Prawie jak syjam ;) w nowym domku!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 10, 2006 12:51

No dojechał szczęśliwie. W drodze ze stresu zrobił siusiu i kupke w transporterku. Więc troche śmierdzacego kota oddalismy. Bardzo płakał ale jak został wymiziany to zaraz sie uspokoił.
Z uwagi na przekopywane centrum Rybnika Anemonn najpierw przyjechala do mnie i ja ja juz pilotowalam dalej. Kocurek bedzie mial naprawde wspanialy dom. Trwaja juz rozmowy co do kastracji. Za jakis czas wybiorę sie zrobie fotki. Ale musi sie troche zadomowic.
Anemon teraz dopiero wyjechala , przy okazji wymiziała moje koty.
Podziekowania dla Anemonn że zechciala rano wstac łapać kota ( który mało co nie uciekł z transporterka) i przywiozła go taki kawal drogi.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto paź 10, 2006 13:55

jojo pisze:a czy to jest standardowe postepowanie na forum?
nawet jak dam ogloszenie w gazecie, to nie mam pewnosci, czy osoba, ktora sie zglosi, to wlasciciel ...
sory, jestem na forum od dawna, wyadoptowalam juz calkiem sporo kotow maminych i nie zauwazylam wczesniej, zeby wszyscy, ktorzy znalezli na ulicy kota potrzebujacego pomocy, zamiast koncentrowac sie na tym, by go ratowac i szukac mu domu, zastanawiali sie, czy aby kot nie nalezy do kogos i stawaly na glowe, by znalezc jego dawnych wlascicieili :?

to skad nagle takie cyrki ? bo kot wyglada na rasowego? a takie nie koncza w schronach albo na ulicy?

nie przekrecaj moich slow, stwierdzilam, ze jesli ktos go stracil a nie szuka, to nie zasluguje na kota :roll:
oczywiscie w mojej opinii ...

A Ty przejrzałaś ogłoszenia w prasie? Jesli tak to przepraszam, ale jesli nie to jak ma wyglądać to szukanie? Powieszenie ogloszenia w Twojej okolicy?

"Standardowe postepowanie na forum" 8O to jest jakis kodeks?
Ja zawsze jak znajdę dorosłego kota daję o nim ogloszenia. Bo może jednak ktoś szuka, ale nie tam gdzie ja mieszkam i nie na miau :? bo nie wszyscy znaja miau.

Przeraża mnie jak czasem czytam, że właściciel, który zgubił kota na niego nie zasługuje. Albo że "nikt go nie szuka", bo w tej okolicy nie ma ogloszeń.

To wygląda jak zabawa w Boga :roll:

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Wto paź 10, 2006 15:11

Ofelio nie bardzo pojmuję w czym problem.
Uważasz, ze lepszym rozwiązaniem było zostawienie kota na ulicy i rozpoczęcie akcji poszukiwania właściciela?
Kot błąka się od miesiąca
Właściciel naprawde miał sporo czasu, zeby go odszukać.

Ciesze się, ze kocio dotarł na miejsce :D .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Wto paź 10, 2006 15:50

A gdzie napisalam, żeby go zostawic na ulicy? 8O
Uwazam, że powinno pójść ogloszenie do gazety. Chociaż.

Ofelia

Post » Wto paź 10, 2006 16:37

Wtrącam się może, ale my nie dajemy ogłoszeń o znalezionym kocie do gazety, tylko w gazetach szukamy takich ogłoszeń, pytamy też w znajmowych lecznicach, czy ktoś nie szuka takiego kota. Jeśli właściciel nie szuka, nie ogłasza, trudno ....

Z drugiej strony trafiały w nasze ręce piekne, rasowopodobne koty w fatalnym stanie - i nie dlatego, ze długo były na ulicy, po prostu wcześniej je zaniedbano. I niestety, taki właściciel - moim zdaniem - nie zasługuje na powrót kota ...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 10, 2006 18:28

:roll: a nie przyszło Wam do głowy, że ktos może szukac pół roku, rok itd. i stracić nadzieję i dlatego nie ma ogloszeń dzisiaj? I że kot może się wałęsać i dlatego być zaniedbanym? :roll:

Przeraża mnie to, ale EOT.
No nic, wazne, że kotek ma dom.

