Simbo i Sarabi - 1 część przygód rozkosznego dueciku S&S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 17, 2006 14:37

Pusio
Ja to nie jestem pewny czy chciałbym mieć kumpla lub kumpelę
Teraz mam Dużych tylko dla siebie i zawsze pełne michy i zabawki są tylko moje, moje
A tak przyjdzie do domu jakieś małe, pokraczne
Pewnie bawić się z tym i mordować nie pozwolą a Duzi zaczną się tym interesować odstawiając starego, schorowanego kocura na bok (czyli mnie jakbyś się nie domyślił :wink: )
Co prawda ostatnio kiedy nie psocę spędzam czas głównie na szafie - ale to tylko dlatego że tylko tam można się spokojnie wyspać w tym domu, nikt nie budzi, nikt nie zaczepia :roll:
No czasem Duży zapuka kulturalnie w szafę z zapytaniem czy Jaśnie Pan (czyli ja :D ) zechciałby zejść ?!
Ale jak już zejdę i zacznę się dobrze bawić to narzeka :roll:
A czy to moja wina że w domu jest tyle fajnych rzeczy do zabawy i motylki, i szafki, i wystające kable, i biurka po których się można ślizgać itp
A Duży obiecanego drapaka jeszcze nie zrobił bo mówi że najpierw musi wyszpachlować ścianę
Swoją drogą do szpachlowania też mnie nie chce dopuszczać :evil:
niedoceniany Simbo
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto paź 17, 2006 21:27

Prad wcielo w Olsztynie...

Swiatla niet...

Wiesz co...
A se :wink: tak mysle...
Co Simbo robil wieczorkiem? Hę?
Ma alibi? :twisted:
Nio?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto paź 17, 2006 21:50

Witaj BLACK WIDOW i Ty śliczny śimbusiu. Poczytałem , pooglądałem i myśle chłopie ,że będziesz miał tak super fajnie jak ja. Pozdrowienia z WROCŁAWIA DYZIO :D

Bettie

Od: Pon sie 21, 2006 18:12

Post » Wto paź 17, 2006 23:55

edit powtórka
Ostatnio edytowano Śro paź 18, 2006 0:24 przez czarna.wdowa, łącznie edytowano 1 raz

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 0:24

zapewniam że brak świata to nie robota Simbo (tym razem :twisted: )
na czas awarii ma zapewnione alibi bo spał grzecznie kolo mnie
a Mruczuś ma alibi na godzinę zero??

chyba będziemy mieli koteczka
TŻet zgodził się na wzięcie Zombiaka oznaczonego nr 6 i jeśli jopop z wątku Bandy Zombiaków zaakceptuje mnie jako opiekuna dla księżniczki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50 ... sc&start=0
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 16:05 przez czarna.wdowa, łącznie edytowano 1 raz

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 0:29 mój kotek mial wypadek

:cry:

moja kilkutygodniowa kotka wypadła z balkonu na 2 piętrze i wiecie co NIC jej sie nie stało autentycznie NIC :P :D

Lanka

Od: Pt paź 13, 2006 21:52

Post » Śro paź 18, 2006 7:23

czarna.wdowa pisze:zapewniam że brak świata to nie robota Simbo (tym razem :twisted: )

TŻet zgodził się na wzięcie Zombiaka oznaczonego nr 6 i jeśli jopop z wątku Bandy Zombiaków zaakceptuje mnie jako opiekuna dla księżniczki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50766&start=60

To że ma alibi na czas awarii nie znaczy że komuś nie zlecił popsucia światła :twisted: .

Szósteczka przepiękna :1luvu:, świetny wybór. :ok: żeby wszystko było po Twojej myśli.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro paź 18, 2006 9:25

Cześć Dyzio
Z tym fajnie to bym nie przesadzał :evil:
Nic mi w tym domu fajnego nie wolno, ani kabli przegryzać, ani zrobić piaskownicy w łazience, ani nawet wyjść sobie kiedy mam ochotę

Pomijam już fakt że wszelkie awarie usiłują zwalać na mnie
a nawet jak Duża mnie broni i zapewnia alibi to forumowe ciotki podpowiadają jej nowe rozwiązania
(dzięki ciociu gattara, po prostu dzięki - Duża ma mnie teraz za jakiegoś kociego Bin Ladena :twisted: )

Na dodatek teraz Duża chce do domu przywlec jakiegoś Zombiaka
a najgorsze że Duży też się zgodził
Do czego to dochodzi żeby bez pytania kobiety do mieszkania dokwaterowywać :roll:

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 13:23

gattara pisze:
czarna.wdowa pisze:zapewniam że brak świata to nie robota Simbo (tym razem :twisted: )

TŻet zgodził się na wzięcie Zombiaka oznaczonego nr 6 i jeśli jopop z wątku Bandy Zombiaków zaakceptuje mnie jako opiekuna dla księżniczki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50766&start=60

To że ma alibi na czas awarii nie znaczy że komuś nie zlecił popsucia światła :twisted: .

