Plamcia i dzieci... Siostra Plamistej: ten sam numer:((( s.5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 08, 2006 7:41

Oby dał się złapać, bądźcie dobrej myśli :!:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i cała masa dobrej energii, może zadziała na odległość.
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Nie paź 08, 2006 8:00

Myślę, że Ciocia Wielbłądzio się nie pogniewa jak obiecane jej plakaciki pójdą na aukcję :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50539

Ciocia dostanie zdjątka.
Ostatnio edytowano Pon paź 09, 2006 20:24 przez agnes_czy, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Nie paź 08, 2006 10:15

Wielbłądzio!
Jesteś niesamowita!
Podziwiam Twoje zaangażowanie i wytrwałość.
Aż mi głupio, że ja sobie w ciepłym domku siedzę gdy Wy biegacie po działkach w poszukiwaniu rudziaszka. :oops:
/Może mój silny katar będzie chociaż częściowym usprawiedliwieniem?/

Z wygodnej pozycji w fotelu może chociaż tak pomogę:

drewniana kocia parka
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1881889#1881889

437 sposobów kąpieli
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1881900#1881900

John Grisham "Testament"
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1881902#1881902

Zapraszam na KB :D
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Nie paź 08, 2006 16:37

Agnes i Lucynka - :1luvu: dziś parę złotych już na nie poszło, a to dopiero wstęp...
rudy jest :lol: :!: , śpią wtulone we trzy w kociej budce :1luvu:
Lucynko, bardzo podobny do Prozaczka, zresztą sama zobaczysz, jak Aśka wstawi zdjęcia :wink: i hmm, coś jeszcze do Ciebie specjalnie: Ty parę dni temu powzięłaś wielce stosowną decyzję w kwestii Rysia i masz już 7 - w proporcji 1 do 6 dla chłopców. ja, jeśli Plamcia zostanie, też będę mieć 7 w takiej proporcji, tylko bab sześć... a tak już sobie obiecywałam, że jeżeli jeszcze choć jeden kot w domu, to tylko i wyłącznie kocur :? :twisted:

niestety, pingwinek się sklonował: kiedy poszłam raniutko (sama jeszcze) sprawdzić, czy rudy jest - były dwa... owszem, spałam tylko niecałe trzy godziny, ale kota od papy odróżnię :wink: i nie byłam też pod wpływem niczego oprócz chronicznego zmęczenia :wink:
ale już potem, kiedy rozstawiłyśmy z Jopop klatkę (rudy złapał się szybko, z tym że klatka została zamknięta patykiem, sam by raczej nie uruchomił mechanizmu...) i długo po upolowaniu rudzika: drugiego pingwina ni widu ni słychu :( :( :( w związku z tym po wizycie u weta (uff, ciąża bardzo wczesna, tydzień można spokojnie poczekać) musiałam Plamcię wypuścić, oby do niej wylazł... ją to akurat 'złapię' zawsze bez problemów, rzecz w tym, że na małego brak mi pomysłów :( mały, lekki - nie zamknie klatki, w dodatku nijak mu do niej niespieszno :( podbierak też nie wchodzi w grę: kot-iskra (a choćby i nie był iskra, to w tym bu#*% ciężko by było zarzucić)... jedyna szansa, to że z matką... wieczorem idę znów sama, ale... coś mi się marnie widzi...
w tygodniu nie dam rady, wracam do domu w nocy... a w sobotę historia się powtórzy: jak...?

małe chyba zdrowe, pchły niestety spore, ale już strute :twisted: , świerzb w śladowych ilościach i jw., apetyty zatrważające 8O może to dlatego jeden paskud pingwin ze.... się u lekarza, a któreś drugie po drodze :roll: :roll: :roll: opaskudziły się wszystkie trzy + matka, transporter i koc :roll: :roll: :roll:
wieczorem albo jutro mam nadzieję będą zdjątka małych (o Plamci chyba Jopop zapomniała :?: ,może już podświadomie pogodzona z faktem, że jestem niepoczytalna i Plami raczej nie jest do adopcji... :wink: ) - ZAPRASZAMY :wink:
i będą też zdjątka moich kolejnych rzeczy na aukcje - tym razem zrobię prywatę, nie mam wyjścia :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie paź 08, 2006 17:33

