Kalendarz F. For Animals -MOŻNA ZAMAWIAĆ-str1-Wydrukowany

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 20, 2006 11:32

Przeczytałam wszystko uważnie. Myślę, że Dominkowi chodzi o specjalny kalendarz pokazujący tylko koty wyratowane, niezależnie od tego czy sa rasowe czy nie.
Właśnie by udowodnić, że do schronisk, na ulicę trafiają i rasowce: persy, syjamy (wymieniam te tylko bo tylko te sa indetyfikowalne z wyglądu jako ewentualne rasowe porzucone - przecież z rodowodem nie sa wyrzucane). I że takiego kota, jeżeli ktos szuka "persa" czy "syjama", może znależć w schronisku i odratować robiąc z zaniedbanej bidy kota jak z fotki na stronach hodowli.
I że można odratować kota-dachowca, nad którym potem wszyscy cmokaja z podziwu.

Na stronie tytułowej możnaby umieścić notkę: Koty wyratowane a pod każdym zdjęciem takiego kota: np. Ziutek - ze schroniska, Bezia - z lasu, Ipsi - z piwnicy.

Może to dobry pomysł - zwłaszcza, że kalendarz byłby fundacyjny.

To byłby szczególny, specjalny kalendarz.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt paź 20, 2006 11:39

to jest swietny pomysl by podpisywac skad koty sa,by ludzie nie pomysleli ze wlasnie z hodowli,
jej ja mam naprawde sliczne zdjecie,jakosciowo super,wyrazne,ostre pieknie kontrastujace z futrem tło,,kiedy mozna wysyłac? 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pt paź 20, 2006 11:47 kot

prowadzimy rozmowy z grafikiem :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pt paź 20, 2006 12:12

I czekamy na wytyczne co do przesyłania fotek :) Zamierzam skorzystać z okazji :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 20, 2006 18:19

Kid pisze:Bardzo słabo znasz forum, skoro piszesz, że rasowe koty nie trafiają do schronisk. Bardzo naiwne jest zdanie, że takich kotów nikt do schronisk nie oddaje. Oddaje, a nawet porzuca, maltretuje, zaniedbuje, nie kocha.

serio znasz jakiegos rasowego kota wzietego z azylu?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt paź 20, 2006 18:27

Liwia, a mało było w ostatnim roku wątków o persach w schroniskach? Ja wiem, że żaden nie miał przypiętych do ogona papierów, ale to nie znaczy, że żaden nie był kotem rasowym :? . Nie wiem, dlaczego wielu osobom wydaje się, że kot rasowy na pewno będzie miał superżycie :roll: . To jakaś zależność? Rodowód=superdom? A co z ostatnia sprawą "hodowcy", który rasowe psy trzymał pod gołym niebem, głodne i chore?
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Pt paź 20, 2006 18:35

Liwia pisze:
Kid pisze:Bardzo słabo znasz forum, skoro piszesz, że rasowe koty nie trafiają do schronisk. Bardzo naiwne jest zdanie, że takich kotów nikt do schronisk nie oddaje. Oddaje, a nawet porzuca, maltretuje, zaniedbuje, nie kocha.

serio znasz jakiegos rasowego kota wzietego z azylu?

Kota, osobiscie jeszcze nie, ale na dogo jest watek grzywacza chinskiego. Rodowodowego. Ze schroniska. W nowym domu juz zostal medalista ;)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt paź 20, 2006 18:37

Kid pisze:Liwia, a mało było w ostatnim roku wątków o persach w schroniskach? Ja wiem, że żaden nie miał przypiętych do ogona papierów, ale to nie znaczy, że żaden nie był kotem rasowym :? . Nie wiem, dlaczego wielu osobom wydaje się, że kot rasowy na pewno będzie miał superżycie :roll: . To jakaś zależność? Rodowód=superdom? A co z ostatnia sprawą "hodowcy", który rasowe psy trzymał pod gołym niebem, głodne i chore?

dopoki nie ma papierka - nie jest rasowy. Nigdy rasowego kota w schronisku naszym nie widzialam stad moje wczesniejsze pytanie.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Sob paź 21, 2006 0:04

dominik pisze:Pokazywanie bidy na jednej stronie i wypasionego kotka na drugiej to bezsens

znaczy co?
na jednej stronie kot z zaropiałymi oczami, a na drugiej wypasiony rasowiec ma być?
zreszta u naszych forumowiczów z bid juz normalne koty powstały
zaropiałe trudno znaleźć

a czy nie prościej by było zrobić zdjęcia w schroniskach i nie urządzać castingów na podobizny forumowych kotów?
przeciez koty forumowe nijak się do fundacji mają :roll:
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Sob paź 21, 2006 0:33

Uważam, że jeśli są osoby które chcą przesłać zdjęcia swoich kotów i jeśli są chętni do zakupu tego kalendarza to nie ma problemu. Po co robić dodatkowe sesje fotograficzne?
Ostatnio edytowano Sob paź 21, 2006 0:39 przez ElaKW, łącznie edytowano 1 raz

ElaKW

Od: Śro mar 05, 2003 15:50

Post » Sob paź 21, 2006 0:36

Bengala pisze:a czy nie prościej by było zrobić zdjęcia w schroniskach i nie urządzać castingów na podobizny forumowych kotów?
przeciez koty forumowe nijak się do fundacji mają :roll:

To niezły pomysł.

