. To jest moje zdanie.
Jej maile pod wzgledem jezykowym sa OK.
Dojrzale. Widac, ze zna zasady Allegro.

Nie interesuje mnie, czy wyslala fanty.
Intereresuje mnie to, ze oszukiwala nas (miau).
I wyludzala pieniadze pod pretekstem...

Dorota

Post » Pon paź 23, 2006 20:06

ja nadal chciałabym zobaczyć, na co zostały wydane pieniądze, transporter kosztuje góra 60zł, co z resztą?
W calej sprawie nie podoba mi się to, ze dzwoniam do Ciebie Kalejdoskop i zaraz po moim telefonie zmieniłas tytuł watku, wycofałas aukcje, później wykasowałaś zdjęcia z fotosika. Jesli nie masz nic do ukrycia, to czemu to zrobiłas?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]