Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 09, 2006 21:42

Zuza-Figa pisze:Acha ;)
W czwartek się wybieram do mojego zoologicznego!
MOże się znajdzie coś dobrego? ;)

samo się nie znajdzie, musisz wiedzieć, co chcesz znaleźć.
Obrazek
Obrazek
Wątek Tatry
GG: 1563773

enduro

Od: Sob wrz 10, 2005 22:43

Post » Pon paź 09, 2006 21:54

aga_tka pisze:dostali nowe puszki mokrej karmy My Lady z zawartością mięsa 95% 8O tylko za 2,90 zł :)

pomyśl co to jest za mięso w tej cenie :roll:
w cenie jest jeszcze VAT, koszt puszki, marża, koszty transportu ....

kup kotom 400 gram mięsa wołowego zamiast tej puszki
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon paź 09, 2006 23:02

Enduroo wiem co chcę znaleźć :roll:
Tak tylko napisałam... :roll:
Czyli rozumiem, że nikt z was nie zna i nic nie wie o My LAdy...
Figusia, leniuuuuuuch kochany :)

Zuza-Figa

Od: Czw sie 31, 2006 19:23

Post » Wto paź 10, 2006 10:15

Zuza może zajrzyj tu :
Sklep "Fafik" - ul. Naramowicka (przed przejazdem kolejowym).
Sklepik mały, wiec czasem trzeba złozyc zamowienie i za 2 dni juz mają konkretna rzecz

znajomy tu robi zakupy, ceny maja bardzo dobre (czasami nawet nizsze niz w e-sklepach)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto paź 10, 2006 12:40

Jakie karmy są najbardziej lubiane przez wasze koty? Mam bardzo wybredną chudziutką koteczkę której próbuje dogodzić na wszelkie sposoby. Po moich błędach w jej żywieniu (w młodości jadła przez kilkanaście tygodni Whiskas :oops: :oops: ) mam wrażenie że nic jaj nie smakuje. Surowe mięsko jest jak cię mogę, ale nie za często i nie za dużo, puchu w większości są niejadalne, gotowane jedzonko odpada, tak samo jak serki, jogórty i inne takie "ludzkie wynalazki". Kupuje jej różna rodzaje karmy, ale żadna nie wywołuje u niej entuzjazmu. Wypróbowałam już kilka rodzajów RC , PPP, Hillsa, teraz je Biomilla Selektiva, skusiłam się na promocje w Krakvecie, bo podobno to taka dobra karma, a kota prawie odrzuca od michy :? :? Czy znacie jakiś sposób , żeby utuczyć niejadka? Kotka jest po sterylce już prawie rok czasu, podobno koty po zabiegu tyją, a ona nie :( . Poza tym, że jest bardzo chuda (wystający kręgosłup, żebra), sierść jest w dobrym stanie, a kotaka jest zdrowa i regularnie badana przez weta. Z kocich przysmaków toleruje jedynie pastę energetyczną Gimpeta którą uwieeeeeelbia. jest to jedyna rzecz która naprawdę jej smakuje.

A przyłączając się o dyskusji o canach karm puszkowych: od 10 października jest promocja w Macro na puszeczki Gourmet Gold. Opakowanie 6 + 2 gratis wychodzi 10,20 zł. To w przeliczeniu na 1 puszkę ok. 1,28. Jest to zdecydowanie taniej niż np. w Krakvecie, gdzie kuszka tej karmy kosztuje 2,29. Ja co prawda podaję kuszki co kilka dni (mały Gourmet jest jedzony po troszku prze 2-3 dni), ale może komus przyda się ta informacja.