Ofelia

Post » Wto paź 10, 2006 19:17

Ofelio wybacz ,ale naprawdę nie rozumiem o co Ci tak naprawde chodzi. To co niby należało zrobic dac ogłoszenie do wszystkich gazet, ogłosić w TV radiu i porozwieszać ogłoszenia na słupach że od miesiąca błąka się kot syjamopodobny i uprasza się właściciela żeby się zgłosił.
Tyle rasowych, rasopodobnych kotów jest na ulicy, w schroniskach i jakoś dużego zainteresowania nie ma. Forumowicze z trudem znajdują domy, najczęściej sami się dokacając.
Gdyby mnie zaginął kot czy pies to bym wszędzie szukała i rozwieszała ogłoszenia na ulicach w lecznicach i w schroniskach. Pytałabym karmicieli czy nie widzieli.
Trudno wymagac od forumowiczów żeby przeprowadzali taką akcję. Znaleźli kotu dom, zainteresowali sie , to należy ich za to potępiać i robić im wyrzuty że nie starali się szukac właściciela.
Czyli wniosek taki że należało kota zostawić tam gdzie był.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto paź 10, 2006 19:21

No bo jeśli tak należy postepować w przypadku "syjama", to czy w przypadku dachowca też?
Znajduję rocznie kilkadziesiąt kotów i jeszcze ANI RAZU nie zdarzyło mi się, zeby ktokolwiek któregoś z tych kotów poszukiwał, a naprawdę śledzę ogłoszenia cały czas.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Wto paź 10, 2006 20:39

Mamamuminka pisze:Syn też bardzo kocha koty, jeżeli syjamek by z nim został to pomyślałam sobie o tym małym kotku bez łapki.... do towarzystwa....

Który kociak bez łapki będzie tym szczęściarzem, któremu dasz domek?? Czy to jest kicio z forum??

Vikamila

Od: Czw sty 26, 2006 20:28

Post » Wto paź 10, 2006 21:12

Ogromnie sie ciesze, ze kicius juz nie blaka sie po podworzu :D

Chcialam bardzo podziekowac Anemon za pomoc w lapaniu i transporcie kocurka do Rybnika :king: :1luvu:

Okazalo sie oczywiscie, ze Amorek jest pelnojajeczny, prawdopodobnie we czwartek bedzie pozbawiony klejnotow 8)

Mam nadzieje na relacje i zdjecia z nowego domku :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Wto paź 10, 2006 22:16

Ja chce bardzo podziekować Jojo, Anemon, Iburg za sprawne przeprowadzenie akcji i osobiste zaangażownie się. Jesteśmy bardzo podekscytowani i szczęśliwi. Mamy nadzieję, że Amorek też nas pokocha. Mimo, że w dalszym ciągu jest wystraszony, ale miziany przytula się i nastawia łepek, aby go drapać pod bródką. Pani wet stwierdziła, że sterylizację przeprowadzimy dopiero jak kiciuś przestanie się bać.

Dorzucam kilka fotek. Nie chciałam go stresować. Na razie najlepiej czuje się w łazience. :catmilk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mamamuminka

Od: Pt cze 16, 2006 14:04

Post » Wto paź 10, 2006 22:30

Cieszę się bardzo, że Amorek ma taki kochający domek

Podczas akcji Amorek dał się szybko złapać ale co póżniej robił w transporterku to trudno opisać. Dwa razy prawie udało mu się ucieć,
czyli tansporterki z Ferplastu nie nadają się do transportowania wystraszonego kocura
Jeszcze nie wyjechałam z Katowic a już czułam zapach "jego strachu"
aż do Rybnika
Kot piękny i chyba będzie z niego gaduła.

Bardzo dziękuję Iburg za pyszne śniadanko i kawkę
i możliwość poznania gościnnych iburgowych ogonków :1luvu:
Obrazek

anemonn

Od: Pon sty 23, 2006 17:04

Post » Wto paź 10, 2006 22:57

Który kociak bez łapki będzie tym szczęściarzem, któremu dasz domek??
Czy to jest kicio z forum??[/quote] Tak .widziałam tylko że jest jeszcze malutki. Niczego nie obiecuję, ale tak sobie pomyślałam,że może się uda.... :?: Na razie ten musi się zaklimatyzowć. To jest nasza pierwsza adopcja...a już myślę o następnej :lol:

Mamamuminka

Post » Wto paź 10, 2006 23:38

proszę możesz podać do niego wątek?

Vikamila

Od: Czw sty 26, 2006 20:28

Post » Śro paź 11, 2006 1:19

To było napewno na forum, tylko nie moge teraz tego znależć.

Mamamuminka

[poprzednia][następna]