To oczywiście sugestia mojej czarnej Kici
Moderator: Estraven
gauka1 pisze:aamms pisze:Pytałam czy ktoś wie albo pamięta moje wyjaśnienie skąd się wziął ten przesąd..
Podobno dlatego:
Król francuski Filip IV Piękny który miał wielkie długi u templariuszy postanowił uwolnić się od nich. 13 października 1307 uwięził członków zakonu we Francji, zarzucając im herezję, świętokradztwo, czary, rozpustę i spiskowanie z Saracenami. - uhh, co za rocznica, nie?
Wikipedia
Ciekawych odsyłam również TU
Agalenora pisze:A może ustanowimy (jeżeli do tej pory nie powstało) jakieś Święto Czarnego Kota - Własnie w każdy piątek trzynastego
- dzięki za życzonka - Czarnula (widać mnie w podpisie pańci)
!!!

- proponuję ogólnopolskiego (i poza granicami) drinka o 21.00 (co kto akutat będzie miał - może być soczek i herbatka
hehehegauka1 pisze:aamms pisze:Pytałam czy ktoś wie albo pamięta moje wyjaśnienie skąd się wziął ten przesąd..
Podobno dlatego:
Król francuski Filip IV Piękny który miał wielkie długi u templariuszy postanowił uwolnić się od nich. 13 października 1307 uwięził członków zakonu we Francji, zarzucając im herezję, świętokradztwo, czary, rozpustę i spiskowanie z Saracenami. [Wikipedia]
- uhh, co za rocznica, nie?
Ciekawych odsyłam również TU
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 65 gości