Swiete slowa! :twisted:

Nie wiem, gdzie byl w krytycznym momencie Mruczus :oops:
Ale to nie on wylaczyl kilka dzielnic :D

Serdecznie gratuluje wyboru kocieństwa!
Bardzo sie ciesze.
Simbo bedzie troskliwa niania. Zobaczysz.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Śro paź 18, 2006 13:38

Miejmy nadzieję że jopop i reszta komisji przetargowej zaakceptuje moją kandydaturę na opiekuna
prosze o kciuki i poparcie :wink:

Simbo wczoraj zgłupiał podczas awarii, poderwał się jak zwykle po zgaszeniu świateł i zaczął szaleć ale jakoś tak na pół gwizdka i miał bardzo zdziwioną minę że światło zaczęło ponownie świecić
A później już całą noc nie mógł spać i miałam rozgrywki piłkarskie, skoki z szafy na łóżko itp.
TŻet śmiał się że teraz ja zajmę się malutką a Simbo trafi w jego ręce a wtedy skończą się słodkie bułki i trzaskanie drzwiami :ryk:
Simbo jakby zbystrzał i zamiast wejść z obrażoną miną na szafę zaczął go prać :P
Oj podejrzewam że po przywiezieniu małej będę miała w domu niezłą jazdę
wybraliśmy kotkę wiec może odpadnie chociaż u mojego łobuza męska chęć dominacji a znajdą się w serduchu jakieś ojcowskie uczucia :wink:

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 14:03

czarna.wdowa pisze:wybraliśmy kotkę wiec może odpadnie chociaż u mojego łobuza męska chęć dominacji a znajdą się w serduchu jakieś ojcowskie uczucia :wink:

Jestem tego pewna - Simbo bedzie swietna niania.
I tylko jemu bedzie mozna ja klepnac :wink:

Kiedy odbieracie malenstwo?

Dorota

Post » Śro paź 18, 2006 14:10

Ale akcja z przekonywaniem TŻeta była niezła
Z pracy przesłałam mu na maila zdjęcia Zombiaków
(jak zwykle robię co jakiś czas jak zobaczę ładne kotecki bez jakiś wiekszych nadziei na sukces :wink: )
Wróciłam do domu, Simbo po powitalnych głaskach i traktorowaniu poszedł do przedpokoju, wczepił się pazurami w drzwi i zaczął śpiewać
To ja oczywiście tekst że "jakby miał braciszka to nie byłoby śpiewów bo miałby zajęcie"
Moje kochane dziecko oczwiście od razu rzuciło tekst "Albo śpiewałyby oba" ale po kopnięciu w kostkę i upomnieniu przestał :wink:
TŻet oczywiście tekst że nie stać mnie na nowego kotka - szybka odpowiedź że kotek jest za darmo
TŻet tekst że pewnie na kotka będę musiała długo czekać - odp. że jest do wzięcia natychmiast
TŻet pytanie kto ci przywiezie z W-wy - odp że albo kocia mafia transportowa albo ktoś ze znajomych
Dobrze miec doświadczenia z OFE w zbijaniu kontrargumentów :wink:
Obejrzał zdjęcia i wpadł po uszy
Później szybka akcja pisania na forum ze jesteśmy chętni

A jak się dowiedział że na koteczkę rozpisany został forumowy przetarg sam pomagał pisać maila z argumentami za naszym domkiem

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 14:32

Cudowna akcja! :lol: :lol: :lol:

Serdecznie gratuluje!

Dorota

Post » Śro paź 18, 2006 14:38

z odbiorem - jeśli oczywiscie jopop wyrazi zgodę sprawa ma sie nastepująco
poniedziałek-wtorek jedzie do W-wy mój znajomy ale nie jest kociarzem więc wolałabym raczej nie powierzać mu malucha
piątek w przyszłym tygodniu z W-wy wraca znajomy naszej Ani/Mariana
a w niedzielę 29-go sama Ania będzie wracała i zaoferowała przejazd przez W-wę

czarna.wdowa

Post » Śro paź 18, 2006 16:04

Śpieszę donieść że wygraliśmy przetarg na Zombiaka nr 6 :dance: :dance2:
z wątku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50 ... c&start=15
W przyszłym tygodniu mamy wstepnie umówiony transport i kicia przyjeżdża do Olsztyna
TŻet śmieje się do Simby że "teraz Kaszubie jeden weźmie cię w obroty mała Krawaciara :wink: "

Właśnie się dowiedziałem że z tą małą kudatą to nie były tylko groźby Dużych :evil:
Czy ktoś chciałby przyjąć uchodźcę, któremu siłą narzucają kobietę
Obiecuję być najgrzeczniejszym kotniem na świecie
Simbo
Ostatnio edytowano Pon paź 23, 2006 16:07 przez czarna.wdowa, łącznie edytowano 1 raz

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]