Super że rudy jest :D , tylko co z pingwinkiem bis :roll: , może jeszcze się uda :ok: :ok: .
Piękne proporcje uzyskasz po dokoptowaniu Plamki, u mnie jest równiutko 3 do 3 :lol: .
Zdrówka dla maluchów i Plamki, a że z nich żarłoczki to bardzo dobrze, wyrosną na zdrowe i silne koty.
Obrazek

gattara

Post » Nie paź 08, 2006 19:17

hmm, idealne...? nie wiem, czy masz świadomość, że u mnie tylko Ropulek jest facetem! Juliszek ma tak na imię z powodu pioruńskiego charakteru (wczoraj doszczętnie zniszczył mi drugi żakiet w ciągu miesiąca :roll: :twisted:), przez kilka pierwszych dni, zanim się poznałam, co to za drań, miał na imię Jula;) Tadzia to też kobieta, Bimbunia oczywiście też... obiecałam sobie, że jeśli cokolwiek jeszcze doniosę, to tylko i wyłącznie chłopca :oops:

nie ma... Plami chodzi i miauczy, byłam właśnie w sklepie i ona lazła za mną kawał drogi... chyba zapomniała, że miała jeszcze jednego... a on sam nie wylezie...:(((
nie będę znów spała... coś się we mnie skręca, że muszę zostawić ją na dworze...
zaraz idę z łapką jeszcze raz...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie paź 08, 2006 19:21

Pewnie że idealne. Mam świadomość, że to kotki i chyba jestem kocią feministką :P U mnie chłopcy to tylko kwestia ślepego trafu, zresztą kocurowatość to raczej stan "umysłu" :?: niż faktycznej płci. :lol:

Kciuki za złapanie pingwinka
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

gattara

Post » Nie paź 08, 2006 21:36

Wielbłądzio pisze:Lucynko, bardzo podobny do Prozaczka, zresztą sama zobaczysz, jak Aśka wstawi zdjęcia :wink: i hmm, coś jeszcze do Ciebie specjalnie: Ty parę dni temu powzięłaś wielce stosowną decyzję w kwestii Rysia i masz już 7 - w proporcji 1 do 6 dla chłopców. ja, jeśli Plamcia zostanie, też będę mieć 7 w takiej proporcji, tylko bab sześć... a tak już sobie obiecywałam, że jeżeli jeszcze choć jeden kot w domu, to tylko i wyłącznie kocur :? :twisted:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wybacz..... :oops: .
ja sobie po Imbirze obiecywałam, że już żadnego kota więcej.......hihihihi a o burasku to wogóle nigdy nie myślałam. :roll: .....a niech mi go teraz ktoś spróbuje zabrać! :evil: :evil: :evil:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Nie paź 08, 2006 23:29

o plamce nie zapomniałam, tylko trzymałaś ją zamkniętą w transporterku :twisted:

nie ma sprawy - jak tylko umówisz się z nią na kastrację, to dam Maćkowi aparat, sfocicie ją razem :twisted:

Fotki obrabiam, jak nie zdechne to zaraz wysle...

ach, zazdroszczę Ci takeigo wsparcia aukcyjnego... :wink:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie paź 08, 2006 23:42

Obrazek

jopop

Post » Pon paź 09, 2006 1:25

pingwinek jest, żyje... i tyle :(
widziałam go chodzącego po cegłach... dziwi mnie, że mamusia albo miauczy pod moim balkonem albo czatuje pod klatką schodową - a do niego nie idzie :? :(
pojawił się następny problem :twisted: - rozwalił się częściowo
mechanizm łapki i ostatnie godziny spędziłam na załatwianiu na jutro jego naprawy :twisted: mam nadzieję, że problem jest tak niegroźny, na jaki wygląda :? tymczasem na jutrzejsze łapanie - w nocy :roll: -załatwiłam już drugą klatkę, w razie tej by jeszcze nie było...
dziabągi, tzn. chłopcy (od małego :roll: :wink: !), tłuką się właśnie w najlepsze, a szylcia śpi :lol:
ja też padam...

Wielbłądzio

Post » Pon paź 09, 2006 7:18

Wielbładziu może ona już straciła wobec drugiego pingwinka instynkty, chociaż wydaje mi się to trochę za szybko :?: . A jesteś pewna że to jej maluch?
Niezależnie od wszystkiego powodzenie w następnej akcji :ok: .

P.S. Maluchy przepiękne, zwłaszcza szylkretka :1luvu: .
Obrazek

gattara

Post » Pon paź 09, 2006 10:08

Wielbłodziu, Jopop jestem pod wielkim wrażeniem, najwyższe uznanie się Wam należy.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon paź 09, 2006 17:23

ja padam na morde
Obrazek

jopop

Post » Pon paź 09, 2006 17:26

Gdzie nie spojrze cudne szylkretki ,chyba mam już fioła :wink:
Obrazek

dorcia44