Załatwia też problem właściwej jakości zdjęć.
Mimo, że koty forumowe mają setki zdjęć niewiele z nich niestety spełnia wymogi związane z drukiem. A tak fotograf zrobi od razu w takim formacie i ostrości jak trzeba.

A jaki przewidujecie harmonogram prac? Kiedy planujecie druk i sprzedaż?

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Sob paź 21, 2006 0:54

tak sobie przeczytałam te dyskusje i zauważam (bez złośliwości, z :wink: ), że Dominik ma dobre intencije i talent do wywoływania burzy w szklance wody :D Dopiero była w innym wątku burzliwa dyskuja o kocich i ludzkich imionach (a propos- zauwazyłeś, że wśród naszych forumowych kotów jest Dominik? :wink: )
Ja tam jestem za pięknym kalendarzem z pięknymi zdjęciami pięknych kotów (a wszystkie sa piękne). Każdy z nas chciałby zobaczyć swojego ulubieńca w kalendarzu. Oj..... wybór będzie ciężki :roll: Już współczuję Wysokiej Komisji :spin2:

Ps. I co ja mam biedna zrobić jak mam 6 Cudów domowych i 60 Kundelkowych????????? Chyba nie wyslę żadnego :roll: Żeby było sprawiedliwie :roll:

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob paź 21, 2006 16:32

Przebrnęłam przez wielką dyskusję...oczywiście skorzystam z "okazji" i prześlę zdjęcia mojej niebieskiej Soni - bez rodowodu :twisted: oraz syjamowatego Otisa - zdjętego z drzewa...wysoka komisja zrobi co zechce...w swoim naiwnym podejściu do świata uważam, że, żeby kalendarz spełnił swoją funkcję, tzn. przyczynił się do efektywnej zbiórki pieniędzy - ma być przede wszystkich śliczny. Zeszłoroczny wisi w biurze, gdzie pracuję i wzbudza zachwyt...a niektórzy wertują kartki, żeby znaleźć kota podobnego do ich ulubieńca, żeby mi pokazać - jakiego mają - opiekunowie rowodowych - też... :twisted: Nie sądzę, żeby zastrzeżenia przed przysyłaniem zdjęć miały jakikolwiek sens...spójrz do wątku podkładek, które robiła gośka_bs...było sporo zdjęć, także moich kotów, a wygrały "buraski" - przecież, jak dobrze zrozumiałam, to forumowicze mają wyłonić zdjęcia na kalendarz, czyli będzie plebiscyt...nie rozumiem tych obostrzeń...

To się wypowiedziałam i czekam na adres mailowy na który trzeba przesyłać fotki o dobrej rozdzielczości...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 23, 2006 9:00

Szkoda że tylko jedno zdjęcie można przysłać :? ale rozumiem jest tak wiele forumowych kotków. Proszę tylko o podanie adersu pod który należy przesyłać zdjęcie.
Swoją drogą to jestem za tym aby pokazać w kalendarzu zdjęcia kotków różnych, rasowych i nierasowych ale niekoniecznie z zaropiałymi oczkami :wink: bo to tylko odstrasza ludzi. Proponuję zdjęcia kotków już wyleczonych zadowolonych z życia. Niewiem czy takie udałoby się znaleść w schroniskach :roll: Swoją drogą pomysł zatrudnienia fotografa do zdjęć w schronisku mi się spodobał ale czy to znaczy że byłyby w kalendarzu 2007 zdjęcia tylko z jednego schroniska :?: którego :?:
Nie bardzo wiem jakie są koszty produkcji kalendarza :roll: wybaczcie :oops: ale może by tak stwożyć dwa (chyba oszalałam :twisted:) jeden z forumowymi kotkami a drugi z kotkami które poszukują domków albo innymi biedami. Napiszcie organizatorzy co Wy na to :wink:
Obrazek Luna Obrazek Pinta Obrazek Tofik Obrazek Irys Obrazek Mruczek

Mops

Od: Wto paź 26, 2004 7:28

Post » Pon paź 23, 2006 16:45

Daga pisze:.

Załatwia też problem właściwej jakości zdjęć.
Mimo, że koty forumowe mają setki zdjęć niewiele z nich niestety spełnia wymogi związane z drukiem. A tak fotograf zrobi od razu w takim formacie i ostrości jak trzeba.

A jaki przewidujecie harmonogram prac? Kiedy planujecie druk i sprzedaż?

Kalendarz bedzie 12-planszowy w formacie B3.
Jeśli chodzi o sam druk to wszystko z drukarnią jest uzgodnione.
Termin również.

Rozmowy z grafikiem trwaja.

Zdjęcie które mają iść do druku powinny mieć rozdzielczość 300dpi.
Zdajemy sobie sprawę że potrzebny jest do tego sprzęt wysokiej jakości więc jeżeli ktoś nie ma takiego sprzętu mozna wysyłać zdjęcia z fotolabu i tp...
adres na jaki będzie można wysyłać zdjęcia podamy później
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

[poprzednia][następna]