WAWA kot został zabrany- temat do zamkniecia

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 19, 2006 16:50 WAWA kot został zabrany- temat do zamkniecia

Kotka ze zdjęć szuka domu. Nie wiem ile ma miesięcy itp ale jest
samobieżna i wcina mięso. Duza nie jest, nieco wieksza od dłoni ( jakie takie pojęcie o wielkości mozna wysnuć na podstawie zdjęć ), daje sie
brac na ręce, nie drapie. W tej chwili przebywa na podwarszawskich działkach ale NIE jest małym dzikusem tylko wyjątkowo kontaktowym i przyjaznym kotem.
Wygląda bardzo zdrowo, ma zdrowe oczy ale troche jak by głośno oddycha, mozliwe ze jest podziębiona albo po prostu koty tak mają - nie wiem, nie znam się na kotach ani troche - ale z wyglądu siersci i zachowania itp to raczej zdrowy zwierzak jest. Zbliża się zima i szkoda jej, ja nie wezme bo jestem uczulony na koty więc postanowiłem poszukać jej domu.

SZUKAM KOGOŚ KTO NAPRAWDE CHCE KOTA I ZAJMIE SIE MALUCHEM JAK NALEŻY.

Jeżeli ktoś chciałbym ją wziąć to prosze napisac do mnie, odeśle numer
kontaktowy

ZDJĘCIA ->
http://www.kml.chmielna.net/galerie%20w ... _17_kotek/

w grę wchodzą przede wszystkim osoby z warszawy, KTÓRE SĄ W STANIE DOJECHAĆ WE WSKAZANE MIEJSCE ( 20 km od centrum i wtedy "odbiór osobisty" ew Warszawa centrum po wcześniejszym umówieniu się ) Kotka jest na działkach, wczoraj znajomi widzieli ją i dokarmili.

Jak napisałem nie moge za bardzo wziąć sierścicucha do domu a nie chce jej zabierać z działek gdzie jest dokarmiona i jeszcze ma w miare dobrze ( dopóki jest jeszcze jako taka temp na + ) po to zeby komuś pokazać a ktoś stwierdzi że mu sie nie podoba i jej nie chce.

Proszę pisać na PW - odesle numer kontaktowy. ZBLIŻAJĄ SIĘ SWIETA i byc moze skończy sie na tym, ze nikogo nie bedzie na działkacha przez kilka dni a do tego z dnia na dzien jest CORAZ ZIMNIEJ W NOCY. Nie chce oddawać jej do schroniska ale jezeli nikt jej nie chce to nie widze innego wyjścia ;(

Dzisiaj byłem po kota ale juz go nie było, został zapewne wczoraj porzez kogoś zabrany. Temat do zamkniecia.
Ostatnio edytowano Sob paź 21, 2006 19:26 przez kml, łącznie edytowano 19 razy

kml

Od: Czw paź 19, 2006 16:42

Post » Czw paź 19, 2006 17:24

Marmurkowe zielonookie cudo :D

Obrazek

Obrazek

BTW - czy to na pewno jest kotka?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw paź 19, 2006 17:33

No chyba tak... hmmm no tak mi sie wydaje po dosyć pobieżnej obserwacji... postaram sie sprawdzić dokładniej przy okazaji 8)

kml

Post » Czw paź 19, 2006 17:34

kml pisze:No chyba tak... hmmm no tak mi sie wydaje po dosyć pobieżnej obserwacji... postaram sie sprawdzić dokładniej przy okazaji 8)

Możesz zrobić zdjęcie :wink:

Jana

Post » Czw paź 19, 2006 17:43

Jana pisze:Możesz zrobić zdjęcie :wink:

Biorąc pod uwage jaki ten kot jest łagodny to nie bedzie z tym większego problemu ;) Boje sie tylko, ze wszystkim sie zwierzak podoba a nikt go nie zechce :|

kml

Post » Czw paź 19, 2006 18:06

kml pisze:
Jana pisze:Możesz zrobić zdjęcie :wink:

Biorąc pod uwage jaki ten kot jest łagodny to nie bedzie z tym większego problemu ;) Boje sie tylko, ze wszystkim sie zwierzak podoba a nikt go nie zechce :|

Niestety, nie jest łatwo znaleźć kotu dobry dom :( Na tym forum większość ludzi jest maksymalnie zakocona, a nawet więcej, bo mamy w domach koty tymczasowe, dla których szukamy domów.

Nie zawoź kociny do schroniska, bo to umieralnia - nieszczepiony kot na bank złapie tam jakąś wirusówkę i umrze, albo po prostu nie dopcha się do miski i... też umrze.

Ogłoś kociaka we wszystkich możliwych miejscach, tutaj na adopcyjnej, w GW, na innych kocih portalach, wydrukuj ogłoszenia i rozwieszaj w takich miejscach jak lecznice, sklepy zoo, a nawet zwykłe sklepy. Możesz też kociaka wrzucić na allegro i laegratkę, ale warto dobrze sformułować aukcję i starannie wybrać dom, żeby nie trafiła jeszcze gorzej niż na tych działkach...

Jana

Post » Pt paź 20, 2006 9:21

edit
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 9:15 przez kml, łącznie edytowano 1 raz

kml

Post » Pt paź 20, 2006 10:20

Nie oddawaj jej do schroniska, to dla niej wyrok na resztę życia. Nie oddaje się wolnożyjących kotów do schroniska, ona tam często umierają, nie są w stanie się przystosować.
Juz lepiej by spróbowała przezimować na działkach.
Ja mogłabym to cudo wziąć i poszukac domu, ale dopiero 1 listopada, teraz wyjeżdżam i nie da rady :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt paź 20, 2006 10:24

Mysza pisze:Nie oddawaj jej do schroniska, to dla niej wyrok na resztę życia. Nie oddaje się wolnożyjących kotów do schroniska, ona tam często umierają, nie są w stanie się przystosować.
Juz lepiej by spróbowała przezimować na działkach.
Ja mogłabym to cudo wziąć i poszukac domu, ale dopiero 1 listopada, teraz wyjeżdżam i nie da rady :(

Daj znać jak wrocisz, jezeli nic nie wypali to bedziemy sie zastnawiac. Poki pogoda jest w miare ok to nie ma problemu, gorzej jezeli nastapi gwałtowny spadek temp w nocy.

kml

Post » Pt paź 20, 2006 10:46

A może być tak, że będziecie szukać jej domu, ale jak nic się nie znajdzie to w ten weekend 28-29.10 ktoś podjedzie na działki, zabierze kotkę, przetrzyma te trzy dni w łazience i ja wtedy 1szego (jeśli można takiego dnia) bym podjechałą i ją zabrała. Albo byśmy sie gdzieś umówili.
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 20, 2006 10:47

Mój Migdał jest marmurkowy stąd ten sentyment ;)
A kicia ma na oko 3-4 miesiące. Więcej jeśli jest bardzo drobna na swój wiek.
Obrazek

Mysza

Post » Pt paź 20, 2006 23:19

Mysza pisze:Mój Migdał jest marmurkowy stąd ten sentyment ;)
A kicia ma na oko 3-4 miesiące. Więcej jeśli jest bardzo drobna na swój wiek.

Poszło do Ciebie na PW :)

kml

Post » Sob paź 21, 2006 14:44

Kocie 1szego wyląduje u mnie, do tej pory jedna pani cudo przetrzyma :D
Obrazek

Mysza