Wystawa Lublin 30.09-01.10.2006

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro paź 04, 2006 11:03

Sylwia, serdecznie gratuluję sukcesów - Harley jest bardzo pięknym kotem :D
Gratuluję również wszystkim BISowcom, ocertyfikowanym, oBIVowanym, a także organizatorom wystawy :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro paź 04, 2006 11:19

Dziękuje :D

Trzymajcie będą nam potrzebne kciuki :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt paź 06, 2006 16:17

Na stronie LKKR Lublin są zdjęcia z wystawy,do konca tygodnia mają być wyniki :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt paź 06, 2006 17:19

katalog i wyniki z soboty już sa
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Nie paź 08, 2006 14:02

Go!Go! pisze:"jeśli będzie w przyszłym roku" ...

A JAK BY MOGŁO NIE BYĆ ?!

Lublin jest bardzo urokliwym miastem ! Ma całe mnóstwo czarownych zakamarków - wspaniałych na wczesno-jesienny, wieczorny spacerek ...
Można też z przyjemnością "gdzieś" zacumować ... I "rozkołysać" marzenia ...

Miejsce samej wystawy - jest wspaniałe - Olbrzymia , widna hala, która jest nie tylko dobrze pilnowana, ale i cały czas sprzątana ... Ja - przyznam szczerze - nie pamiętam tak dużych przestrzeni miedzy klatkami dla gości-"oglądaczy" i takiej swobody dla wystawców w sektorach ... Duży i darmowy parking, pewnie również pod czujnym okiem ochrony i ... :-) pobliskiego komisariatu :-) ... No i baza noclegowa - bliziutko, taniutko ... w bardzo przyzwoitych warunkach ... / dla wybrednych i marudnych - też są HOTELE - wcale nie za 200€ /

A i bufet pod parasolkami serwował rzeczy pyszne ...

Chyba - na czas wystawy - wszyscy weterynarze się zbiegli z Lublina ... Bo koty były sprawdzane dokładnie, szybko i ... bez uciążliwości kolejkowej ... A ilu wetów ... chodziło po sali i służyło radą, pomocą ... podglądjąc pupile ...

Sędziowie mieli ogromną ilość kotów do oceny ... Ale zapraszanie wystawców i pilnowanie ich sprawnego i płynnego podchodzenia przez stewardów ... sprawiło , że ocenianie, porównania - przebiegały w bardzo dobrym tempie. WIELKIE DZIĘKI dla nich wszystkich !

Jako "persiarz" jestem bardzo zadowolona, bo koty tej zanikającej kategorii I zostały tak podzielone, że ... praktycznie 95% z nich trafiła do BIS-u.

Jestem pełna podziwu i uznania, bo w dosłownie cztero-, pięcio-osobowej grupce organizatorów NIE BYŁO żadnego wystawowego "wygi" !
Zapał i trud włożony w wystawę do ostatniej chwili jej trwania sprawiły, że było dobrze w niej uczestniczyć.
Nie wyobrażam sobie, aby za rok znów nie odwiedzić Lublina !

Podzielam zdanie i wielkie gratulacje dla organizatorów.Bardzo się napracowali ale dali radę!!!

Co do wystawowego wygi to napewno jest nim forumowa Cortina-pracująca na wystawie w sekretariacie :wink:

MonikaZ

Od: Wto wrz 16, 2003 13:29

Post » Nie paź 08, 2006 23:59

Go!Go! pisze:Jako "persiarz" jestem bardzo zadowolona, bo koty tej zanikającej kategorii I zostały tak podzielone, że ... praktycznie 95% z nich trafiła do BIS-u.

Gratulacje lubelskiemu klubowi za zaorganizowanie swojej pierwszej wystawy :king:
Przeglądając katalog i wyniki zastanowiło mnie jedno -kotów kat.I zgłoszonych zostało 15 w tym 4 czarne. Jeden z wystawców miał zgłoszone 3 (swoje !! ) czarne koty .... i zostały przeznaczone do oceny do tego samego sędziego :wink: a czwarty czarny ........
Dlaczego więc akurat taki podział ?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon paź 09, 2006 7:48

;-)owszem - był taki wystawca, który miała 3, a nawet 4 swoje koty perskie w kolorze czarnym ;-) ...
I musiały trafić do jednego Sędziego , bo ..... były wystawiane w klasie MIOTU !

Natomiast "inny persiarz" miał 3 koty ... ale jeden z nich był niebieski ... / zgłoszona absencja na dwa dni / A dwa pozostałe koty występowały w klasie kociąt 3-6 i Europa Championów ... I oba te koty otrzymały NOM BIS ...

Tak wynika z zapisu w katalogu i ogłoszonych wyników ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon paź 09, 2006 9:20

Go!Go! pisze:;-)owszem - był taki wystawca, który miała 3, a nawet 4 swoje koty perskie w kolorze czarnym ;-) ...
I musiały trafić do jednego Sędziego , bo ..... były wystawiane w klasie MIOTU !

Natomiast "inny persiarz" miał 3 koty ... ale jeden z nich był niebieski ... / zgłoszona absencja na dwa dni / A dwa pozostałe koty występowały w klasie kociąt 3-6 i Europa Championów ... I oba te koty otrzymały NOM BIS ...

Tak wynika z zapisu w katalogu i ogłoszonych wyników ...

