ŁACIA oraz LULEK i LEO (u rodziców) - ptasia przygoda

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 07, 2006 12:45

Covu, ja bym się nie przejmowała...
Koty czasem lecą gdzieś "na pamięć", wystarczy np o 5 cm za daleko wystawić krzesło, żeby się rąbnęły..
Czasem na coś polują i zupełnien ie zwracają uwagi na przeszkody - mają kompletnie niepodzielną uwagę...
Czasem po prostu odbija im głupawka, źle wymierzą odległość, nie zdążą przyhamować i "bum!".

A z tego co piszesz nie zdarza się to tak jakoś zbyt często, żeby się niepokoić o wzrok Łaci.
Moje ostatnio gonią po domu za muszkami owocowymi - małe to to cholerstwo, ja prawie nie dostrzegam, ale koty na nie polują (i dobrze, nie lubię jak mi wpadają do kompotu czy piwa :E - muszki oczywiście, nie koty..), więc czasem też wygląda to, jakby latały za czymś niewidocznym.

Mizianki dla kotków !
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob paź 07, 2006 12:59

Covu, nie przejmuj się, Ninek jak biegał po domu za myszką to regularnie się o coś rozbijał, bo albo poślizgnął się na parkiecie, albo źle wymierzył odległość. Dzieci jak się bawią, to też czasami się zagapią.
Bolek, Tygrys, Felicjan; Czarna i Ninek za TM [']

basic

Od: Śro cze 08, 2005 9:24

Post » Sob paź 07, 2006 18:36

no to mnie uspokoilyscie.. . bo tym razem to naprawde wygladalo jakby ona nie widziala tego stolka... ale moze niewidzalne cos bylo tak zajmujac ze po prostu nie zauwazyla.. :D

jak to kot o malym rozumku...
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob paź 07, 2006 19:58

A ja bym się przejęła.

Do Garncarza nie masz tak daleko, sprawa nie jest pilna, więc spokojnie można poczekać na wolny termin i skonsultować.
Jeśli w porządku, to w porządku, ale przyznam się że wolałabym usłyszeć uspokajającą diagnozę od specjalisty, niż przeczytać na forum ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob paź 07, 2006 20:08

Beliowen pisze:A ja bym się przejęła.

Do Garncarza nie masz tak daleko, sprawa nie jest pilna, więc spokojnie można poczekać na wolny termin i skonsultować.
Jeśli w porządku, to w porządku, ale przyznam się że wolałabym usłyszeć uspokajającą diagnozę od specjalisty, niż przeczytać na forum ;)

hmmm... tak mowisz...
pogadam z rodzicami i pewnie pojade...
tylko musze ustalic wolny termin i czas kiedy mama nie bedzie za granica, bo sama autobusem tam nie pojade..
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob paź 07, 2006 20:42

decyzja zapadla...
pojedziemy jesli cos takiego sie powtorzy w niedlugim czasie...
rodzice uznali (biorac pod uwage gapowatosc laci) ze pewnie sie zagapila... jesli powtorzy sie stuacja w ciagu miesiaca to jedziemy gdo garncarza.

bedziem przestawiac meble i zastawiac inne pulapki na nia...
zeby sie zlapala... jak sie zlapie to jadziem do weta
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Sob paź 07, 2006 20:54

Skonsultować tego z wetem nie zaszkodzi, ale jeśli nie zdarza jej się to ciągle, to pewnie zwykłe gapiostwo, wirtualny obiekt pogoni był widocznie tak zajmujący, że na chwilę zapomniała o świecie :D
Mi też się raz na jakiś czas zdarza w coś ostro przywalić :oops:

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Nie paź 08, 2006 11:27

ja wczoraj w drodze na uczelnię zatrzymałam się na latarni...
no co...
niezauważylam... :lol: :roll: :wink:
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie paź 08, 2006 11:45

Beliowen pisze:A ja bym się przejęła.