aga2808

Od: Pon sie 14, 2006 11:28

Post » Wto paź 10, 2006 12:41

Znowu jakiś byk mi wyskoczył zamiast "kuszki" miało być "puszki" :oops: :oops: :oops:

aga2808

Od: Pon sie 14, 2006 11:28

Post » Wto paź 10, 2006 16:16

Carmella napewno bym skorzystała, ale niskie ceny produktów są "doładowywane" przez dojazd samochodem więc wychodzi tak samo :(
Aga, hm nawet jogurtu nie chce jeść? No to już dla mnei dziwne, bo moja kicia też jest bardzo wybredna, ale jogurcik jest pyszny :)
Hm... Wiem, że to nie najlepsza metoda, ale czasem działa...
Przez 1-2 dni nic jej nie dawać (rzecz jasna prócz wody) a potem dać to czego nie chce jeść, albo je z łaski. Powtarzać i dawać te karmy (od najmniej do najwięcej) które są najbardziej odrzucane.
Może potem zacznie je jeść?
Hm, Gourmet Gold to nie jest zbyt dobra karma, ma tylko 4% mięsa!
Czyli tyle samo co KK czy Whiskas

Zuza-Figa

Post » Wto paź 10, 2006 16:28

Zuzo :lol: nie wiem czy smiac sie czy płakac, bo niby szukasz tanszego sposobu by zdrowo zywic kota a kazda rada jest na nie.

Napisze Ci jeszcze raz, jezeli masz karmic puszkami typu W czy KK itp to dawaj po prostu przygotowywane jedzenie domowe (mięso!)
Zeby wyszlo taniej jedzenie suche to bardziej oplaca sie kupic torbe 2- 4 kilo niz paczuszki 400 gramow. tak samo z zamawianiem w e-sklepach - darmowa przesylka ale min x zl zamowienia - ale... zamawiasz raz masz na x czasu.
Do tego sklepiku mozna podjechac i kupic wiecej rzeczy - starczy na dluzej.

Innych pomyslow nie mam. Po prostu codzennie kupowanie puszki typu W za 3 zł daje na miesiac 90 zł
90 zł to juz prawie 100 - bardzo wartosciowy papierek, te 3 zł jakos nie bolą. Tylko trzeba sobie uswiadomic ze wydajemy te 3 zł codziennie i w przeliczeniu na miesiac to jest spora suma. Naprawde sporo jak na puszke bardzo marnej jakosci!.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto paź 10, 2006 16:53

Heh, co ja poradzę ;P
To wszystko co jest na nie ja się zgadzam, ale moja mama nie.
być może pojedziemy do tego sklepu jak sie zgodzi...
Ale nie wiem! Muszę dokładniej zobaczyć co jest w moim zoologicznym ;)

Zuza-Figa

Post » Wto paź 10, 2006 18:14

Maryla pisze:
aga_tka pisze:dostali nowe puszki mokrej karmy My Lady z zawartością mięsa 95% 8O tylko za 2,90 zł :)

pomyśl co to jest za mięso w tej cenie :roll:
w cenie jest jeszcze VAT, koszt puszki, marża, koszty transportu ....

kup kotom 400 gram mięsa wołowego zamiast tej puszki

Maryla :) moim kotom kupuję głównie saszetki Animondy lub Miamora lub puszke Leonardo małą, bo taka puchę 400g to chyba by jadły przez tydzień :? W sumie kocurek nie przepada za mokrym, tylko koteczka w nim gustuje.
A czy może ktoś z Was miał już saszetki Iams'a?

aga_tka

Od: Śro cze 14, 2006 8:01

Post » Wto paź 10, 2006 19:38

ja miałam,niby apetycznie wygladały ale moj kot nawet tego nie tknął pomijam fakt ze dwa razy drozsze niz miamior i animonda w saszetkach a poza tym miesa ok 21 % :?

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto paź 10, 2006 20:57

Hm, no to chyba tak sobie... Ale innemu kotkowi mogło by smakować!

Zuza-Figa

Post » Wto paź 10, 2006 20:57

Hm, no to chyba tak sobie... Ale innemu kotkowi mogło by smakować!

Zuza-Figa

Post » Wto paź 10, 2006 21:04

jasne ze tak,mnie zniecheca stosunek ceny do zawartosci :roll:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto paź 10, 2006 21:48

A jaka dokładnie jest cena?

Zuza-Figa