:lol: :lol: Katalog jaki jest każdy widzi - kot nr 4 (EC) ,nr 5 (kl.9 -abs.) i nr 6 (kl.12 ) - to 3 razy Pers n i nr 1 (kl.9) egzotyk n - więc o czym Ty piszesz :?: :?: i chyba dokładnie rozumiesz o co mi chodzi :wink: te trzy persy były z klubu szczecińskiego a jeden egzotyk Twój - więc nie mieszaj forumowiczom w głowach - i zrozum NIE CZEPIAM SIĘ - tylko nie moge zrozumieć (albo mogę) dlaczego był taki podział :?
Go!Go! pisze:Jestem pełna podziwu i uznania, bo w dosłownie cztero-, pięcio-osobowej grupce organizatorów NIE BYŁO żadnego wystawowego "wygi" !

a też nie jesteś "początkującym"wystawcą i Twoja pomoc w sekretariace ( o tym pisałaś na Persji)
Witches pisze:Ja na tej wystawie "wycofałam" się z ringu ... i po raz pierwszy pracowałm w sekretariacie ... / taka była potrzeba ;- )
zapewne dużo przyniosła dobrego i brawo Ci za to :D

danunka

Post » Pon paź 09, 2006 18:10

danunka pisze:
Go!Go! pisze:Jako "persiarz" jestem bardzo zadowolona, bo koty tej zanikającej kategorii I zostały tak podzielone, że ... praktycznie 95% z nich trafiła do BIS-u.

Gratulacje lubelskiemu klubowi za zaorganizowanie swojej pierwszej wystawy :king:
Przeglądając katalog i wyniki zastanowiło mnie jedno -kotów kat.I zgłoszonych zostało 15 w tym 4 czarne. Jeden z wystawców miał zgłoszone 3 (swoje !! ) czarne koty .... i zostały przeznaczone do oceny do tego samego sędziego :wink: a czwarty czarny ........

A czy PER i EXO w tym samym kolorze muszą byc oceniane u tego samego sędziego? Z tego co się orientuje to nie więc nie rozumiem w czym problem? Te koty zostały tak podzielone ponieważ na wystawie były tylko dwa dorosłe kocury kat. I EXO n i PER n i to chyba dobrze że każdy miał możliwość pojawienia się w BIS-ie?
Martyna Paturalska-Wrotecka
Hodowla kotów brytyjskich NILFGAARD*PL
http://www.kotbrytyjski.com.pl
Obrazek

Cortina

Od: Czw paź 23, 2003 17:25

Post » Pon paź 09, 2006 19:00

Cortina pisze:
danunka pisze:

A czy PER i EXO w tym samym kolorze muszą byc oceniane u tego samego sędziego? Z tego co się orientuje to nie więc nie rozumiem w czym problem? Te koty zostały tak podzielone ponieważ na wystawie były tylko dwa dorosłe kocury kat. I EXO n i PER n i to chyba dobrze że każdy miał możliwość pojawienia się w BIS-ie?

:D :D oczywiście ,ale wtedy odpada BIV :wink:

danunka

Post » Pon paź 09, 2006 19:08

danunka pisze:
Cortina pisze:
danunka pisze:

:D :D oczywiście ,ale wtedy odpada BIV :wink:

To ja już nic nie rozumiem :roll: jeden BIV może się odbywać w połączeniu PER i EXO razem :?: U nas w III kat BIV może sie odbywać tylko w poszczególnych rasach, więc myślałam że w kat I też tak jest.
Obrazek

Cortina

Post » Pon paź 09, 2006 19:28

może ja sie mylę :( ,bo napewno BiS może być ogólny Kat.I (EXO/PER) albo rozdzielny PER/EXO . A tak brzmi art.dot.BiV .Byc może żle zinterpretowałam :( Dla mnie kat.I - to jedna odmiana :?
• Artykuł 30
Best in Variety - 95 punktów
a. Zwycięzca w kategorii Best in Variety zostanie wybrany przez sędziego ze wszystkich kotów jednej odmiany bez względu na wiek lub płeć pod warunkiem, że w danej odmianie są wystawiane przynajmniej 3 koty.
b. W wypadku większej liczby uczestników konkursu, można wybrać maksimum 3 różnych zwycięzców BIV (kocięta od 3 do 6 miesięcy, kocięta od 6 do 10 miesięcy i dorosłe koty) zgodnie z wyżej wymienioną zasadą. Por. załączone przykłady.
c. Koty wykastrowane konkurują oddzielnie między sobą z wyjątkiem kotów w wieku do 10 miesięcy.
d. Jeżeli kocię w wieku od 6 do 10 miesięcy (klasa 11) zdobędzie tytuł BIV, sędzia może nadal przyznać nominację kocięciu w wieku od 3 do 6 miesięcy (klasa 12) tej samej odmiany i odwrotnie.

danunka

Post » Pon paź 09, 2006 19:52

Z tego co wiem to BIS tak, ale BIV odbywa sie w rasie, kolorze/grupie. Więc w tym przypadku nawet jakby ten EXO był u tego samego sędziego co PER to i tak by BIV-a nie było.
Obrazek

Cortina

Post » Pon paź 09, 2006 20:12

Cortina pisze:Z tego co wiem to BIS tak, ale BIV odbywa sie w rasie, kolorze/grupie. Więc w tym przypadku nawet jakby ten EXO był u tego samego sędziego co PER to i tak by BIV-a nie było.

:D :D :D proponuję rozdzielić na zawsze persy i egzotyki :lol: Zrobic dwie kategorie :D kto ma persy -wie ,że dużo trudniej utrzymać je w dobrej kondycji - fuuuuutroooo !!! :king: :king:

danunka

Post » Pon paź 09, 2006 21:06

oj, Danunko ... Danunko ...

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

[poprzednia][następna]