A ja nie ;)
Kotom sie zdarza zagapic w szalonej zabawie i w cos przywalic, naszym sie to zdarza notorycznie ;)
Szczegolnie szurnietym kocurkom ktore jak sie rozganiaja to niczego poza gonionym obiektem nie widza.
A nawet jesli kotka ma jakas wade wzroku - to coz mozna na to poradzic?
Okularow jej nie zalozysz ;)
Moze ja miec, oczywiscie, nasza Gaja ma i to prawdopodobnie powazna. Jak sie czemus z bliska przyglada to tak kreci glowa ze jej prawie odpadnie czasami - widocznie to jej pomaga ocenic wyglad przedmiotu ogladanego z uwaga z bliska, na dodatek czasem jej sie oczy na chwile rozjezdzaja.
Ale tak ma od zawsze, swietnie sobie z tym radzi i ja sie absolutnie wogole tym nie przejmuje.

Niepokojace moze byc jesli kot nagle zaczyna wpadac na przedmioty, szczegolnie gdy to nie jest w dzikiej zabawie - bo to moze oznaczac nagla utrate lub pogorszenie wzroku - a to jest juz niebezpieczne nie na sam fakt ale na potencjalne przyczyny.
Ale jesli kot czasem uderzy o cos w czasie zapamietania w gonitwie albo "od zawsze" byl troszke niezdarny i zdarzalo mu sie w cos zle wcelowac (w tym drugim wypadku mozliwe ze ma cos ze wzrokiem ale jest to stale i kot umie z tym doskonale zyc) - to ja bym sie nie przejmowala, w tym drugim wypadku pod warunkiem ze kot jest nie wychodzacy.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Nie paź 08, 2006 17:02

lacie nie jest wychodzaca... lulek tez nie.
zdazylo jej sie to doslownie 2 razy... za kazdym razem cos gonila albo cos ja gonilo (co z tego ze za 1 razem byl to lulek a za 2 zupelnie nie wiem co - lacia sobie cos wymyslila :D)
mowie - poobserwujemy, jak zacznie nam notorycznie na cos wpadac to wezme ja do garncarza... chwilowo bede obserwowac i zastawiac pulapki - przestawiac meble w domu. mysle ze nic jej nie jest bo skacze spokojnie na drapak - niedawno przesuniety tak ze zwalilaby sie w dziure gdyby skakala tak jak zawsze :D
powinno byc ok...
taka mam nadzieje :D

ja sama juz nie raz zlapalam sie na bramkach w metrze. choc wiem dobrze ze dzialaja wolno i trzeba przeczekac zanim sie w nie wlezie... :D
ale i tak czesto sie na nich wieszam a potem isc nie moge bo mnie nogi bola - trafiam idealnie pod biodra tak ze zawijam sie dookola tego paskudnego drazka zawsze :)
czasem sobie otwieram drzwi tak ze sie nimi w leb walne :oops: juz mi sie pare razy zdarzylo :oops:
mam nadzieje ze sie nie powtorzy bo boli takie gapiostwo :cry: :wink:
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie paź 08, 2006 17:59

Moim zdaniem to też tylko kwestia zagapienia się, albo skupienia uwagi na czymś. Draper jak się zasadzi na muchę, nie widzi nic poza nią. Łebek w górze, oczka wpatrzone w potencjalną ofiarę i przed siebie. Nic innego wtedy nie istnieje. Także w czasie porannych głupawek zdarza mu się walnąc w coś, albo źle wyliczyć odległość i wylądować nie tam, gdzie trzeba.
Draper, Neko, Spoker, Przytulia za TM
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

Tuula

Od: Nie sty 29, 2006 13:17

Post » Wto paź 10, 2006 22:37

koty glodne...
wiecznie
zawsze
i w kazdej chwili
Duza nie karmi
duza jest okropna i duza ich wogole nie kocha
i wogole duza trzeba wyrzucic
bo po co kotom duza ktora nie daje jesc??

oj... takie duze sie nie nadaja do niczego...
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Śro paź 11, 2006 12:18

Nasza duża sypie dużo do miseczek i zawsze są pełne. Pod tym względem nie możemy narzekać 8)
Szjkoda nam was, zagłodzonych...
Lepiej wymieńcie swoją na lepszy model :twisted:
Kitka, Cyryl i Hestia
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro paź 11, 2006 18:07

przeprowadzamy sie do was :D
kiedy mozna wpadac??

:twisted:

Skaner i Ciukłak (czyli dawniej Lul i Łać)
Nie robię już drapaków.

covu

[poprzednia][następna]