Sonia i Otis - zamykamy wątek - pamiątkowe wpisy str. 100!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 13, 2006 22:18

Tak, dla wszelkiego spokoju zważyłam dziś kociaste...Sonia 3,2 kg (schudła 8O 20 dag), a Otis swoje niezmienne 5,5 kg...zobaczymy czy szczoteczki do zębów wpłyną pokaźnie na brzuszki 8)

A teraz sesja z parapetu, całkowicie kociastego...niestety fotki nie za duże, bo na większe - ewidentny protest serwera...a kiedyś się dawało :(

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Tak sobie myślę, że mogłabym być kotem w moim domu...jedynym mankamentem jest dieta...reszta kociego życia mija kompletnie beztrosko :lol:

Sonia tak się zmieniła ostatnio, a ja nadal jestem w szoku. Dziś nocuje u nas córeczka mojej siostry, była koleżanka u Michała, a Sonia nic...w końcu to jej dom, zachowuje się, jakby nie było nikogo nowego oprócz domowników...taka jestem z niej dumna...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt paź 13, 2006 22:39

Iza, ja tak sie ostatnio zastanawialam i doszlam do wniosku ze moje koty jedza lepiej ode mnie 8) No bo my z tz-tem ostatnio tylko pasztecik na chlebus i margarynka a na obiadki to staly zestaw skladajacy sie z czterech dan na krzyz ktore serwujemy sobie w tygodniu. A koty u niektorych jak czytam forum to caly czas sa poddawane testom jedzeniowym, a to ta karma nie smakuje to moze inna, a to moze tunczyk w sosie wlasnym, rybka parzona, wolowinka, kurczaczek, puszeczki o roznych smaczkach. Trzeba to przemyslec :wink: a szoku z powodu soni ci zycze :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt paź 13, 2006 22:42

Przykryć serwetką i święconka gotowa ale do świąt to jeszcze kawał czasu.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt paź 13, 2006 22:43

Sylwka pisze:Przykryć serwetką i święconka gotowa ale do świąt to jeszcze kawał czasu.
YES YES :lol:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob paź 14, 2006 9:39

Fotki a przede wszystkim Futra jak zawsze cudne :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob paź 14, 2006 10:04

Sylwka pisze:Przykryć serwetką i święconka gotowa ale do świąt to jeszcze kawał czasu.

Wymyślimy jakąś kompozycję na Boże Narodzenie, albo jeszcze lepiej na Wszystkich Świętych :wink: wszak to bliżej, po co czekać aż do Wielkanocy :lol:

izaA

Post » Sob paź 14, 2006 10:05

goska_bs pisze:Fotki a przede wszystkim Futra jak zawsze cudne :D

Bardzo nam miło, że tu zaglądacie...udanego weekendu życzymy...u nas od rana siąpi, czyżby już koniec złotej polskiej jesieni...???????????

izaA

Post » Sob paź 14, 2006 10:47

A zagladamy :) tyle ze nie tak czesto jak kiedys :oops: ale przy 5 kotach w domu 8O i 20 na dworzu.. nie bardzo jest czas... :oops:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Sob paź 14, 2006 11:09

Wierzę, Gosiu, wierzę...czytam i podziwiam, ale od razu powiem, że nie po to, żeby się nabawić kompleksów...każdy ma swoją działkę...właśnie domykamy 73 numer Wiadomości Sąsiedzkich i wczoraj studiowałam w urzędzie wstępny projekt przebudowy Traktu Brzeskiego, a dziś muszę napisać o tym artykuł :P o dwóch kampaniach nie wspomnę, ale już tylko miesiąc do wyborów :lol:

izaA

Post » Sob paź 14, 2006 11:12

Hmmm...

Chyba jestem guła i nie rozumiem...

Po pierwsze - jaki jest związek między szczoteczką do zębów a pokaźnym brzuszkiem kociastych? Coś mi umknęło? Czy chodzi i to by tą szczoteczką pogonić koty - jak dużo biegają to chudną.
Na marginesie - Sonia to chyba nie ma czego gubić?

Po drugie - na litość boską - kompozycja na Wszystkich Świętych to mi się źle kojarzy.....

:mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob paź 14, 2006 11:21

Szczoteczką do zębów umownie nazwałam nowy nabytek - czyli karmę Nutram Oral, którą byłam nabyłam drogą kupna w krakvecie - ostatnio, i, która, jak słusznie zauważyła Agata, ma pokażną - 18% - zawartość tłuszczu, co dla moich kociastych - permanentnie odchudzanych - może stanowić zagrożenie brzuszkowe :lol:

Sonia jest naprawdę drobną kociczką, nie wiem jak to określić, ale ona chyba by spokojnie przeszła pod Otisem...zawsze miała apetycik i stały dostęp do karmy podczas naszego wyjazdu rok temu - zwyczajnie ją zgubił...jak siadała - to tylko taką jedną kulę było widać...nadal nie ma figurki modelki, ale wiem, że nie mogę popuścić, bo zaraz nabiera kształtu idealnego - znaczy się kuli...

Co do Wszystkich Świętych...to przecież imieniny Wszystkich Świętych, a nie Zaduszki, jak się to próbuje wmówić wszystkim przez telewizor...ale fakt...może się źle kojarzyć, to miał być żarcik :P

izaA

Post » Sob paź 14, 2006 11:24

:wink:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon paź 16, 2006 17:02

izaA pisze:Szczoteczką do zębów umownie nazwałam nowy nabytek - czyli karmę Nutram Oral, którą byłam nabyłam drogą kupna w krakvecie - ostatnio, i, która, jak słusznie zauważyła Agata, ma pokażną - 18% - zawartość tłuszczu, co dla moich kociastych - permanentnie odchudzanych - może stanowić zagrożenie brzuszkowe :lol:

Ja nabyłam również drogą kupna w krakvecie RC oral sensitive - ma 15% tłuszczu. Kotom smakuje, staram się dawać im mniej niz przewiduje norma. Wychodzi na to, że 3,5 kg torba starczy mi prawie na 4 tygodnie, w kazdym razie na pewno na ponad 3. Przy dodatkowej niespełna 10 dkg porcji mięska mam nadzieję, że nie utyją za bardzo. :D
A jak futrom smakuje Nutram Oral? Jest tańsza od RC, może też na próbę zakupię. :)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pon paź 16, 2006 19:37

Fraszko, moi kotom smakuje wszystko, nawet migdały 8O , dlatego nie wiem, czy są dobrym wskaźnikiem smakowitości karmy. Na codzień jedzą Acanę, którą wiele kotów gardzi :? Oczywiście chrupią aż miło...ja daję im trochę mniej na kolację, a potem przed snem daję po kilka chrupek - żeby "umyły" ząbki...

izaA

Post » Pon paź 16, 2006 22:00

No tak, druga paczka acany poszła w odstawkę, chociaż pierwsza paczka im w miarę smakowała. Dosypuję parę ziarenek do RC, bo inaczej by się zmarnowała. Przy kolejnych zakupach wezmę na spróbowanie mniejszą paczkę tej Nurtam Oral.
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

[poprzednia][następna]